Mistä led valot kannattaa ostaa


Nykyään ostoksia tehdään yhä enemmän internetin kautta, jolloin joukkoon mahtuu monenlaisia toimijoita eri puolilta maailmaa. Tämä tuo kuluttajalle oman haasteensa, sillä fyysistä tuotetta ei välttämättä pääse tarkastelemaan ennen ostopäätöstä, jolloin tuotteen laadun arviointi on hankalampaa.

Tässä artikkelissa käymme läpi asioita, joita kannattaa ottaa huomioon led-valaisimia ostaessa, miten valaisimien ostaminen eroaa Euroopan ja sen ulkopuolisten maiden välillä ja kuinka valitset itsellesi sopivan valaisintoimittajan.

Miksi valita led-valaisimet?

Tänä päivänä yhä useampi ihminen päätyy valitsemaan kotiinsa led-valaisimet ja niitä näkyy yhä enemmän uusissa kerrostaloissa. Led-valaisimien valintaan puoltaa moni tekijä, kuten ekologisuus, monipuoliset käyttömahdollisuudet ja kokonaiskustannukset

Pitkä käyttöikä

Valitsemalla kotiisi led-valaisimet voit käytännössä unohtaa huolet lamppujen vaihdosta. Monessa uudessa talossa esimerkiksi olohuone on erittäin korkeaa tilaa, jonka katosta lamppuja ei yletä vaihtamaan tavallisten tikkaiden avulla. Usein kotikäyttöön suunnatuille led-valaisimille annetaan käyttöiäksi 50000h. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka valaisinta pidettäisiin jopa 8h tuntia päällä jokainen päivä ympäri vuoden, olisi niiden käyttöikä yli 17 vuotta. Poiketen muista valaisintyypeistä led-valaisimet eivät tällöinkään vielä sammu tai hajoa, vaan tällöin niiden valaistustehosta on hävinnyt 30%.

Energiatehokkuus

Led-valaisimet eivät tuota halogeenien ja hehkulamppujen tavoin paljon lämpöä ympäristöönsä. Led-valaisimilla onkin tämän hetkisistä valaisintyypeistä paras hyötysuhde. Led-valaisimista saadaan usein ulos jopa 100lm/W, kun taas hehkulampulla lukema on alle 15lm/W ja halogeenilla korkeimmillaan 30lm/W.

Sähkön säästö ledeillä

Ympäristöystävällisyys

Led-valaisimien pitkä käyttöikä sekä energiatehokkuus tekee siitä myös ekologisen valinnan. Ne eivät myöskään sisällä myrkyllisiä kemikaaleja eivätkä sisällä elohopeaa kuten energiansäästölamput. Led-valaisimet voidaan kierrättää täysin ja ne voidaan lajitella sähkö- ja elektroniikkaromujen (SER) keräyspisteisiin.

Monipuolinen käyttö

Led-valaisimia voidaan käyttää monenlaisessa eri kohteessa niin sisällä kuin ulkonakin. Led-valaisin syttyy nopeasti myös kylmissä olosuhteissa. Led-tekniikka mahdollistaa valaisimille luovan muotoilun ja pienen kokonsa ansiosta ne saadaan mahtumaan hankalimpiinkin paikkoihin.

Hyvä esimerkki tästä ovat valonauhat, joiden käyttömahdollisuuksista voitte lukea lisää artikkelistamme Led nauhojen käytöstä.

Paljon ledit maksavat?

Led-tekniikan kehittyessä valaisimien hintakin on tullut alaspäin. Silti led-valaisimilla alkuinvestointi valaistukseen on suurempi kuin muilla valaisintyypeillä. Led-valaisimet ovat kokonaiskustannuksiltaan kuitenkin edullisemmat kuin muut valaisimet niiden energiatehokkuuden ja pitkän käyttöiän vuoksi.

Led-valaisinten hinta koostuu monesta eri tekijästä, joten ulkoisesti samanlaisissa valaisimissa saattaa olla suurikin hintaero. Tämä johtuu useimmiten valaisimen komponenteista ja ominaisuuksista.

LED-valaisimien hintaan vaikuttaa suuresti niissä käytetyt komponentit. Esimerkiksi itse led chipit valaisimessa ovat sitä kalliimpia mitä parempi niiden hyötysuhde ja värintoistokyky on. Myös valaisimien materiaali vaikuttaa, sillä muovinen valaisin on huomattavasti halvempaa valmistaa kuin metallinen, vaikka led tarvitseekin metallista runkoa tehokkaampaan jäähdytykseen.

