Olvin hallin energiatehokkaat LED valaisimet


Olvi Oyj on suomalainen panimokonserni, jonka pääkonttori ja tuotantolaitos sijaitsevat Iisalmessa. Vuonna 1878 perustettu Olvi valmistaa oluita, siidereitä, lonkeroita, virvoitusjuomia, kivennäis- ja vitamiinivesiä, urheilujuomia ja energiajuomia.

Iisalmen tuotantoalueelle rakennettiin marraskuussa 2018 uusi kahdeksan metriä korkea halli, jonne valaistusratkaisuksi valikoitui LED-valot.

"Meillä Olvilla on tehty strateginen päätös, että siirrytään ledeihin", kertoo Olvin sähköinsinööri Antti Pulkka.

Olvin hallilla valittiin LED-valaisimet

Hallin tasainen, häikäisemätön ja varjoton valaistus

Valaistuksen suunnittelu sekä urakointi Olvi Oyj:n uudessa hallissa on Sähkötoimisto Murtola Oy:n käsialaa.

Uuden hallin valaistuksesta pitävät huolen Titan 150W LED-heittimet. Titan 150W soveltuu loistavasti valaisemaan isojakin alueita niin ulko- kuin sisätiloissakin.

"Halliin asennettiin yhteensä 11 kappaletta Titan LED-heittimiä. Koska kyseessä on suunnattava valaisin, niin tässä hallissa saadaan valoa niin keskelle kuin reunoillekkin", toteaa Pulkka.

Titan-valaisimet ovat moduuleilla varusteltuja, joten niitä voidaan suunnata. Valoa saadaan hallin keskelle 300 luksia ja reunoilla on 200lx.

Ominaisuuksiltaan Titan tarjoaa käyttäjälle erittäin laadukkaan valaistusratkaisun. Valaisimella on erittäin tehokas optiikka, jonka vuoksi siitä lankeava valo on erittäin tasaista ja varjotonta, samalla estäen häikäisyn ja heijastumat.

Energiatehokkaat ja taloudelliset vaikutukset

LED-valaisimilla energiatehokkaat vaikutukset

"Kyllä LED-valaisimet ovat kannattava hankinta ja niillä on energiataloudelliset vaikutukset", Pulkka sanoo.

Vaikka kyseiset hallin Titan-valaisimet ovat on-off -versiona, niin ne ovat asennettu lohkottain liiketunnistimen taakse.

Kun liiketunnistin yhdistetään nopeasti syttyviin ledeihin, niin sillä on suuri vaikutus niin sähkön säästöön kuin myös turvallisuuteen.

"Kyllä LED-valojen reagointinopeus on huomattava perinteisempiin valonlähteisiin verrattuna. Kun esimerkiksi trukilla ajetaan tilaan, niin valot syttyvät heti. On tämä työturvallinen valaistusratkaisu", Pulkka kertoo.

Titan on myös pitkäikäinen valaisin, sen LED-elinikä on 50 000h (L70B20). Kun pitkä käyttöikä yhdistettynä 5 vuoden takuuseen, niin päästään erittäin huoltovapaaseen valaistusratkaisuun.

"Tyytyväisiä olemme olleet tähän valaistusratkaisuun", Antti Pulkka sanoo.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 29.03.2019

Lue myös