Premec Oy — varastotilojen valaistus ledeillä


Premec Oy on vaativiin mekaniikan osien ja osakokonaisuuksien valmistukseen erikoistunut palveluyritys.

"Premec Oy on perustettu 2002 keväällä Ylivieskaan. Olemme mekaniikan sopimusvalmistaja, jonka tuotannosta menee 90% teollisuuteen ja 10% kotimaisia Montex-kiukaita, joita olemme valmistaneet vajaa 10 vuotta", kertoo toimitusjohtaja Juha Männistö.

Ylivieskan tuotantotiloissa tehtiin laajennus, jossa ulkopuolinen kiinteistösijoittaja rakensi uutta tilaa 1300m2. Varastotilat päädyttiin valaisemaan nykyaikaisilla ledeillä.

ISO 14000 velvoittaa energiansäästöön

"Meillä LED-valaistus oli erittäin helppo valinta. Meidän ISO 14000 ympäristöjärjestelmä velvoittaa energiansäästöön ja LED onkin erittäin hyvä esimerkki", toteaa Männistö.

Myös suunnittelussa valinta valaistukseen oli nopeasti tehty.

"Päädyttiin jo suunnittelun alussa, että näihin tiloihin tulee nykyaikainen led-valaistus. LED on mielestäni tähänkin kohteeseen ainoa oikea valinta, varsinkin sen energiatehokkuuden ja huoltovapauden vuoksi", kertoo Hannu Numminen Widelinetekniikasta.

Teollisuuskohteisiin sopii LED-valot

Ufolla valoa korkealta maahan asti

"Valaisintoimittajaksi Winled valikoitui kilpailukykyisen tarjouksen sekä yritys oli jo tuttu aikaisemmista yhteistöistä", sanoo Numminen.

Kohteeseen tehtiin valaistuslaskelmat ja valaistusratkaisuksi valikoitui Winledin Ufo-valaisin. Valaistusteknisistä tuloksista nähdään esimerkiksi kuinka paljon valoa missäkin paikassa on, samalla varmistaen, että valaistus on halutulla tasolla.

"Mielestämme hyvässä valaistuksessa on tärkeää, että valokeila tulee maahan asti ja riittävä", sanoo Männistö.

Varastotilat ledeillä valaistuna

Ufo 150W on syväsäteilijätyyppinen valaisin, jolla saadaan korkealtakin siirrettyä alas asti valoa.

Valaisimen laaja valokeila takaa tasaisen ja tehokkaan valaistusratkaisun niin suuriin teollisuushalleihin kuin esimerkiksi varastoihinkin.

"Valaisimet toimitettiin hyvissä ajoin ja valaistuksen asentaminen eteni hyvin. Ufot asennettiin valaistuskiskoihin ja niihin kiinnitettiin jo valmiiksi kiinnitysrauta maatasossa, joka helpotti työskentelyä yläilmoissa", sanoo Widelinetekniikan Numminen.

Teollisuusvalaisimet, jotka ovat D-merkittyjä

LED-valaisimet tuovat säästöjä huoltoihin

LED-valaistuksen yksi parhaimmista puolista on sen pitkäikäisyys ja huoltovapaus.

D-merkityille Ufoille luvataan 50 000h käyttöikä.

"Jos miettii, että valaisin on hankalassa paikassa ja se vaatii huoltoa varten erikoiskalustoa vaihtoa varten. LEDien myötä tarvitsemme vähemmän huoltoa, joka tuo meille säästöjä", iloitsee Premec Oy:n toimitusjohtaja Männistö.

Pitkäikäiset LED-valot ulkona.

"Meillä henkilökunta on ollut tyytyväinen valaistukseen, valokuvio on hyvä ja riittävän kirkas", sanoo Männistö

"Asiakas on ollut tyytyväinen kokonaisuuteen, valonmäärään ja siihen ettei valo häikäise. LED on varmasti olennaisin osa tulevaisuuden valaistusta - energiatehokkuus, huoltovapaus ja pitkäikä - kaikki puhuvat lediin siirtymisen puolesta", toteaa Numminen.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 27.09.2019

Lue myös