Mikkelin Asuntomessut 2017: kohde no. 8 — Villa Saimaanhelmi


Tämän vuoden Mikkelin Asuntomessuilla Winled oli mukana kolmen omakotitalokohteen kokonaisvalaistusratkaisuissa. 2017 asuntomessut järjestetään upeassa miljöössä Saimaan rannalla vain kolme kilometriä kaupungin keskustasta.

Asuinalueen rakentamisen lähtökohtana on tänä vuonna ollut liikuntamahdollisuuksien jaalueen tarjoamien luontoarvojen sitominen toimivaksi kokonaisuudeksi sekä vesistön hyödyntäminen.

Hirsirakenteinen Villa Saimaanhelmi on Honkatalojen suunnittelema kaksitasoinen vaalea koti, jossa asustaa nelihenkinen Maczulskij'n perhe ja heidän koiransa. Kauniin talon suunnittelun lähtökohtia olivat laadukkuus, tunnelmallisuus ja ekologinen rakentaminen.

Villa Saimaanhelmellä on valoisa ja miellyttävä pohjaratkaisu, jonka suuret ikkunat ja korkea huonekorkeus tuovat avaruutta ja valoa tiloihin. Järvenpuoleiset seinät ovat lasia, jolloin päästään nauttimaan upeista näkymistä Saimaalle.

Yhteistyö valaistussuunnittelijan kanssa sujui mahtavasti

Kohteen valaistuksen on suunnitellut Winledin Toni Reinilä.

"Yhteistyö perheen kanssa sujui mahtavasti - se oli jouhevaa ja avointa. Suunniteltaessa tämän kohteen valaistusta minulla oli melko vapaat kädet. Tällaisia kohteita tekisin mielelläni päivittäin, jos se olisi mahdollista", kertoo Reinilä yhteistyöstä.

Valaistussuunnittelussa haettiin selkeälinjaista valaistusta, joka toimii hyvänä yleisvalona, ja jolla voidaan luoda tarvittaessa tunnelmaa. Korkeatasoinen ja aikaa kestävä arkkitehtuuri yhdistettynä tyylikkäisiin ja viimeisteltyihin valaistusratkaisuihin luovat olosuhteet viihtyisälle asumiselle.

Avokeittiön Spectri LED-valaisimet

Alakerran kodikas ja tehokas LED-valaistus

Alakerrassa sijaitsee korkea olohuone, johon on yhdistetty avokeittiö. Suurista ikkunoista virtaa luonnon valoa, jonka takia korkeaan tilaan ei ole asennettu valaisimia ollenkaan. Kattovalaisimia löytyy ainoastaan avokeittiön puolelta. Valaistus kauniissa keittiössä on toteutettu Spectri ja Tupla-Spectri LED-valaisimilla.

Spectrit ja Tupla-Spectrit ovat suunnattavia alasvaloja, jotka soveltuvat korkeisiin ja avoimiin tiloihin niiden tehokkuuden ja neliskanttisen muotonsa ansiosta.

Eden sopii kotiin ja toimistoon

Alakerrassa sijaitsevat myös lastenhuoneet sekä työskentelyhuone. Huoneissa on kodin tyyliä jatkavat suuret ikkunat, joista aukeaa kauniit luonnonmaisemat ja ulkoa lankeava valo. Iltaisin huoneiden valaistuksesta pitävät huolen tasaisen valon takaavat, Eden LED-paneelit.

Toimistohuoneen Eden-valaistus

LED-paneelissa on laaja avautumiskulma, jolloin valoa riittää katosta koko työskentelypisteen päälle luoden valoisat, häikäisemättömät ja varjottomat työskentelyolosuhteet.

Valaisimen ominaisuus on kaunis tasainen valo, joka muistuttaa ikkunasta lankeavaa päivänvaloa. Tyylikkään Eden-sarjan 60x60 valopaneeli on toimiva valaisinratkaisu yhtä hyvin kotiin tai toimistoon.

Käytävänvalaistus on toteutettu LED-seinävalaisimilla

Käytävän valaistus on toteutettu Hydra LED-valaisimilla, joka on myös tuttu näky ulkotiloissa. Valaisin toimii sisätiloissa erittäin tyylikkäänä sisustuselementtinä - unohtamatta tietenkään sitä, että valaisimisesta lähtee erittäin kaunis ja kirkas valo.

Yläkerran hulppeat näkymät Saimaalle

Päämakuuhuoneesta on mahtavat näkymät Saimaalle

Yläkerrankin sisustuksessa pysyy sama linja: suorakulmaisuus, vaaleus ja isot ikkunapinnat. Päämakuuhuoneen erikoisuutena on näkymät: aamulla kauniit järvimaisemat näkee ensimmäisenä herättyään ja illalla viimeisenä sulkiessaan silmät. Tyylikkään makuuhuoneen katossa ovat valaisemassa Spectri-alasvalot. Vaatehuoneessa valaistuksen hoitaa Eden-sarjan 30x120 LED-paneeli.

Vaatehuoneessa on yksi Eden-paneeli, joka tuo valon pukeutuessa

Yläkerran suihkuhuoneessa on talon tyyliin ja sisustukseen sopiva pieni sauna, joka on läpinäkyvien ovien takana. Suihkuhuoneessa on käytetty katossa siihen kauniisti istuvaa Kanna-valaisinta. Kanna 12W valaisin on tyylikäs neliskanttinen paneeli, joka soveltuu hyvin erilaisiin tiloihin. Kannan tyylikäs kaunis valkoinen kehys sopii loistavasti kodin valaistukseen.

Vaalea tyyli jatkuu pesuhuoneessa, jota valaisevat Kanna LED-alasvalot.

Pimeällä ulkovalaisimet tuovat valon terasseille

"Mieleenpainuvimmat valaistusratkaisut olivat alakerran käytävä, keittiön valaistus, sekä kattoterassin poreammevalaistus - kohteen julkisivua unohtamatta", kertoo valaistuksen loihtinut Reinilä.

Julkisivunvalaistukseen sopii loistavasti Hydra-valaisin.

Julkisivuvalaistus on toteutettu Hydra LED-valaisimilla. Hydran valokeila on itse säädettävissä valaisimen sisällä olevia heijastuspintoja kääntämällä, jolla on mahdollista säätää valokeila joko yhteen tai kahteen suuntaan. Valkoinen Hydra sointuu kauniisti valkoiseen julkisivuun luoden kauniin ulkovalaistuksen.

Suurilta terasseilta on hyvät näkymät Saimaalle

Villa Saimaanhelmessä on huikeita järvimaisemanäkymillä varustettuja suuria terasseja sekä ylä- että alakerrassa. Alakerran terassivalaistus on toteutettu Hydra- sekä Spectri-valaisimilla. Valaisimet tuovat mukavan ja kauniin valaistuksen syysiltojen tullessa.

Yläkerran terassilla on myös käytetty Spectri-valaisimia. Tämän terassin erikoisuutena on ulkoporeallas, josta on varmasti mukava katsella ilta-auringon laskua Saimaanmaisemissa.

Yläkerran erikoisuus on ulkoporeallas

"Kohteen valaistus oli onnistunut, kohteen näköinen ja messuilla varsinkin hyvin kysytty ja katseita kääntävä", Reinilä toteaa.

Lue myös muista Winledin valaisemista Mikkelin Asuntomessukohteista:

Villa Kuusikko

MinunValo

Muiden vuosien messukohteidemme valaistuksiin pääsette tutustumaan Asuntomessut-sivullamme.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 28.11.2017

Lue myös