Mount Kelvin on väyläpohjainen valaistuksen ohjausjärjestelmä. Järjestelmä käyttää tiedonsiirtoon DALI-väylää, EnOcean-teknologiaa sekä Bluetoothia.

Mount Kelvin on varsinkin majoitustiloissa kuten hotelleissa käytetty valaistuksen ohjausjärjestelmä, johon voidaan myös liittää muitakin ohjausantureita.

Tällä suomalaisella pilvipohjaisella järjestelmällä voidaan ohjata ja seurata myös esim. huoneiden lämpötilaa ja verhomoottoreita tai vaikka liike-, hämärä- ja läsnäolotunnistimia.

Mount Kelvin eroaa muista kotiautomaatiojärjestelmistä, sillä se perustuu huonekohtaisiin tiloihin kuten, yö, päivä tai ilta. Tällä tavalla ei siis ohjata jokaista valaisinta ja anturia erikseen vaan kokonaisvaltaista tilakohtaista tunnelmaa.

Winled-valaisimien yhteensopivuutta Mount Kelvin -valonohjausjärjestelmään liittämiseen voit tiedustella teknisestä tuestamme. Myös valaistussuunnitteljamme voivat ottaa huomioon järjestelmän jo suunnitteluvaiheessa.

Kuvat: Mount Kelvin

Mount Kelvinia voidaan ohjata monella tavalla

Järjestelmään on saatavilla ohjattavia pistorasioita ja siihen voidaan liittää monen valmistajan himmennettäviä valaisimia, jolloin valaistusmahdollisuudet ovat hyvin laajat. Mount Kelvin on avoin alusta ja tämä juuri mahdollistaa eri teknologioiden ja valmistajien tuotteiden yhdistämisen, kuten esimerkiksi DALI, EnOcean, Winled ja Philips Hue.

Valaistuksen ohjaukseen voidaan käyttää langattomia ja paristottomia EnOcean-valaisinkytkimiä. Kytkimet voidaan sijoittaa haluttuun paikkaan ja esimerkiksi rakennusvaiheessa ei tarvitse olla päätettynä lopullisesti mihin ne tulevat, jolloin järjestelmä soveltuukin loistavasti saneerauskohteisiin.

Mount Kelvin on DALI-yhteensopiva, mutta Mount Kelviniä käyttäessä ei tarvita erikseen koulutettuja DALI-ohjelmoijia vaan käyttöönotto on erittäin helppoa. DALI mahdollistaa jokaisen valaisimen yksilöllisen ohjauksen ja sillä on mahdollista ohjata tarpeen tullen vain yhtä tai useampaa valaisinta.

Mount Kelvin -järjestelmää voidaan ohjata etänä mobiilisovelluksella ja myös puheohjauksella.

Applikaation avulla voidaan ohjata valaisimia ja käyttää ja kytkimiä. Näiden lisäksi sovelluksessa on mahdollista luoda virtuaalisia kytkimiä käytettäväksi. Mount Kelvin -applikaatiossa voidaan luoda erilaisia valaistusteemoja sekä ajastuksia.


Tässä muutama esimerkki:

  • Valot kirkastuvat automaattisesti päivällä ja illalla ennen nukkumaanmenoa ne menevät himmeämmälle.
  • Ulkovalot menevät päälle auringon laskiessa ja sammuvat auringon noustessa


Lue myös muista valaistuksen ohjausjärjestelmistä

Olemme myös kirjoittaneet aikaisemmin muista valaistuksenohjausjärjestelmistä sekä älyvalaistuksesta, joihin suosittelemme tutustumaan.

Casambi


ABB free@home


DALI


KNX


DMX


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 29.11.2021

Lue myös