Projekti vauhdilla käyntiin syksyllä 2016

Etsimme pari vuotta aktiivisesti valmista taloa, mutta koska mieleistä vaihtoehtoa ei tuntunut millään löytyvän, päädyimme lopulta oman talon rakentamiseen. Kesällä 2016 löysimme sopivan tontin talollemme ja rakennusprojekti lähti käyntiin käytännössä heti tämän jälkeen. Saimme noihin aikoihin yhteisten tuttaviemme kautta tietoa Winledillä käynnissä olleesta Bloggaa ja someta -kampanjasta, ja ennen kuin tontillamme oli edes maatöitä aloitettu meillä oli jo tiedossa että valaistussuunnittelu ja uuden talomme valaisimet tulisivat Winlediltä.

Valaistussuunnittelun tärkeys

Saimme hierottua yhteen tasoon rakennettavan 121,5 neliöisen omakotitalomme pohjapiirustuksen valmiiksi ja käytännössä heti tämän jälkeen toimitimme kaikki suunnitelmat Winledin Lauri Laineelle, joka toimi projektimme valaistussuunnittelijana. Aloituspalaverin pidimme syyskuussa 2016, jossa kävimme valaistussuunnittelijamme kanssa talomme pintamateriaalit, värit, kalusteet sekä muut yksityiskohdat niin tarkasti läpi, kun tässä vaiheessa projektiamme oli mahdollista. Rehellisesti sanottuna meillä ei ollut tässä vaiheessa vielä aavistustakaan paljonko tulevan talomme valaistus tulisi maksamaan, mutta tavoitteenamme oli kuitenkin saada taloomme laadukas, moderni ja ennen kaikkea riittävän tehokas valaistus kohtuullisella budjetilla. Emme siis varsinaisesti lähteneet hifistelemään valaistuksemme kanssa vaan pyrimme pitämään ratkaisumme kohtuu simppelinä. Päätimme kuitenkin panostaa erityisesti ulkovalaistukseen, pesutiloihin sekä taloomme tulevaan isoon noin 50 neliön suuruiseen olokeittiöön, jossa varmaan suurimman osan ajasta tulemme viettämään.

3d-mallinnus pientalon ulkovalaistuksesta

Valintojen maailma

Valitsimme pitkän pohdinnan jälkeen valaisimiemme värilämpötilaksi 4000K. Ajattelimme, että se tekisi valaistuksestamme modernimman näköisen sekä toistaisi tarkemmin valitsemamme pintojen sävyt. Alasvalojen osalta tykkäsimme selkeästi eniten pyöreistä upotettavista Lilja ja Libra-valaisimista, joten päädyimme käyttämään niitä kaikissa tiloissa. Ulkovalojen osalta valinta oli myös helppo, sillä tykästyimme heti seinälle asennettavaan Hydra-valaisimeen, sen ulkonäön ja helpon valon säteen ohjattavuuden ansiosta.

Mihin sitten lopulta päädyttiin?

Olokeittiössä päädyimme hakemaan tunnelmaa olohuoneen himmennettävillä 12W Liljoilla sekä tuomalla epäsuoraa valaistusta keittiön kaapiston ala- ja yläreunaan asennettavilla LED-nauhoilla.

Kuva pientalon keittiön valaistuksesta

Makuuhuoneiden osalta kokeilimme valastussuunnittelijamme kanssa muutamaakin erilaista ratkaisua, jotka olimme bonganneet kesän asuntomessuilla. Päädyimme lopulta kuitenkin simppeliin ratkaisuun, jossa makuuhuoneen nurkkiin asennetaan 6W Librat ja keskelle huonetta jätetään varaus kattovalaisimelle, mikä jättäisi sitten meille enemmän vapauksia muuttaa mieltämme sisustuksen suhteen.

Kuva vierashuoneen valaistuksen toteutuksesta

Pesuhuoneestamme tulee värisävyltään melko tumma, joten halusimme sinne tunnelmallisen valaistuksen. Kokeiltuamme valaistussuunnittelijan kanssa ledinauha -tyyppistä ratkaisua päädyimme valitsemaan himmennettävät 6W Librat, jolloin sekä valaistuksen tehoa sekä valojen kohdistusta olisi mahdollista muunnella tilanteen mukaan.

3d-mallinnus pesuhuoneen valaistuksen toteutuksesta

Eteinen, vessa ja kodinhoitohuone päätettiin toteuttaa 12W Liljoilla. Vessaan tulisi lisäksi ledeillä valaistu peilikaappi ja kodinhoitohuoneeseen yläkaapin alareunaan ledinauhaa lisäämään valaistustehoa sekä tunnelmaa luomaan.

Joko muutetaan?

Tähän mennessä olemme erittäin tyytyväisiä Winledin valaistussuunnitteluun. Saimme heiltä tarvitsemaamme opastusta valaisimien valintaan, sijoitukseen sekä budjettiin liittyen. Lisäksi valaistussuunnittelijalla oli paljon erilaisia ideoita, millä kunkin tilan valaistus olisi voitu toteuttaa. Meidän tehtäväksi ei siis jäänyt kuin valita monesta hyvästä vaihtoehdosta se eniten meitä miellyttänyt. Ensimmäiset valmiit 3D-vedokset talomme valaistuksesta saatuamme emme ole malttaneet odottaa, että pääsemme näkemään lopputuloksen livenä ja pääsemme muuttamaan uuteen taloomme. Koska rakennamme taloamme pääosin itse, edessä on kuitenkin vielä monta pitkää iltaa ennen sitä, mutta onneksi näitä kuvia katsellessa saa aina lisää virtaa jatkaa eteenpäin!

Lisää lopputuloksesta myöhemmin.

Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Niko ja valaistuksen suunnitteli Lauri Laine.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 29.11.2017

Lue myös