Ryhdyimme rakentamaan isovanhempiemme kanssa kahden sukupolven taloa. Suunnittelimme talon yhdessä arkkitehdin kanssa. Heti suunnitelmien alussa teimme päätöksen, että talosta tehdään pienkerrostalo. Omien asuntojemme lisäksi päätimme rakennetaan taloon kaksi yksiötä. Halusimme rakentaa huoneistot niin, että jokainen asunto on oma yksikkönsä ja niissä voi asua toisilleen tuntemattomat ihmiset.

Perustimme osakeyhtiön, joka huolehtii talon taloudesta ja käytännön asioista. Meille oli tärkeää, että jos joskus päättäisimme myydä oman asuntomme, sen voisi tehdä riippumatta muista talon asunnoista.

yksiö

Molemmat yksiöt ovat yksilölliset. Yksiöt sijoittuvat talon toiseen kerrokseen vierekkäin. Eteläpäädyn yksiö on valoisa kahden ilmansuunnan ikkunoiden ansiosta. Toinen yksiö sijoittuu talon keskiosaan ja ikkunat avautuvat itään. Ikkunat ovat suuret ja korkeat.

Molemmissa yksiöissä on ranskalainen parveke, jonka oven voi aukaista kahdessa eri suunnassa tavallisen oven tavoin sivulta tai kippi-ikkunan lailla. Oven aukaiseminen mahdollistaa kesällä kesän pääsemisen sisälle. Molemmissa yksiöissä on paljon kaappitilaa. Tankokaapin lisäksi kaapeissa on ulosvedettävät korit. Niitä on helppo käyttää.

yksiö-keittö

Vaikka molemmat yksiöt ovat valoisia kesäaikaan, tarvitaan Suomessa yli puolet vuodesta asuntoon kuin asuntoon hyvät valot. Molempien yksiöiden eteisen ja tupakeittiön kattoon on asennettu winledin himmennettävät 12 wattiset Lilja - valaisimet. Vessoissa on käytetty samaa valaisinta.

Tupakeittiössä valon määrää ja kirkkautta voi säädellä kytkimellä. Keittiön yläkaappien ala- ja yläreunaan on asetettu led-nauhat. Ne valaisevat työskentelytason hyvin ja antavat samalla kivan epäsuoran valon tilaan.

Riippuvalaisimille on laitettu omat paikat.

yksiö

Vaikka yksiöt ovat yksilölliset pohjapiirrustuksiltaan, on niissä käytetty samoja pintamateriaaleja. Keittiökaapin yläosassa on tumman harmaat kaapinovet. Alaosa on kiiltävän valkoinen. Vaatekaappien ovet ovat samaa kiiltävän valkoista materiaalia. Lattia on värjäämätön kiillotettu betoni.

Vessoissa jatkuu sama värimaailma. Lattiat ovat tumman harmaata 10x10cm laattaa ja seinät on 20x30cm kiiltävää valkoista laattaa.

Yksiöihin saa erittäin tyylikkään ja modernin ulkoilmeen oikeanlaisella valaistuksella ja siksi halusimmekin ammattilaisen tekemään meille valaistussuunnitelman asuntoihin. Saimme Winlediltä erinomaisia vinkkejä, miten käyttää valaistusta eduksi pienessä tilassa.

Kiitos suunnittelijoille upeasta työstä!

Tämän kirjoituksen kirjoittivat meidän asiakkaat Sari ja Mika.

Lue myös tämä artikkeli!


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 03.12.2019

Lue myös