Rannikon Tarvikkeen hallitilan valaistussuunnittelu — toimiva ja turvallinen työvalaistus


Olipa kyseessä sitten toimisto, tuotantotila, vähittäiskauppa tai mikä tahansa muu työskentelytila, Winlediltä löytyy vahvaa osaamista valaistuksen toteuttamiseen. Laajan tuotevalikoiman ja ammattimaisen valaistussuunnittelun ansiosta oikeanlainen valaistusratkaisu löytyy tilaan kuin tilaan.

Hyvä valaistus parantaa muun muassa energiatehokkuutta, tuottavuutta ja työturvallisuutta. Valaistussuunnitelman tekeminen yrityksen toimitiloihin on investointi, joka maksaa itsensä takaisin monella tavalla.

Rannikon Tarvike Oy on moottoriajoneuvojen tarvikkeiden ja varaosien myyntiin sekä huoltoihin erikoistunut raahelainen yritys, jonka työtiloihin haluttiin hyvä valaistus. Halli päädyttiin valaisemaan 70-wattisilla runkovalaisimilla. Winledin aluepäällikkö Toni Reinilä kertoo, miten hallitiloihin ja korjaamoihin luodaan toimiva ja turvallinen työvalaistus.

Runkovalaisimilla tasaista valoa tiloihin Runkovalaisimet tuovat tiloihin tasaista valoa, joka parantaa tehokkuutta sekä turvallisuutta.

Mitä pitää ottaa huomioon, kun hallitilojen ja korjaamoiden valaistusta suunnitellaan?

Kun suunnitellaan hallivalaistusta, on tärkeää tietää onko halli pelkkänä varastotilana, tehdäänkö siellä huoltotöitä tai maalausta. Nämä ovat sellaisia kysymyksiä, joita valaistussuunnittelija muun muassa tulee kysymään aloituspalavereissa.

Hallien käyttötarkoituksen perusteella valaistussuunnittelija osaa suunnitella riittävästi valoa tilaan, kuitenkin vähintään standardien mukaan niin, että mm. lux- ja häikäisyarvot sekä valon tasaisuus saavuttavat asetetut vaatimukset.

Asiakas saa 3D-mallinnokset kohteesta sekä tarkat laskelmat valoarvoista sekä energiankulutuksesta.

Hyvä valaistus on myös turvallisuustekijä, hämärässä tulee helpommin vahinkoja Runkovalaisimien pitkäikäisyys luo säästöjä ja vähentää huoltokustannuksia.

Miksi hallitiloja ja korjaamoita suunnitellaan runkovalaisimilla?

Runkovalaisimet soveltuvat mainiosti hallitiloihin niiden matalan korkeuden ja hyvän IP-luokkansa ansiosta. Ne ovat hyvin pitkäikäisiä, sillä lupaamme 50 000h käyttöiän ja annamme valaisimelle 5 vuoden takuun. Värilämpötila näillä runkovalaisimilla on 4000K.

Winledin runkovalaisimet ovat valoteholtaan 42W = 4281 lumeenia (100 lm/w) ja 70W = 6158 lumeenia (noin 88 lm/w) eli ne eivät ole mitään olohuoneen tunnelmavalaisimia, sillä valotehoa riittää enemmän kuin pienen kunnan katuvalaistuksessa.

Valaisimista tuleva valon tasaisuus on taattu maitolasipintaisella suojakuvulla, joka poistaa runkovalaisimessa olevien ledien pistemäisyyden, eli häikäisy on pelattu tällä tavalla pois pelistä. Runkovalaisimien virtalähteet ja muut sähköiset komponentit ovat sen kotelon sisällä, jolloin ne kestävät hyvin kosteutta, pölyä ja muuta likaa mitä hallitiloissa ja korjaamoissa ilmenee.

Valon tasaisuus vaikuttaa silmien ja yleisen olotilan virkeyteen.

Mitä etuja on päivittää vanhat loisteputket LED-runkoihin?

Etuja tällaisissa tilanteissa on runsaasti. Ihan ensimmäisenä tulee väistämättä mieleen, miten asiakkaan lompakossa muutos näkyy esimerkiksi 5 vuoden ajanjaksolla.

Otetaan kuvitteellinen tilanne, jossa asiakkaalla on hallissaan 100 kpl 2 x 58W T8-loisteputkia ja näiden tilalle vaihdetaan 100 kpl Winledin 72W runkovalaisimia. Yhteenlaskettu tehonkulutus vanhoilla loisteputkilampuilla on 11,6kW, kun runkovalaisimilla tehonkulutus on vain 7,2kW - kuukauden sähkölasku tulee muuttuvaan erittäin positiivisessa mielessä.

Kaiken lisäksi runkovalaisimia ei tarvita tuota 100 kpl, että tiloihin saadaan sama valoteho mitä se on vanhoilla loisteputkilla, joten taas säästetään sähkössä. Rahallista säästöä syntyy myös sen myötä, että pitkällä ajanjaksolla monet kymmenet loisteputkien vaihtotyöt ovat historiaa.

valaistus on uudella tasolla

Valaistuksen uusiminen energiaa säästävään LED-valaistukseen on yksi parhaista sijoitusmuodoista. Kertaostoksenahan runkovalaisimet ovat varmasti kalliimpia, mutta tähänkin meillä Winledillä on tarjota tilanteeseen leasing-rahoitus.

Leasing-palvelua tarjotaan lähes kaiken kokoisille yritysasiakkaille. Ehtona sen hyödyntämiselle on, että valaisinasennuksen hoitaa joku valtuutettuna Winled-jälleenmyyjäliikkeenä toimivista sähköurakointiliikkeistä. Asennuksen osuus on mahdollista sopia osaksi leasingiä, jolloin myös valaisinten vaihdosta syntyvä kustannus muuttuu kuukausittain maksettavaksi vuokraksi. Tällöin valaisinten vaihtoakaan ei tarvitse maksaa kertainvestointina.

Leasingillä on monia etuja kuten:

  • Ei rasita yrityksen tasetta
  • Pitkäaikainen vuokrasopimus, jolloin omaa pääomaa ei tarvitse ollenkaan sitoa valaisimiin.
  • Winled -leasingin käytössä valaisimet toimivat aina vakuutena, joten muita vakuuksia ei tarvita.

Parhaimmassa tapauksessa sähköä säästyy kuussa niin paljon, että säästöt ylittävät itse leasingin kuukausikustannuksen.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 28.11.2017

Lue myös