Tämän vuoden Porin Asuntomessuilla 2018 me Winledillä olemme toteuttaneet kolmen kohteen valaistussuunnittelun ja kokonaisvalaistusratkaisut. Lisäksi meidän valaisimia pääsee ihastelemaan kolmessa muussa kohteessa.

Porin Asuntomessukohde nro 21: Jokilammi on joen rannassa oleva Lammi-Kivitalojen kaksikerroksinen kivitalo. Talon huoneistoala on 150m2 ja sen huoneiden lukumäärä on 4h + k.

Talossa makuutilat on suunniteltu alakertaan ja yläkerrasta löytyvät keittiö, ruokailutila, oleskelutilat ja sauna. Kaikista yläkerran tiloista avautuu näkymä Kokemäenjoelle.

Valaistussuunnitelma täydentää kokonaisuuden

Valaistussuunnitelman Jokilammi -kohteeseen toteutti valaistussuunnittelijamme Erkka Hurske

Talon rakennuttajilla oli jo valaistussuunnitelma projektin alussa valmiina sähkösuunnitelma, jossa oli valaistuksen tyyli mietittynä pitkälle. Valaistuksen haluttiin olevan tasainen ja riittävä eri tiloissa. Valaistussuunnittelija pääsikin hyödyntämään näitä valmiita toiveita suunnitelmassaan. Winledin valaisinvalikoimasta valaistussuunnitelmaohjelman avulla valittiin oikean tehoiset valaisimet ja myös kappalemäärät varmistettiin. 3D-valaistussuunnitelmassa saatiin laskettua tarkat valonmäärät ja sen avulla varmistettiin, että kaikissa tiloissa on niiden vaatimusten mukaiset valaistustasot.

Jokilammi -talo on muotokieleltään varsin selkeä ja tämän kohteen yleisvalaistus suunniteltiinkin pitkälti neliskanttisilla valaisimilla ja suorilla linjoilla.

Makuuhuoneiden valaistus

Vanhempien makuuhuoneen valaistus suunniteltiin neljällä Kanna 12W -valaisimella. Näiden avulla tilaan saadaan mukava tasainen valaistus. Sängynpäätyyn seinälle asennettiin suuret peilipinnat, jotka hyvän valaistuksen avulla luovat huoneesta huomattavasti avaramman tuntuisen. Huoneeseen tulee myös mukavasti luonnonvaloa viereiseltä lasitetulta terassilta.

Jokilammi makuuhuoneen valaistus

Perheen lapsen makuuhuoneen valaistus suunniteltiin samaan tapaan neljällä Kanna 12W -valaisimella. Tasainen valaistus makuuhuoneissa mahdollistaa huoneen järjestyksen muuttamisen lapsen kasvaessa.

Jokilammi lapsen makuuhuoneen valaistus

Sisääntulon valaistus

Aulan valaistus suunniteltiin Kanna 12W -valaisimilla ja eteiseen laitettiin suurempi Eden 60x60 -valopaneeli. Sisääntulossa on hyvä olla hieman reilumpi valaistus. Kotiin on mukavampaa tulla, kun se on valaistu hyvin, sillä päivisin ulkona on suuret määrät luonnonvaloa.

Alakerran portaiden valaistus suunniteltiin valonauhojen avulla. Valonauhat on asennettu portaiden askelmien alareunaan, jolloin saadaan tehokas ja tyylikäs porrasvalaistus.

Jokilammi sisääntulon valaistus

Keittiön valaistus

Keittiön yleisvalaistus suunniteltiin Kanna 18W -valaisimilla. Näillä valaisimilla saadaan hyvä työvalaistus keittiön saarekkeen työtasolle. Tunnelmavalaistus keittiöön suunniteltiin epäsuorasti 4,8/m valonauhalla. Valonauhat suunniteltiin keittiönkaapistojen sokkeleihin sekä korkeiden kaappien päälle. Nämä valonauhat toimivat loistavasti tunnelman luomiseen sekä hyvänä iltavalona.

Jokilammin keittiön valaistus

Olohuoneen valaistus

Olohuoneen yleisvalaistus suunniteltiin neljällä Kanna 12W -valaisimella. Tämän lisäksi ikkunaseinälle suunniteltiin tunnelmaa ja lisävaloa antamaan 9,6W/m valonauhaa. Myös takkaa haluttiiin korostaa valaistuksella ja sen molemminpuolin kattoon asennettiin Libra 6W -valaisimet. Näillä spottivalaisimilla saadaan tehtyä takalle kaunis kohdevalaistus.

