Niklas Hagman — Supertähtien Yllätysremontit Suomi


Niklas Hagman, entinen menestynyt jääkiekon maajoukkuepelaaja haluaa Supertähtien Yllätysremontit Suomessa muistaa junioriaikojensa "varaäitiään" Anna-Kaisaa.

Näin hän haluaa osoittaa ja antaa jotain takaisin, että ei ole unohtanut lapsuutensa treenikuskia, tukijaa ja auttajaansa.

Niklas vietti paljon aikaa Anna-Kaisan lapsien kanssa ja nyt poikien entinen pyhättö, rintamamiestalon yläkerta, tuodaan nykyaikaan.

Supertähtien Yllätysremonti Suomi - valaistussuunnittelukuva

Rintamamiestalon yläkerta jokaisen lapsen unelma

Rintamamiestalon yläkerta oli kuin paratiisi lapsille, sillä tilaa oli niin paljon, että siellä pystyi tekemään ja pelaamaan lähes mitä vain - jopa jääkiekkoa, joka näkyi rikkinäisten ikkunoiden määrässä.

Nykyään "Unun" eli Anna-Kaisan lapset ovat jo muuttaneet pois, ja hän asuu isossa kodissa yksin, joten tila on jäänyt käyttämättä.

Niklas haluaa, että yläkerta laitetaan kuntoon, että Anna-Kaisan lapsenlapset pääsevät leikkimään ja temmeltämään tiloihin kuten Niklas aikoinaan.

Supertähtien Yllätysremontit Suomessa Niklas Hagmanin yllätysremontin valaistussuunnittelukuva

Valaistus aktiivisiinkin leikkeihin

Sisustussuunnittelija Laura Elolla oli selvä visio minkälainen tilasta tulisi. Tarkoituksena oli lähteä ensin miettimään sähkö ja ja valaistusta, niin että tilassa voi yhä tehdä nopeita leikkejä. Yläkerrasta tulee paikka, jossa sekä pojat ja tytöt tykkäävät olla.

Supertähtien Yllätysremontit Suomessa sisustussuunnittelijan visio tehtiin todeksi

Kohteeseen tehtiin valaistussuunnitelma, jossa Winledin Antti-Pekka Mellin pääsi luomaan ajatuksen pohjalta juuri oikeanlaiset valaistusratkaisut.

| Valaistukseen suunniteltiin valonauharatkaisuita Supertähtien Yllätysremontit Suomi-ohjelmassa | Suunnittelun tähän kohteeseen toteutti Winled

Kirkas tila touhuiluun ja leikkeihin

Portaista ylös tullessa aulatilaan laitettiin 2 kappaletta Kanna 12W 3000K - alasvaloja.

S-Shape valonauhalla saatiin epäsuoraa valoa rakennettua palkkeihin

S-Shape 8,6W IP20 3000K -valonauhalla saatiin luotua epäsuoraa valoa kattoparruihin ja tiloihin tuli runsaasti enemmän valoa näyttävillä valaistusratkaisuilla.

Puisiin palkkeihin piilotettu LED-nauha herätti tilan eloon aivan uudella tavalla. Epäsuoran valaistuksen hyödyiksi voidaan lukea sen häikäisemättömyys ja pehmeys, jolloin se luo valaisemaansa tilaan miellyttävän ja tunnelmallisen yleisvalaistuksen, koska valo heijastetaan katon kautta huonetilaan.

Epäsuora valo on loistava ratkaisu, kun halutaan saada valo piiloon

Myös kirjahyllyihin ja askartelun tilaan asennettiin 4,8W/m -tehoista valonauhaa miniprofiiliin. Vain mielikuvitus valonauhojen käytön rajana saattaa kuulostaa hieman kliseiseltä, mutta se pätee varsin hyvin, kun mietitään valonauhojen monipuolisuutta ja käyttömahdollisuuksia valaistuksessa.

Valonauhoja voidaan käyttää niin yleisvalaistukseen, tehosteseinien korostamiseen ja lisäksi kaapistoihin sekä jalkalistoihin asennetut valonauhat ovat olleet suosittu valaistustapa toteuttaa.

Valonauhoja voidaan käyttää moniin valaistustarpeisiin

Katso jakso Discovery+ -palvelusta!

Muut kohteet ja tietoa niiden valaistussuunnittelusta & -ratkaisuista löydät Supertähtien Yllätysremontit Suomi -sivuiltamme.

Lue myös lisää valaistussuunnittelusta ja katso tästä "Valaise kotisi oikein" -oppaamme!


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 12.05.2021

Lue myös