Perheen pitkäaikainen unelma puutalosta


Yli 20 vuotta yhdessä olleen avioparin pitkäaikainen unelma toteutui, kun perhe pääsi jouluksi uuteen kotiin. Aku, 35, ja Anni, 38, sekä perheen pojat Kalle, 10, ja Konsta, 6, muuttivat vain kivenheiton päähän edellisestä asunnostaan Kauttuan 10 vuotta vanhalla asuinalueella. Idyllisellä sijainnilla Pyhäjärven kupeessa sijaitseva asuinalue miellyttää niin silmää kuin sieluakin.

"Alue on täydellinen lapsiperheille, koska pihapiiristä löytyy lapsia taaperosta yläkoululaisiin ja suhteet naapureihin ovat läheiset. Ei tarvitse muuta kuin heittää lapset naapurin ovesta sisään ja ilmoittaa palaavansa tunnin päästä, Anni naurahtaa ja täydentää: Täällä vallitsee ihana yhteishenki naapuruston välillä.

Tilat ovat hyvin valoisat ja kauniit.

Puutalo ja valaistus kuin sisustuslehdestä

Tähän kotiin toteutettiin Winledin valaistussuunnitelma. Valaistussuunnitelmassa otetaan huomioon lukuisia eri asioita, jotta kokonaisuudesta saadaan täydellinen: riittävä valon määrä, valon tasaisuus, asunnon varjottomuus ja valaistuksen muunneltavuus – valaistuksen näyttävyyttä unohtamatta. Valaisinten asennuksen ja sähkötyöt kohteeseen teki Sähköasennus Juha Sainio.

Talon korkeus ja tyylikkäästi muotoiltu katto luovat ilmavuutta ja näyttävyyttä taloon. Näin korkean tilan suunnittelussa täytyy ottaa huomioon valaisinten teho- sekä kappalemäärät, jotta valaisimet valaisevat olohuoneen lattialle asti. Tämän puutalon valaistus onkin toteutettu tehokkailla Kanna 16W-valaisimilla.

Neliskanttisilla Kanna-valaisimilla on luotu tyylikkyyttä valoisaan ja avaraan tilaan. Korkean tilan valaisu kannattaa hoitaa riittävän luksimäärän LED-valaisimilla, jotta valoa riittää miellyttävän yleisvalaistuksen luomiseen. Iso plussa on myöskin kestävyys, sillä näin korkeassa tilassa ei ole mielekästä joutua vaihtamaan lamppuja usein.

Pienen upotussyvyytensä ansiosta Kannan pystyy ujuttamaan kapeaankin koolaukseen. Kannan tyylikäs kaunis valkoinen kehys sopii sekä kotiin että toimistolle - valot toimivat mukavana sisustuselementtinä päiväsaikaankin. Täydellä teholla valaisinta ei tarvitse kokoajan käyttää, sillä Kanna on himmennettävissä, jolloin pystytään luomaan tiloihin haluttu tunnelma.

Kodin korkeimmassa tilassa on käytetty Kanna-valaisimia, jotka sointuvat kauniisti elegantisti muotoiltuun kattoon.

Keittiö on muun asunnon kanssa yhtenäistä valkoista sisustuslinjaa, johon oman mausteensa tuo tumma ulko-ovi. Keittiönkin valaistuksessa on käytetty Kanna-valaisinta. Alasvalojen lisäksi keittiön hyllyihin on asennettu valonauhaa, jolla on luotu tilaan lisää valoa ja tyyliä.

Valonauha on hieno ratkaisu keittiöönkin

Maalaisromantiikkaa henkivä makuuhuone pääsee ominaisuuksiinsa niin päivänvalossa kuin valopaneelien tähdittämässä iltahämärässäkin. Kanna-valaisimet sointuvat kauniisti kattoon ja toimivat sisustuselementtinä sekä varmana valonlähteenä.

Kanna sopii kauniisti kattoon

Portaiden ei tarvitse olla tylsät, kun ne tehdään asunnon tyyliin sopiviksi - portaikko voi olla merkittävä sisustuksellinen elementti. Portaikon reunaa pitkin kulkeva valonauha on kätevä ja tyylikäs ratkaisu yöllistäkin liikkumista ajatellen - luoden tunnelmaa myös päiväaikaankin.

Portaiden ei tarvitse olla tylsät, kun ne tehdään asunnon tyyliin sopiviksi

60x60 senttinen Eden-valopaneeli toimii hyvänä ratkaisuna yläkerran aulan valaisuun ikkunamaisen olemuksensa ja laajan valopintansa vuoksi. Eden-valopaneeli on näyttävä valaisinratkaisu, joka sopii tilaan kuin tilaan. Valaisin tarjoaa kauniin tasaisen valon, joka ei häikäise.

Yläkerran aulassa tarvitaan reilusti valoa, jota saadaan Eden-valopaneelista.

Molempien poikien huoneissa on tilaa leikkiä. Ja jotta leikeissä ja peleissä näkee kunnolla, niin valaistuksesta pitävät huolen Kanna-valaisimet.

Lastenhuoneessa on reilusti tilaa leikkiä

Mustan käyttö tehostevärinä WC-tilassa on moderni ja ryhdikäs ratkaisu. Graafiset Hydra-valaisimet sopivat korostamaan huoneen ylellistä olemusta. Valaisimen valokeila voidaan itse säätää sisällä olevia heijastuspintoja kääntämällä.

Kylpyhuoneessa ripaus modernia mustaa antaa ryhtiä tilalle.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 28.11.2017

Lue myös