Jokilammi OH valaistus

Pesuhuoneen valaistus

Pesuhuoneen ja saunan välinen seinä on kokonaan lasia, joten tätä ilmettä haluttiin jatkaa myös valaistussuunnitelmassa. Täten pesuhuoneen suunniteltiin kolmella Helmi lasikuutio 8W -valaisimella. Tilaan suunniteltiin myös epäsuoraa valoa 9,6W/m valonauhalla, jonka pehmeässä valossa saunassa voi rentoutua kunnolla.

Jokilammi pesuhuoneen valaistus

Terassien valaistus

Talosta löytyy terassia yhteensä yli 120m2 verran. Näiden valaistuksen suunnittelussa oli tärkeää, että tiloja voidaan käyttää ympäri vuoden. Ala- ja yläkerrassa on molemmissa lasitetut terassit ja näihin oli tärkeää saada hyvä yleisvalaistus. Molemmissa valaistus suunniteltiin kolmella Kanna 12W -valaisimella, joilla saatiin terassille tasainen ja hyvä valaistus.

Jokilammi lasitetun terassin valaistus

Talon suurin terassi on avonainen, joten sen valaistus suunniteltiin seinävalaisimien ja valonauhojen avulla. Seinälle valaisimiksi valittiin Verde 9W -seinävalaisimet, nämä valaisevat sekä terassia että talon seinää. Terassin päätyyn valaistus suunniteltiin 4,8W/m valonauhalla, jotka suunniteltiin terassin kivikaiteen yläreunaan. Nämä valonauhat valaisevat terassin päätyä epäsuorasti ja tuovat poreammeelle mukavan tunnelmavalaistuksen.

Jokilammi kattoterassin valaistus

Autotallin valaistus

Autotallin valaistus suunniteltiin neljällä tehokkaalla 42W Runkovalaisimella. Näiden avulla autotalliin saadaan hyvä työvalaistus, joka varmistaa että autojen parissa puuhastelun vaativimmatkin hommat näkee tehdä hyvin.

Jokilammi autotallin valaistus

Ulkovalaistus

Jokilammin ulkovalaistusta suunniteltaessa otettiin huomioon talon korkeat seinät ja kulkureitin valaiseminen talon ympäri. Korkeiden seinien valaistus suunniteltiin Hydra 12W -seinävalaisimilla, nämä valaisimet antavat tehokkaan valaistuksen ylös- ja alaspäin. Nämä korostaa kauniisti talon pintamateriaaleja luoden samalla hyvän kulkureittien valaistuksen talon ympärille. Pihan nurmialueen rajauksen valaistus on suunniteltu Lacuna Plaza 12W -pollarivalaisimilla. Lisäki talon joenpuoleista julkisivua on korostettu 9,6W/m valonauhalla.

Jokilammi ulkovalaistus

Jokilammin upea LED-valaistus

Jokilammin upea LED-valaistusta pääset ihailemaan Porin Asuntomessuilla.

Keittiössä Kanna 18W -valaisimia Yleisvalaistus keittiöön on toteutettu Kanna 18W -valaisimilla.

Ruokahuonevalaistus Ruokahuoneessa on käytetty Kanna 12W -valaisimia.

Korostusta haluttuun kohtaan voidaan luoda säädettävillä valaisimilla. Kohdevalaistusta takalle saadaan luotua Libra-valaisimilla, joiden valaisukulmaa voidaan säätää.

Helmi sopii saunoihin. Helmi -valaisinsarjan valaisimet ovat suosittuja valaistusratkaisuita pesuhuoneissa.

Ja hei, muista myös katsoa meidän muut blogiartikkelimme Porin Asuntomessuilta, joissa olemme toteuttaneet kokonaisvaltaiset valaistusratkaisut:

Kohde nro 20: Casakivi

Kohde nro 22A: Wienerberger JokiDuo

Kohde nro 25: Kodin Terra-talo

Kohde nro 28: Villa Poiju

Muiden vuosien messukohteidemme valaistuksiin pääsette tutustumaan Asuntomessut-sivullamme.


Julkasija: Winled Oy, Joona Saarelainen
Julkaistu : 03.12.2019

Lue myös