Neste Hiirosen uusi valaistus muutti ilmeen


Neste Hiironen on hyvä esimerkki siitä, kuinka liiketilat voivat muuttua oikeanlaisella valaistuksella. Ajatuksena valaistuksen päivityksellä olivat energiansäästäminen ja huoltoaseman modernimmat tilat.

Uudistuksen toteuttanut Jannis Oy:n Jani Piippo kertoo, että huoltoaseman entiset tilat olivat kellertävät ja synkähköt. Lukuisat spotti- ja monimetallivalaisimet lämmittivät ja koittivat valaista tiloja.

Huoltoaseman omistaja Pentti Saukko kertookin, että vaikka valaisimia oli lukumäärällisesti paljon, ei niistä lähtenyt tarpeeseen verrattuna riittävästi valotehoa.

Vanhat tilat olivat kellertävät ja synkät. Vanhat tilat olivat kellertävät ja synkät.

Uudistetuissa tiloissa on käytetty Eden 60x60 LED-paneelivalaisinta, joka ei häikäise uudessa viistokatossa.

"Eden-paneelivalaisin sulautuu kattomateriaaliin loistavasti ja värilämpötila on oikea liiketilaan", kertoo Saukko.

Uusien tilojen valaistus Uudet tilat ovat modernit ja valoisammat.

Huoltoaseman seinissä ja katossa haettiin vaalealla värityksellä uutta ilmettä. Ennen mitattu valoteho tiloissa oli noin 200 luksin luokkaa. Valaistuksen päivityksen jälkeen valoteho nousi 350-500 luksiin, riippuen kohdista.

Huikeaa, että näin vähillä valaisinmäärillä saadaan valaistua näin iso tila!

Vanhoissa tiloissa oli spotti- ja monimetallivalaisimia Vanhoissa tiloissa oli spotti- ja monimetallivalaisimia.

Piippo kertoo, ettei myymälätoiminta keskeytynyt remontin aikana. Projekti toteutettiin osissa ja kriittisimmät vaiheet tehtiin öisin. Huoltoaseman uusista valaisimista ja valaisinmääristä on pidetty ja palaute uudesta ilmeestä on ollut hyvää.

Tilat ovat raikkaammat ja modernimmat. Uudet Eden-valopaneelit sulautuvat näyttävästi kattoon.

Neste Hiirosen omistaja Saukko odottaa nyt mielenkiinnolla uusien valaisimien vaikutusta sähkölaskuissa. Vanhoilla valaisimilla oli myös ongelmana niiden valtava lämmöntuotto, jonka vuoksi huoltoaseman puhaltimet puhalsivat täysillä. Tätä ongelmaa ei uusilla valaisimilla ole, jonka vuoksi tilat eivät ole kuumat, ilma on hyvää ja rahaa säästyy.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 27.11.2017

Lue myös