Minna Parikka — Supertähtien Yllätysremontit Suomi


Minna Parikka on tullut tunnetuksi erityisesti arvostettuna kenkäsuunnittelijana ympäri maailmaa. Vaikka Minnasta on tullut kaikkien tuntema huippusuunnittelija ja työt ovat vieneet häntä ympäri maailmaa, on hän kiitollinen nuoruudenajan ystävistä edelleen.

Yksi tällainen kouluaikojen ystävä on Sanna, jonka Minna nyt haluaakin yllättää.

Yllätyksen tarkoituksena on tuoda raskaaseen arkeen hieman luksusta, jolloin kahden lapsen yksinhuoltaja äiti pääsee nauttimaan vapaa-ajastaan rauhoittuen.

Ennen Jälkeen
Eteisessä oli tavalliset plafondit, jotka vaihdettiin remontin yhteydessä Pinta-asennetut Aadat ovat monikäyttöisiä valaisimia.

Arjensankarin kodin muutos

Remontin alussa Minna haluaisikin, että kodista tulisi "woman cave", että kodista löytyisi elementtejä ja sellaista omaa tilaa sekä aikaa Sannalle.

Sisustussuunnittelija Laura Elon kysyessä, mikä olisi sellaista mitä ei remontissa saisi tapahtua, tulee vastauksi, että kodissa saa olla jotain jännää eikä se missään nimessä saisi olla minimalistista mustavalkoista ja liian tarkkaan mietittyä.

Laura haluaakin tuoda kotiin vieläkin lisää iloa ja riemua. Remontissa onkin tarkoituksena tehdä tästä koti, jossa kaikki sointuu keskenään. Elon mielestä myös valaistusta voisi miettiä. Minna on samoilla linjoilla, sillä hänestäkin valo tekee tilan ja kodin tunnelman.

Eteiseen tulikin Winledin Aada-paneelia 30x30, joka sopii hyvin korkeisiin tiloihin tuomaan kirkasta ja tasaista valoa. Hyvä valaistus ja valo saa myös huoneet tuntumaan korkeammalta.

Ennen Jälkeen
Ennen valo sai seinät vihertämään Valolla saadaan helposti muokattua tilan olemusta

Spa-tunnelmaa ja arjen luksusta

Tärkeää on miettiä, että millä tavalla eri tiloissa valoa tarvitaan. Tarvitaanko vahvaa valoa ja missä vähemmän, mikä on tunnelmaa ja mikä yleisvaloa.

Sauna on sellainen paikka missä on aikaa kuunnella itseämme ja remontissa Sannalle remontoitiin huikea Spa-osasto, joka tuo luksusta arkeen.

Pesuhuoneeseen valaistusratkaisuksi valaistussuunnittelussa valikoitui Lilja 12W 3000K, joka on himmennettävissä.

Ennen Jälkeen
Ennen pesuhuone näytti tältä Pesuhuoneesta löytyy IP44 Lilja-alasvalo

Riippumatta saunan koosta ja käyttötarkoituksesta, on sanomattakin selvää, että oikeanlainen valaistus on omiaan täydentämään tunnelmaa, jonka kuumat löylyt ja kiuaskivien sihinä saavat aikaan.

Ennen Jälkeen
Hyvin tavallisen näköinen sauna muuttui remontin myötä Saunassa on tärkeää olla tarkkana minkälaista ja mihin valoa laittaa

3000 Kelviniset valonauhat 4,8-watin teholla ovatkin tällä hetkellä suosittu tuote saunan valaistukseen, ja oikein sijoiteltuna ne riittävät mainiosti koko saunan valaisuun.

Katso jakso Discovery+ -palvelusta!

Muut kohteet ja tietoa niiden valaistussuunnittelusta & -ratkaisuista löydät Supertähtien Yllätysremontit Suomi -sivuiltamme.

Lue myös lisää valaistussuunnittelusta ja lataa tästä "Valaise kotisi oikein" -oppaamme!


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 02.06.2021

Lue myös