Tämän vuoden Porin Asuntomessuilla 2018 me Winledillä olemme toteuttaneet kolmen kohteen valaistussuunnittelun ja kokonaisvalaistusratkaisut. Lisäksi meidän valaisimia pääsee ihastelemaan kolmessa muussa kohteessa.

Valaistussuunnitelman Kodin Terra by Prisma-kohteeseen toteutti valaistussuunnittelijamme Erkka Hurske. Nelihenkisen perheen kodin tyylinä on skandinaavinen selkeys ripauksella persoonallisia yksityiskohtia.

Aula & Olohuone

Kohteeseen sisään tullessa kuistin jälkeen eteemme avautuu yhtenäinen ja tilava aulatila, joka yhdistyy olohuoneeseen, keittiöön ja ruokailutilaan. Aulaan astuessa huomio kiinnittyy heti oikean puolen seinälle ja kattoon, johon on suunniteltu uppoprofiiliin asennettua valonauhaa. Moderni valonauharatkaisu luo aulatilaan pehmeän ja miellyttävän yleisvalon, jota tukevat aulatilan kattoon asennetut Tupla Spectri -kohdevalot.

Aulan ja olohuoneen valaistussuunnittelu

Olohuoneeseen siirtyessä valaistuksen osalta huomion kiinnittää varmasti ensimmäisen olohuoneen kulmiin suunnitellut pystysuorat valaistuselementit, jotka on tehty seinään suunnatun pyöröprofiilin avulla. Valonauhavalaistus jatkuu akustiikkapaneelien täyttämän korkeantilan katon raoissa, kiertäen koko tilan reunustan. Lisäksi keskelle on suunniteltu kolme neliskanttista kuviota valonauhojen avulla.

3D-kuva auttaa havainnollistamaan tilan valaistuksen

Yläkerran aula on valaistu katon rajaan asennetun valonauhan sekä Spectri-spottivaloilla. Yläkertaan johtavaa portaikkoa valaisee Hydra-seinävalaisimet.

Hydra-seinävalaisimet sopivat sisätiloihin

Keittiö & Ruokailu

Keittiön ja ruokailutilan valaistus on toteutettu 9,6 W/m tehoisella valonauhalla. Uppoprofiiliin asennettu valonauha kulkee yhtenäisenä ruokailutilan ja keittiön läpi, luoden tasaisen ja pehmeän valaistuksen koko tilaan.

Keittiötilan valaistussuunnittelukuva

Keittiön saarekkeen sekä ruokapöydän päälle on sijoitettu valaisinpisteet riippuvalaisimia varten. Työtasoa valaistaan ikkunan edustalla kahdella suunnattavalla Tupla Spectri -kohdevalolla ja yläkaapiston alla miniprofiiliin asennetulla 12 W/m valonauhalla.

Yleis- ja kohdevalojen lisäksi keittiöön on sijoitettu valonauhaa kaapiston päälle sekä sokkeleihin elävöittämään tunnelmaa sekä toimimaan ilta/yö-valona.

Makuuhuoneet

Makuuhuoneiden osalta kaksi kolmesta suunniteltiin varsin tavanomaisesti. Lilja-sarjasta on valittu teholtaan pienempi valaisin tehokkaamman sijaan ja sijoiteltu niitä hieman enemmän tilaan, jotta valaistus on tasaisempi.

Päämakuuhuoneessa yleisvalaistus on suunniteltu samoilla Lilja-valaisimilla. Näiden lisäksi tilaan on haettu hieman viihtyvyyttä ja ilmettä epäsuoralla valaistuksella huoneen päädyissä.

Makuuhuoneen valaistussuunnittelukuva

WC-tilat

Ala- ja yläkerran WC-tiloissa yleisvalaisimena on Lilja 12W. Molemmissa tiloissa peilin taakse sekä allaskaapiston alle on suunniteltu epäsuoraa valoa alumiiniprofiiliin asennetun valonauhan avulla. Seinällä olevia hyllyjä kiertää myös valonauha.

Suunnittelukuvista nähdään miltä valaistus tulee näyttämään

WC-tiloissa on käytetty Lilja 12W

Ulkovalaistus

Ulkona seinävalaisimina on käytetty kahteen suuntaan valaisevia Hydra 12W-valaisimia. Himmennettävyyden lisäksi säätöjä voi tehdä myös valaisimen sisällä olevien kääntyvien levyjen avulla, jotka mahdollistavat itse valaisimesta ulostulevan valokeilan säätämisen.

Hydraa voidaan säätää halutulla tavalla

Etupihan istutusaltaista kohoaa kasvillisuuden lisäksi muutamia Lacuna Plaza-pollarivalaisimia. Pollarivalaisimet ovat hyvä valinta pihan kulkuväylien valaisuun sillä ne parantavat turvallisuutta sekä tekevät asunnon sisäänkäynnistä kutsuvan näköisen.

Lacuna Plaza on kaunis ja hyvä valaisinvalinta pihoille.

Etuovelle sekä terassille johtavat portaisiin on suunniteltu miniprofiiliin asennettua valonauhaa. Terassin ympäri kiertää myös valonauha, joka valaisee kulkuväyliä terassin ympärillä. Itse terassin valaiseminen on suunniteltu katteen rakenteisiin kiinnitettävällä tasoprofiililla.

Valonauhoilla voidaan luoda näyttäviä valaistusratkaisuja

Miltä valaistus näyttää nyt?

Asuntomessut ovat nyt käynnissä ja tältä näyttää valmiissa Kodin Terran -talossa.

Olohuoneen kaunis valaistus Olohuoneen valaistus valonauhoilla.

Valonauhalla luotu valaistus keittiöön Keittiöstä löytyy tyylikäs ja elegantti valaistus.

Epäsuoraa valoa peilin takana ja kaapin alla. Epäsuoralla valolla voidaan luoda kauniita valaistusratkaisuita esimerkiksi kaapistoihin.

Makuuhuoneessa Lilja-valaisimet Lilja-valaisimet ovat kaunis ja tehokas valaistuksen luoja makuuhuoneisiin ja muihin yleisiin tiloihin.

Valonauhalla voidaan luoda minkälaisia ratkaisuita vain. Oleskeluhuoneessa valaistus on luotu valonauhalla - ainoastaan mielikuvitus on lähinnä rajana niiden käytöllä.

Ja hei, muista myös katsoa meidän muut blogiartikkelimme Porin Asuntomessuilta, joissa olemme toteuttaneet kokonaisvaltaiset valaistusratkaisut:

Kohde nro 20: Casakivi

Kohde nro 21: Jokilammi

Kohde nro 22A: Wienerberger JokiDuo

Kohde nro 28: Villa Poiju

Muiden vuosien messukohteidemme valaistuksiin pääsette tutustumaan Asuntomessut-sivullamme.


Julkasija: Winled Oy, Lauri Laine
Julkaistu : 03.12.2019

Lue myös