Multian kuntotalo sai tasaisen ja tehokkaan valaistuksen ledillä


Winlediltä löytyy vahvaa osaamista erilaisten urheilutilojen, kuten pelikenttien, urheiluhallien ja tietenkin kuntosalien valaistuksen luomisessa. Multian kuntotalon palloilusalissa voidaan pelata muun muassa lentopalloa, koripalloa, sulkapalloa, salibandya ja futsalia kirkkaassa valaistuksessa, kun tiloihin asennettiin Winledin tehokkaita Runkovalaisimia 70W. Winledin energiaa säästävät ja pitkäikäiset Runkovalaisimet ovat oiva korvaaja vanhoille loisteputkille. Niitä on asennettu mm. kauppoihin, teollisuustiloihin ja navettoihin ympäri Suomen.

Valaistuksen asennuksen tiloihin toteutti Keuruun Sähkö Oy.

LED-valaisimet käyvät kauniisti urheilutilojen valaistukseen

Runkovalaisimet oiva korvaaja loisteputkille

Liikuntatilojen valaistuksessa on tärkeää, että valon määrä on riittävä. Yleinen standardi, SFS-EN 12464-1:2011 - sisätilojen työkohteiden valaistus, vaatii 300 luksia kaikkiin kuntoilutiloihin, koska tiloissa saatetaan mennä lujaa päästä päähän. Jotta ei satu mitään, täytyy nähdä kunnolla eteensä.

Valaisimen värilämpötila on 4000K, jolla on selvästi virkistävät fysiologiset vaikutukset. On selvää, että kuntoilun teho on erittäin vahvasti sidoksissa mielialan vireyteen.

Häikäisyminimoidaan

Häikäisyn minimointi urheilutiloissa on erittäin tärkeää

D-merkitty Runkovalaisin on varustettu IP65-luokituksella ja se kestääkin hyvin esimerkiksi pölyä ja likaa. Valaisimella on myös IK10-luokitus, jolloin ne eivät rikkoudu pallon osuessa niihin.

Maitolasipintainen suojakupu takaa tasaisen sekä häikäisemättömän valaistuksen.

Runkovalaisimia on saatavana myös 1-10V ja DALI-ohjattavana, jolloin valaistustasoa on mahdollista säätää tarpeen mukaan.

Runkovalaisimilla saadaan taloudellista hyöty

Taloudellista hyötyä ledistä

Varsinkin kovassa käytössä olevien liikuntahallien valaistuksen osuus sähköenergiankulutuksesta on huomattava. Kun tiloihin asennetaan uudet energiapihit LED-runkovalaisimet, saavutetaan säästöä sekä energiankulutuksessa että myös huoltojen määrässä. Valaisimet ovat hyvin huoltovapaita sekä pitkäikäisiä (50 000h).

Nyt Multian kuntotalo on saanut tehokkaan ja raikkaan valaistuksen, jolloin tiloissa on paremmat mahdollisuudet harrastaa ja liikkua.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 28.09.2018

Lue myös