Plejd mahdollistaa helposti älykkään valaistuksen kotiin tai yrityksesi toimitilaan. Plejdin älykkään valaistuksen avulla käyttöön saadaan valaistuksen ohjauksen lisäksi useita muitakin mahdollisuuksia, kuten tilannevalaistukset sekä ajastustoiminnot.

Tässä artikkelissa käymme läpi Plejdiä.

Miten Plejd-laitteet kommunikoivat keskenään?

Plejdiä ohjataan älykkäästi langattomalla tekniikalla. Ohjausjärjestelmän toiminnassa käytetään Bluetooth Mesh-verkkoja.

Koska ohjausjärjestelmä toimii langattomasti, se sopii hyvin niin uudisrakennus kuin remonttikohteisiinkin, sillä ylimääräisiä johdotuksia ei tarvitse tehdä ja samalla voidaan säilyttää perinteiset sähköasennukset.

Käyttö voidaan aloittaa esimerkiksi muutamalla tuotteella ja, jos tarve kasvaa, voidaan niitä lisätä. Kaikki Plejdin laitteet keskustelevat keskenään ja luovat verkon maksimaalisen kattavuuden ja vakauden varmistamiseksi.

Plejdiin ei tarvita kalliita ohjelmointilisenssejä, jolloin kulutkin pysyvät pienempinä.

Plejd valaistuksen ohjaus Tutustu Plejdin tuotekuvastoon tästä (Kuva: Plejd)

Miten käyttäjä ohjaa valaistusta?

Plejd-sovellus toimii niin kodin valojen ohjauksessa kuin myös toimitiloissa ja toimistoissa. Tilanteesta riippumatta Plejd tarjoaa useita eri tapoja ohjata valaistusta.

Ohjausjärjestelmää ohjataan ilmaisella Plejd-sovelluksella, joka toimii iOS tai Android-älylaitteissa ja on ladattavissa sovelluskaupoista. Myös ääniohjaus Google Homen kautta.

Ohjausjärjestelmä mahdollistaa mm. langattomat katkaisijat, ohjaukset puhelimella, tallennetut valaistustilanteet sekä valojen toiminnan ajastimella tai astronomisella kellolla.

Valaisimien lisäksi järjestelmään voidaan liittää myös erillisiä valokatkaisimia, -painikkeita sekä Plejdin omia ohjauslaitteita ja monia muita.

Winled & Plejd

Sähköasentajille Plejd on hyvä valaistuksenohjausjärjestelmä tarjota asiakkaille siksi, että sen tuotteet on suunniteltu käyttäen tekniikkaa, joka yksinkertaistaa ja helpottaa asentamista.

Sovelluksessa voidaan rakentaa ja luoda asetukset ilman monimutkaisia dip-kytkimiä, säätimiä ja muita asioita. Tulevaisuuden tarpeetkin täyttävää asennusta voidaan helposti laajentaa tarpeen mukaan myöhemmin.

Yleisesti Plejd –valonohjausjärjestelmään voidaan liittää On-Off-, 1-10V ja DALI-ohjattavia valaisimia.

Winled-valaisimien yhteensopivuutta Plejd -valonohjausjärjestelmään liittämiseen voit tiedustella teknisestä tuestamme. Myös valaistussuunnittelijamme voivat ottaa huomioon Plejd-järjestelmän jo suunnitteluvaiheessa.

Myös Winledin jälleenmyyjäverkostosta löytyy laaja kirjo sähköasentajia, jotka voivat toteuttaa asentamisen kohteisiin.

Lue myös Plejdillä toteutettu asiakkaamme referenssikohteen valaistussuunnittelusta ja katso kuvat valmiista kohteesta.

Muut valaistuksen ohjausjärjestelmät

Olemme myös kirjoittaneet aikaisemmin muista valaistuksenohjausjärjestelmistä sekä älyvalaistuksesta, joihin suosittelemme tutustumaan.

ABB free@home


Casambi


DALI


KNX


DMX


Mount Kelvin


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 05.01.2022

Lue myös