Valaisimien heikoimpia osia on sen virtalähde, joten hintaan vaikuttaa paljon sen laadukkuus. Laadukkaaseen virtalähteeseen tulisikin panostaa ja usein se myös mahdollistaa eri ominaisuuksia kuten himmennettävyyden ja liittämisen kotiautomaatiojärjestelmiin.

Hintaan vaikuttaa tietysti myös valaisiminen eri ominaisuudet, kuten värilämpötilan tai valonvärin säätö ja yhteensopivuus eri kotiautomaatio järjestelmiin. Osa ominaisuuksista voi osoittautua täysin turhiksi, kun taas toiset helpottavat arkea huomattavasti. Siksi kannattaa miettiä, onko se juuri teidän käyttöönne soveltuva ominaisuus vaiko ainoastaan kiva lisä, jota tulee käytettyä muutaman kerran.

Led-valaisimen hyödyt

Miten valitsen valaisintoimittajan?

Nykyään kuluttajalle on yhä enemmän tarjolla vaihtoehtoisia myyjiä, koska internetin ansiosta kaupankäynti on helpompaa ja laajempaa. Tämä tuo mukanaan paljon vaihtoehtoja, mutta myös haasteita. Led-valaisimia saakin monessa eri hintaluokassa ja asiaan perehtymättömälle tuotteet saattavat näyttää hyvin samanlaisilta, vaikka niissä olisikin paljon eroja. Led-valaisimissa kuten kaikissa muissakin tuotteissa on yleistä, ettei halvalla saa parasta, mutta laadukas tuote ei välttämättä ole kallis. Mitä sitten tulisi ottaa huomioon, kun teette päätöstä valaisintoimittajien välillä? Vaikka intuitio on tässäkin valinnassa merkittävä tekijä ja kaupankäynti on mukavampaa yrityksen kanssa, kun henkilökemiat kohtaavat, on ostopäätöstä tehdessä hyvä ottaa huomioon myös muutama asia:

  • Reklamaatiot: Kuten kaikissa tekniikan tuotteissa myös led-valaisimissa sekaan mahtuu valmistusvirheitä. Tämän vuoksi on hyvä ottaa selvää, kuinka yritys toimii reklamaatioiden kanssa. Helppo ja selkeä reklamaatioprosessi on kuluttajan etu, jos kohdalle sattuu virheellinen tuote.

  • Takuu: Kannattaa ennen ostospäätöstä vertailla toimittajien välisiä tuotteiden takuuaikoja ja -ehtoja. Pitkä takuuaika on usein merkki siitä kuinka luotettavana valmistaja pitää tuotteitaan.

  • Toimitusaika: Ennakkoon kannattaa tutustua millainen toimitusaika tuotteilla on ja kuinka se sopii omiin aikatauluihin.

  • Myynti: Valaisimien asennus on aina ammattilaisen tehtäviä asioita, joten jos sähköalan ammattilainen suosittelee tuotetta on tämä hyvä merkki tuotteen laadusta. Kannattaa myös selvittää mitä kautta valaisintoimittajan valaisimia voi ostaa, hyvänä merkkinä laadusta toimii myynti myös sähkötukkujen ja sähköurakoitsijoiden kautta, jotka valitsevat tarkasti käyttämänsä tuotteet.

  • Asiakaskokemukset: Internetin kautta on helppo selvittää muiden asiakkaiden kokemuksia kyseisestä yrityksestä. Hyvillä kokemuksilla on helpompi saada vahvistus omalla päätökselleen.

Valaisintoimittajan valinta led-valaisimille

Miksi valita Winled? - enemmän kuin LED-kauppa.

Luotettavuus ja laatu

Kiitämme asiakkaitamme luottamuksesta ja pyrimmekin palvelemaan Teitä asiakkaana aina parhaamme mukaan. Haluamme, että asiakkaamme ovat luottavaisia, että saavat aina parasta mahdollista laatua valitessaan Winledin tuotteet.

Panostamme laatuun tuotteiden ohessa myös palveluissamme. Pyrimme pitämään esimerkiksi valaistussuunnittelu- ja reklamaatioprosessin yksinkertaisena, jotta se olisi asiakkaalle mahdollisimman vaivaton. Toimintamme täyttääkin ISO 9001 laatujärjestelmän vaatimukset. Winledillä laatujärjestelmää käytetään työkaluna toimintamme ja johtamisen kehittämisessä.

