Porin asuntomessut vuonna 2018 tulivat meidän rakentamisprojektimme suhteen juuri oikeaan aikaan. Messuilta löysimme LED-valaisimiin erikoistunut valaisinvalmistajan Winledin ja innostuimme heti heidän Bloggaa ja Someta -kampanjasta.

Kampanja tarjosi valaistussuunnitelman ilmaiseksi ja siihen kuuluvat valaisimet 50% alennuksella, mikä oli meille täydellinen löytö!

valoisa_talo_ulkoa_winled

Winledin positiivinen ilmapiiri osastolla ja ystävällinen henkilökunta auttoivat meitä pääsemään hyvään alkuun valaistussuunnittelun suhteen. Osaava henkilöstö messuosastolla ratkaisi välittömästi kesäasuntomme valaistusepävarmuuden oikeilla kysymyksillä ja neuvoilla, joten päädyimme tilaamaan valaisinsuunnitelman pienen harkinnan ja tutustumisen jälkeen.

Tarkka suunnitelma havainnollisti valaisimien paikat, valon määrän ja oikeanlaisen tunnelman. Suunnittelusta saimme 3D-kuvat, jotka kertoivat enemmän kuin 1000 sanaa. Nähtyämme ensimmäisen version, olikin jo helppo painaa vihreää nappia ja edetä suunnitelman suhteen piiru kerrallaan.

Joustava yhteistyö sekä ajallaan ja nopeasti toteutettu suunnitelman muutostyö edesauttoivat projektin etenemistä.

kuva-ulkoa-3D

Kesäasunnossa haastavia valaisinpaikkoja olivat mm. iso olohuone, jossa viiteen metriin kohoavat ikkunat antavat erittäin paljon päivänvaloa aina auringonlaskuun saakka.

Winled osasi hahmottaa täydellisesti kokonaisuudessaan valon tarpeen hyvin, unohtamatta himmentimien käyttöä niin makuuhuoneissa, olohuoneessa kuin saunassakin. Himmentimien hyödyntäminen tunnelmavalona tuo hyvää vaihtelua Pohjolan neljässä vuodenajassa.

auringonlasku

Valitsimme kattoon valaisimia sekä pienempää että isompaa kokoa, suurimmat oli jopa 60x60 -koossa. Tunnelman luojaksi päädyimme vielä laittamaan lednauhoja niin olohuoneeseen kuin makuuhuoneisiinki.

olohuone-3D

makuuhuone-3D

Valoa ja kirkkautta saa riittää myöskin sysksyn pimeille, mikäli sellaista tarvetta on. Mieluummin kuitenkin niin, että valoa ja varsinkin valkoista valoa riittää, käytti sitä sitten siivouksen apuna tai postimerkkejä lajitellessa minä vuoden aikana tahansa.

eteinen

Kattomateriaalimme on gyprocia, mikä mielestämme toimii visuaalisesti led-neliöiden kanssa parhaiten. Tässä vaiheessa siis gyproc täynnä reikiä ja jännityksellä jäämme odottamaan lopputulosta.

katto-reikiä

Loistavaa suunnittelutyötä tekivät kanssamme Lauri Laine sekä Joona Saarelainen.

Kiittäen poikia nyt jo sekä lopullista kirkastusta innolla odottaen!

Artikkelin kirjoittivat asiakkaame Kati ja Jussi


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 03.12.2019

Lue myös