Paperipölyssä D merkityt LED valaisimet ovat paloturvallinen ratkaisu


Tukesin mukaan Suomessa syttyy vuosittain yli 1000 rakennuspaloa, joiden aiheuttajana on sähkö. Varsinkin vanhat valaisimet ja paperipöly ovat erittäin vaarallinen yhdistelmä. Mäntässä sijaitsevan PaperPlast Oy:n paperitehtaalla onkin nyt otettu tämä huomioon, kun vanhat valaisimet saivat lähteä lämmittämästä katon rajaa.

Sähkötyö Ari Heinonen Oy:n toteuttama asennus kesti vain kaksi päivää, jonka aikana LED-valaisimet päätyivät kattoon ja työnteko ei keskeytynyt hetkeksikään.

D-merkintä valaisimisessa on tärkeä varsinkin pölyisissä tiloissa.

Pölyisissä tiloissa D-merkityt LED-valaisimet tärkeässä roolissa paloturvallisuuden kannalta

"Meillä oli vanhoina valaisimina ikääntyneitä HQL-400W elohopealamppuja, joiden kuvut lämpenivät erittäin kuumiksi. Kun työskennellään paperin kanssa, niin siitä irtoaa paperipölyä, jota pyörii täällä ilmassa. Tulipalon riski oli huomattava vanhojen valaisimien kanssa näiden syiden vuoksi", kertoo PaperPlast Oy:n Toimitusjohtaja Sami Kouvonen.

Pitkällä käyttöiällä, korkeilla luokituksilla sekä erinomaisilla ominaisuuksilla varustetut Saturnus 200W - LED-valaisimet ovat sekä sisä- että ulkotiloihin erinomaisesti soveltuvia teollisuusvalaisimia, jotka valaisevat tehokkaasti isompiakin alueita. Sen korkeat IP- ja IK-luokitukset takaavat sen, että valaisin kestää kovimpiakin olosuhteita. Valaisimen yksi tärkeä ominaisuus on sen D-merkintä, joka tarkoittaa, että valaisimen pintalämpötila ei ylitä jatkuvassa käytössä 90°C. D-merkittyjä valaisimia on suositeltavaa käyttää tiloissa, jossa käsitellään pölyäviä aineita tai tila on muuten pölyinen - kuten vaikka paperitehtaat tai navetat.

LED-valaisimesta lankeava valo on tasaista ja tehokasta

Ei enää odotusta - valot päälle heti!

LED-valaisimien ominaisuuksiin kuuluu myös se, että ne syttyvät heti. Varsinkin liiketunnistimen kanssa valaisimesta saadaan maksimaalinen energiansäästö - unohtamatta tietenkään työturvallisuutta.

"Varastoissa vanhoilla valaisimilla kesti hirveän kauan syttyä päälle ja saavuttaa oikea valotehonsa - esimerkiksi trukilla tilaan ajaessa valot kestivät kauemmin syttyä kuin päästä pois tilasta tavaroiden kanssa hämärässä", toteaa Kouvonen.

Työntekijät näkevät paremmin uudessa valaistuksessa.

Saturnus 200W -valaisimista lankeava valo on tasaista ja leviää laajemmalle alueelle, jolloin työnteko on mukavampaa sekä tietenkin turvallisempaa.

Valaisimet ovat erittäin pitkäikäisiä, niihin luvataan pitkä 5 vuoden takuu ja 50 000h (L70/B20) käyttöikä. Valovirran alenema ilmoitetaan L- ja B-arvolla sekä eliniällä. Tässa tapauksessa käyttötuntien määrän jälkeen 80 prosenttia valaisimista tuottaa vähintään 70% uuden tuotteen valovirrasta.

Huoltomäärät putoavat valaisinvaihdossa.

Ledien energiansäästö näkyy seteleinä lompakossa

Hyvin suunniteltu LED-valaistus ei tunnu ainoastaan rahallisissa säästöissä vaan myös työntekijöiden turvallisissa, viihtyisissä ja tuotannollisissa työolosuhteissa sekä hyvinvoinnissa.

Uusien valaisimien myötä myös energiansäästö putosi huomattavasti. Vanhat HQL-400W -valaisimet kuluttivat 17 406kWh, kun taas uudet Saturnus -valaisimet vain 8865kWh. Rahallisesti vuositasolla säästöä syntyy 794€!

LED-valaisimien takia myös huoltotöiden määrä vähenee, jolloin syntyy rahallista säästöäkin - on nopeastikin melko kallista, jos valaisimien vaihtamiseen pitää vuokrata nosturia, jotta rikkinäiset valot saadaan vaihdettua.

"Olemme olleet tyytyväisiä lopputulokseen. Tämä on ollut erittäin pidetty ja hyvä ratkaisu. Nyt tiloissa on tasaista valoa sähköä säästäen - paloturvallisesti ja laadukkailla pitkän takuun omaavilla tuotteilla", Kouvonen kertoo.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 24.08.2018

Lue myös