Lue lisää yrityksestämme ja missiostamme.

Laaja ja laadukas LED-tuotevalikoima

Olemme enemmän kuin perinteinen LED-lamppukauppa - tavoitteenamme on tuottaa asiakkaillemme laadukkaita led-valaistuksia sekä vahvistaa omalla osaamisellamme yhteistyökumppaneidemme toimintaa.

Laajasta tuotevalikoimastamme löydämme yhdessä juuri oikeanlaisen valaistusratkaisun tilaan kuin tilaan. Etsit sitten led paneeleita, led alasvaloja tai vaikka teollisuusvalaisimia, niin voit olla varma siitä, että saat varmasti markkinoiden ehdotonta parhaimmistoa, jonka tiukat turvallisuustestit, Suomessa suoritetut valomittaukset sekä useat laatusertifikaatit voivat osoittaa.

Tutustu tuotevalikoimaan.

Joustavuus ja takuut

Meillä ei tehdä asioita tietyllä tavalla vain sen takia, että niin on aina tehty. Pelisilmän käyttö on sallittu ja olemme pyrkineet karsimaan turhan byrokratian pois. Tavoitteemme on, että esimerkiksi valaisimen toimituspäivät ja reklamaatiot saadaan sovittua niin, että se olisi asiakkaidemme kannalta mahdollisimman helppoa.

Winledin LED-valaisimet ovat tarkkaan testattuja ja ne takaavat sellaisen työ- ja energiatehokkuuden, jonka markkinoiden parhaimpien LED-valaisimien kuuluukin tarjota. Luotamme tuotteidemme laatuun ja siksi tarjoammekin kaikille valaisimillemme vähintään 5 vuoden takuun. Emme hanki halpoja yksittäisiä eriä valaisimia, vaan pyrimme pitämään samat tuotteet ja kehittämään niitä, jolloin tulevaisuudessakin on saatavilla samanlainen laadukas tuote.

Lue lisää takuusta.

Asennettavuus

Olemme panostaneet tuotteiden asennettavuuteen, jotta ne olisivat kustannustehokkaita käyttää. Helposti asennettavat tuotteet tulevat asiakkaalle halvemmaksi, kun asennus sujuu nopeammin ja tehokkaammin. Lisäksi helposti asennettavat tuotteet palvelevat sähköurakoitsijoina toimivia jälleenmyyjiämme helpottamalla heidän työtään.

Tuotteiden saatavuus ja nopeat toimitukset

Meidän suhteemme sidosryhmiin ei ole pelkästään ammattimainen vaan myös kaverillinen ja välittävä. Asiat hoituvat sujuvasti myös toimistoaikojen ulkopuolella. Meidän tarkoituksemme ei olekaan olla vain yritys, joka tekee yhteistyötä asiakkaiden kanssa, vaan haluamme olla teidän kumppaninne.

Tuotteemme ovat nopeasti toimitettavissa varastoltamme. Yhteistyö yli 750 jälleenmyyjän sekä isoimpien sähkötukkujen, kuten SLO, Onninen, Rexel ja Ahlsell, kanssa takaavat sen, että tuotteemme ovat helposti saatavilla alan ammattilaisilta teidän alueellanne.

Hauskuus

Meille on tärkeää, että työntekijämme ovat onnellisia ja tekevät töitä yhdessä, jotta mahdollistaisimme valoisamman tulevaisuuden asiakkaillemme. Töissä on hyvä olla hauskaa, jolloin meidän kanssamme yhteistyökin sujuu mukavasti ja nykyaikaisin menetelmin.

Led-valaisimien tilaaminen netistä

Kaupankäynnin siirtyessä yhä enenevissä määrin kivijalkaliikkeistä internetin puolelle on kuluttajalle tullut enemmän mahdollisuuksia ja uhkia ostoksiinsa. Vaihtoehtojen määrä on kasvanut, sillä toiselta puolelta maapalloa voidaan tilata haluttu tuote vain muutamalla hiiren klikkauksella, mutta samalla myös tuotteiden laatuun on tullut suurta kirjoa.

Netistä ostamisen luotettavuuteen ja myyjän arvioimiseksi kannattaa tutustua Tukesin artikkeliin, jossa käsitellään netistä ostamista.

