Mustan omakotitalon kaunis ja tehokas valaistus


Aloitimme oman kannustalomme rakentamisen maaliskuussa 2019. Projekti eteni vauhdilla, koska koko kesä oli mahtavaa rakennussäätä. Talon ulkoseinän väriksi valitsimme mustan. Talo sijaitsee kauniilla tontilla, jonka takapihaa reunustaa kapea koivikko ja sen jälkeen joki.

Kaunis ja tehokas valaistus tuntui erityisen tärkeältä, jotta musta talo ei pimeällä näyttäisi synkältä. Meillä on isot lattiasta kattoon olevat olohuone-ruokailutilan ikkunat ja mietimme, että olisi hienoa, jos pimeälläkin näkyisi ikkunoista kaunis maisema eikä vain mustaa kun luonnostaan takapihamme puolella luonnossa ei ole minkäänlaisia valoja. Sisävalaistuksen suhteen toivoimme, että valaistus olisi harmoninen ja varmasti riittävä ja järkevästi suunniteltu.

winled_musta_talo

Heräsimme tosin valaistusasioita miettimään vähän myöhään. Oma sähkömiehemme suositteli meille Winled-valaisimia hyvinä ja laadukkaina. Kesällä kävimme sitten asuntomessuilla ja tutustuimme siellä Winled-valaisimiin tarkemmin ja valaistussuunnitelmat ja valaisimet vaikuttivat tosiaan laadukkailta ja turvalliselta valinnalta.

Siinä vaiheessa meillä tosin oli jo sähköpiuhat pitkälti vedelty ja valaisimien paikkoja itse siksi mietitty, mutta ajattelimme, että suunnitelman avulla varmistaisimme kuitenkin hyvien ja toimivien valaisimien valinnan.

korkeat_huoneet_winled_valaistus

Suunnitelman meille toteutti A-P Mellin meidän kanssa yhteistyössä, koko valaistus saatiin mietittyä helposti yhdellä tapaamisella. Yleisvalaisimiksi sisälle valitsimme kauniit Lilja-valaisimet. Valaisimet ovat himmennettäviä ja tehokkuus vaihtelee tumman eteisen kirkkaasta 18W valaisimesta yleisten tilojen ja lastenhuoneiden 12W valaisimista makuuhuoneemme himmeämpiin 6W valaisimiin. Sävy kaikissa valaisimissa on 4000K.

Makuuhuoneen yhteydessä olevaan WC-tilaan tulee hieman ylellisempi Helmi-lasikuutiovalaisin.

Ruokailutilan tehosteseinä on lähes musta ja siihen tulee mustavalkoinen valokuvaseinä tammipuukehyksillä. Tähän mietimme valaistukseksi listan takan kulkevaa LED-nauhaa, jotta valokuviin tulee tasainen valo eikä valokeiloja. Korkeiden ikkunoiden eteen suunnittelija suositteli kapeampia valokeiloja spottivalaisimilla.

winled_ulkovalaistus

Takapihan valaistusta odotan innolla, sillä sinne valittiin tonttimme rajalle makeat tehokkaat Titan 150W valaisimet. Ne koostuvat 3 eri osasta ja jokaisen osan saa suunnattua valaisemaan vähän eri suuntaan. Tarkoituksena on suunnata ne laajasti koivikkoa ja jokea valaisemaan, jotta pimeälläkin sisään näkyisi kaunis luontomaisema.

Talon ulkoseiniin valitsimme kauniit mustat Hydra-valaisimet, joissa saa säädettyä valokeilaa. Terassilla ja autokatokseen suunnitelimme LED-valaistuksen, mutta autokatokseemme olikin suunnitelman jälkeen ilmaantunut spoteille reiät, joten vaihdamme autokatoksen valaistuksen vielä spoteiksi.

Jo aikaisemmin olimme pihasuunnittelijan kanssa suunnitelleet etupihalle laajat muurikivialuueet, joihin tulee oma muurikivivalaistuksensa.

perhekuva

Valaisimet lähtevät tilaukseen ja odotamme innolla lopputulosta!

Kirjoituksen kirjoitti meidän asiakas Tanja


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 03.12.2019

Lue myös