Kirjoitimme jo aikaisemmin kuinka Jyväskylässä 2016 Rautatyö Kröger Oy:n tiloihin toteutetuilla valaistusratkaisulla luotiin tuntuvat säästöt heidän hallissa.

Toimivaksi valaistusratkaisuksi todettua LED-tekniikkaa haluttiin myös erinäisistä syistä myös vaihtaa yrityksen toiseen halliin.

"Halusimme myös päivittää toisen hallimme valaistusta 2000-luvulle. Meillä tehdään täällä osien valmistamista sekä kokoonpanemista, jonka vuoksi hallissa tarvitaan tehokasta, häikäisemätöntä ja tasaista valoa", kertoo Rautatyö Kröger Oy:n tuotantopäällikkö Harri Kröger.

Uusien LED-valaisimien asennuksen halliin toteutti Stream Industries Oy.

Uudet valaisimet ovat D-merkittyjä Sisäkatosta voi huomata, että vanhat valaisimet ovat aiheuttaneet paloturvallisuusriskin. Tilalle vaihdettiin Winledin paloturvalliset led-valaisimet

Vanhat valaisimet loivat paloturvallisuusriskin tuotantohalliin

Vanhat 58W loisteputkivalaisimet ja 400W kaasupurkausvalaisimet olivat hohkanneet katossa jo lähes 20 vuotta ennen vaihtoa LED-valoihin.

"Asennusvaiheessa huomattiin, että vanhat valaisimet olivat paloturvallisuusriski - valaisimien alla oleva puu oli jo hiiltynyt", toteaa Kröger.

Tämän lisäksi myös valaistustaso ei ollut enää riittävä ja energiankulutus oli huomattavaa ikääntyneillä valonlähteillä.

LED-valot ovat pitkäikäinen valaistusratkaisu

Halliin tehtiin valaistussuunnitelma, jolla varmistettiin, että tiloihin tulee varmasti standardin mukaisesti valoa. On tärkeää, että muun muassa lux- ja häikäisyarvot sekä valon tasaisuus saavuttavat asetetut vaatimukset.

Valaistussuunnitelma ei ole vain kauniita 3D-kuvia vaan olennainen osa sitä on valaistustekniset tulokset. Pääpiirtein tuloksista nähdään kuinka paljon valoa missäkin paikassa on, samalla varmistaen, että valaistus on halutulla tasolla.

"Yksi lähtökohta valaisimen valinnassa oli se, että nosturin kanssa elämiseen piti löytää sopiva ratkaisu. Meillä nosturi menee lähellä katonrajaa, jonka vuoksi tarvittiin matala valaisin, etteivät ne sitten kolise nosturiin sitä liikuteltaessa", sanoo Kröger.

Vanhoilla loisteputkilla tiloissa oli alle 300lx, mutta tiloihin valikoituneella matalilla Titan Linear 150W LED-valaisimilla saavutetaan keskimäärin 400lx:n valaistustaso tiloihin.

Samalla uusien valaisimien myötä valaisinmäärät putosivat kolmannekseen, niin tapahtui myös energiankulutuksellekin.

Merkittäviä säästöjä saadaankin siis jo pelkästään vaihtamalla vanhojen valaisimien tilalle tarpeisiin optimoidut LED-valaisimet. Tämän lisäksi säästöä syntyy myös siitä, että huoltotöitä ei tarvitse tehdä samaan tapaan kuin vanhojen valaisimien kanssa.

Valaistussuunnittelulla varmistetaan riittävä valonmäärä tiloihin.

Tehokas ja luotettava Titan Linear teollisuuskohteisiin

Titan Linear on erittäin monipuolinen valaistusratkaisu tuotantotiloihin ja teollisuuteen.

Tärkeä ominaisuus valaisimella on myös D-merkintä, jonka vuoksi valaisin sopii erittäin hyvin tiloihin, jossa käsitellään esimerkiksi pölyäviä aineita tai tila on muuten pölyinen. D-merkintä tarkoittaa sitä, että valaisimen pintalämpötila ei ylitä jatkuvassa käytössä 90°C.

Erittäin tehokkaan optiikan avulla kyseinen LED-valaisin tarjoaa korkeimman tasaisuuden ja valaistuksen, jota käyttäjä tarvitsee. Myös muut ominaisuudet valaisimella ovat huippuluokkaa: korkea IP66- ja IK10-luokitukset takaavat sen, että valaisin sopii rankempiinkin olosuhteisiin.

Valaisin minimoi varjot, häikäisyn sekä heijastumat, joita perinteisemmät valonlähteet aiheuttavat.

Titan Linear on tehokas LED-valo, joka minimoi varjot.

Leasingilla valaistustaso ja energiansäästö uudelle tasolle ilman kertainvestointeja!

Valaistusmuutos toteutettiin Winled leasing-rahoituksella, joka toteutettiin ns. Avaimet-käteen -tyylillä, johon asennuksen osuus sovittiin osaksi leasingia - näin edes valaisinten vaihtoa ei tarvitse maksaa kertainvestointina.

Leasing-palvelua tarjotaan lähes kaiken kokoisille yritysasiakkaille. Ehtona sen hyödyntämiselle on, että valaisinasennuksen hoitaa valtuutettu Winled-jälleenmyyjänä toimiva sähköurakointiliike kuten Stream Industries Oy.

Valaisinvaihdolla saavutetaan suuret säästöt - energiansäästöä syntyy vuodessa arvion mukaan 3650€! Säästölaskelmassa on huomioitu ainoastaan valaisimien sähkönkulutus, ei esimerkiksi huoltotöistä syntyviä kuluja.

LED-valaisimilla kuukautinen laskettu säästö sähkössä on 304,16€. Leasingin kuukausimaksun ollessa 277,88€, säästö sähkössä ylittää itse leasingin kuukausikustannuksen!

"Sähkönsäästöllä maksetaan leasingmaksua, joten leasing on erittäin hyvä tapa päivittää valaistusta", iloitsee Kröger.

"Ollaan oltu kyllä todella tyytyväisiä valaistusuudistukseen. Kaikki meni vaivattomasti ja nyt tiloissa näkee tehdä töitä tasaisemmassa ja laadukkaammassa valossa", tuotantopäällikkö jatkaa.

Rautatyö Krögerillä ollaan iloisia valaisinvaihdosta.

Rautatyö Kröger Oy:n hallin valaisinvaihto lukuina

Alle 300lx

Ka. Valaistustaso ENNEN

Yli 400lx

Ka. Valaistustaso NYT

16 016W

Energiankulutus ENNEN

4800W

Energiankulutus NYT

92kpl

Valaisinmäärä ENNEN

32kpl

Valaisinmäärä NYT

3650€

Energiansäästö vuodessa

Säästölaskelmassa on huomioitu ainoastaan valaisimien sähkönkulutus, ei esimerkiksi huoltotöistä syntyviä kuluja.

50 000h käyttöikä
5v takuu
IP66, IK10 & D-MERKINTÄ

Titan Linear 150W


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 22.03.2019

Lue myös