Oma rakennusprojektimme alkoi vuoden 2016 alusta. Loiva rinnetontti löytyi hankittavaksi Rovaniemen eteläpuolelta. Talosuunnitelmat melko pian kallistuivat modernin ilmeen hirsitaloon ja Kontion mallistosta valinta osui Laajalahti-malliin, pienin muutoksin.

Kesällä 2016, viikkoa ennen hirsikehikon pystytystä, oli aika matkata Seinäjoen asuntomessuille. Messuilla oli tarkoitus tarkkailla etenkin hirsipintojen käsittelyaineita sekä moderneja valaistusratkaisuja. Winledin osastolta kuin tilauksesta tartuimme Bloggaa ja Someta –kampanjaan kiinni. Sähköurakoitsijan tekemään sähkösuunnitelmaan oli Winledin valaistussuunnittelijan kätevää lähteä valaistussuunnitelmaa tekemään.

Valaistussuunnitelman teko oli helppoa ja sujuvaa. Winledin asiantuntija kuunteli herkällä korvalla toiveitamme ja osasi ehdottaa järkeviä muutoksia omiin suunnitelmiimme. Muutaman vaihtoehdon läpikäynnin jälkeen suunnitelma oli jo selvillä…

Kuva sähkösuunnitelmasta, missä on huomioitu valaisimet

Valaisinten valinta kohdallamme sujui hyvinkin jouhevasti. Korkea tupakeittiö vinolla sisäkatolla suorastaan vaati kookkaampia 12W Kanna-valaisimia, niitä 40m2:n alalle suunniteltiin yhteensä 16 kappaletta. Myös makuuhuoneet ja eteinen päädyttiin valaisemaan samoilla valaisimilla. Kaikki nämä valaisimet haluttiin himmennintoiminnon taakse.

3D-mallinnuskuva Kanna-valaisimilla valaistusta olohuoneesta

3D-mallinnuskuva makuuhuoneen valaistuksesta

Kodinhoito- ja kylpyhuoneeseen valittiin pienempi 8W Kanna-valaisin. Vaatehuoneeseen päädyttiin hankkimaan kiskospottivalot (Vela 12W) liiketunnistuksella.

3D-mallinnuskuva vaatehuoneen valaistuksesta

Ulkovaloiksi valikoituivat Hydra 12W, säädettävät ylös/alas valot. Näitä valoja ulkoseinälle tuli kaiken kaikkiaan 7 kappaletta.

Valaisinten asennuksen hoiti sähköurakoitsija virtalähteiden asennukseen asti, itse laitoimme valaisimet kattoon kiinni. Kanna-valaisinten asennus oli äärimmäisen helppoa, pistoke vain kiinni virtalähteeseen. Kun vielä isompi 12W Kannan asennusaukko oli tismalleen valitun kattopaneelin levyinen, oli asennusaukkojen teko todella helppoa, pätkä paneelia valaisimen kohdalta pois ja valaisin paikoilleen.

Käyttökokemukset Winledin valaisimista ovat olleet todella hyviä. Valaisinten himmennystoiminto toimii erittäin hyvin ja tunnelmavalaistusta saa valaisimilla säädettyä laajalla skaalalla. Myös yhden Kanna-valaisimen reklamaatio hoitui ilman minkäänlaisia ongelmia.

Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, miltä talo näyttää, kun kaikki on saatu valmiiksi.

Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Tuomas ja valaistuksen suunnitteli Lauri Laine.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 16.04.2018

Lue myös