Led-valaisimien tilaaminen Suomesta ja EU:n alueelta

Kaikkein turvallisinta sähkölaitteiden ostaminen on suomalaisista ja EU:n alueen verkkokaupoista, koska näillä alueilla myyjä on vastuussa tuotteen turvallisuudesta. Euroopan alueella sähkölaitteita koskevat standardit ovat myös monilta osin tiukemmat kuin esimerkiksi Aasiassa. Toki vaarallisia sähkölaitteita saa ostettua myös kotimaasta, mutta täällä esimerkiksi TUKES valvoo sähkölaitteita suorittamalla pistokokeita ja vaarallisista tuotteista ilmoitetaan heidän sivuillaan. Verkkokaupoista tilattujen valaisimien turvallisuudesta voitte lukea lisää Tekniikan Maailman led-valaisimia koskevasta artikkelista.

Led-valaisimet tilaaminen Kiinasta ja ulkomailta

Suuri osa sähkölaitteista valmistetaan Kiinassa, joten ostaminen suoraan sieltä ilman välikäsiä voi olla houkuttelevaa hintansa puolesta. Täysin toimivia ja turvallisia tuotteita saa ostettua myös Kiinasta, mutta todennäköisimmin näille ei ole suoritettu samanlaista laadunvalvontaa kuin EU:n alueella myytävällä tuotteella. Ostaminen suoraan Kiinasta on yhä helpompaa, sillä moni verkkokauppa tarjoaa nykyään myös suomenkielisiä verkkosivuja.

Tärkein ero tilattaessa tuotteita EU:n ulkopuolelta on ostajalla siirtyvä vastuu. Ostaessasi tuotteen EU:n ulkopuolelta olet itse vastuussa viallisesta tuotteesta ja sen mahdollisesti aiheuttamasta vahingosta. Myös ostetun tuotteen myyminen eteenpäin tuo sinulle lisää vastuuta, koska sinut voidaan tällöin katsoa tuotteen maahantuojaksi.

Lisää ostajan vastuusta ja EU:n ulkopuolelta tilaamisesta voitte lukea Tukesin Omalla vastuulla -kampanjan sivuilta.

Monen toimittajan valaisimet kokoonpannaan Kiinassa, mutta usein he itse päättävät valaisimeen tulevat komponentit. Ulkonäöllisesti samanlaista valaisinta voikin löytyä Kiinan kaupoista huomattavasti edullisemmin, mutta tuotteen ominaisuudet voivat olla täysin erilaiset. Lisäksi halvalla saatavat valaisimet voivat olla tehtaan kakkoslaatua tai eri erien yksittäisiä ylijäämä kappaleita, jolloin esimerkiksi valonväri voi vaihdella paljon valaisimien välillä.

Led-valaisimen ostaminen netistä

Mistä voin tunnistaa laadukkaan ja turvallisen valaisimen?

Hyvänä edellytyksenä valaisimen luotettavuudelle on merkinnät valmistajasta ja tuotemerkistä, jos nämä puuttuvat on syytä epäilyksien herätä. Mitä tarkemmin valaisimen tekniset tiedot ovat ilmoitettu, sitä varmemmin tuotteelle on tehty kattavat testit koskien sen turvallisuutta ja laatua.

Kuten alla olevasta kuvasta huomataan, toisesta valaisimesta puuttuvat lähes kaikki tarvittavat tiedot. Ilman näitä tietoja ostaja ei voi olla varma kuinka paljon valaisimesta tulee oikeasti valoa, sillä pelkästään wattimäärästä ei voida päätellä valaisimen tehoa. Vasemmalla olevasta valaisimesta selviät helposti esimerkiksi valmistaja, tuotemerkki, tarvittava asennusreikä, valovirta, valaisukulma ja kotelointiluokka. Tällöin voidaan olla varmoja missä kaikkialla tuotetta voidaan käyttää ja millaisen valon se tuottaa.

Led valaisimen merkinnät helpottavat ostoa

Mistä voin ostaa Winled -valaisimia?

Winled -valaisimia ja LED tuotteet voitte ostaa sähköalan ammattilaisilta ympäri Suomea ja myös sähkötukuista kuten SLO ja Onninen.

Laajasta valikoimasta löytyy kattava kattaus valaisimia kodesista toimistoihin, teollisuuskohteita unohtamatta. Tutustu valikoimaan sivuiltamme.


Julkasija: Winled Oy, Joona Saarelainen
Julkaistu : 03.12.2019

Lue myös