Meijeristä tislaamoksi — Kyrö Distillery Companyn LED valaistus


Yleensä saunan lauteilla ja baareissa heitellään kaveriporukalla bisnesideoita, mutta useimmat niistä jäävät tyhjäksi puheeksi. Kyrö Distillery Company onkin sitten aivan eri tarinansa.

"Kuten moni muukin hyvä idea, sai ajatus Kyrö Distillery Companysta alkunsa saunan lauteilla, kun viisi ystävystä siemaili amerikkalaista ruisviskiä."

Menestystarina oli alkanut ja idea jalostui nopeasti eteenpäin.

Meijerin ulkovalaistus

Meijeristä suomalaisen menestystarinan kodiksi

Oivallinen paikka tislaamolle löytyi vanhasta osuusmeijeristä, Isostakyröstä. Kyrönmaan Osuusmeijeri on 1908 rakennettu meijeri, jonka toiminta lopetettiin 2008.

Vuonna 2012 perustettu Kyrö Distillery Company toimii Isossakyrössä vanhan meijerin tiloissa.

Ensimmäisen kerran Kyrö Distilleryn pannut kuumenivat 2014, jolloin meijeri oltiin saatu remontoitua tarkoitukseen sopivaksi.

Ruisginiä ja -viskiä tislaava Kyrö Distilleryn tislaamon Napuen taistelun muistoksi nimetty Napue-gini voitti heti kesällä 2015 Britanniassa järjestetyn IWSC Wine and Spirits -kilpailun Gin & Tonic-sarjan - myös tislaamon tynnyrissä kypsytetty Koskue-gini voitti samassa tapahtumassa kultaa.

Voiton myötä yhtiö onnistui lyömään itsensä läpi kansainvälisillä ginimarkkinoilla ja varsinkin Napue Gin kysyntä kasvoi merkittävästi.

Ulkovalaistus on kirkas ja tehokas

Tyylikäs ja tehokas ulkovalaistus ledeillä

Kyrö Distilleryn ulkovalaistuksessa on käytetty LED-valaisimia tuomaan pimeisiin iltoihin valoa. Ulkovalaistukseen panostaminen on huomionarvoista, sillä Suomessa emme pääse nauttimaan auringosta kovin kauaa ennen kuin illat alkavat jälleen pimetä.

Ulkovalaistusta suunniteltaessa tulee ensiksi selvittää, mitä valaistuksella halutaan ja mitä sillä pitää saavuttaa - huomioon täytyy ottaa kolme tärkeää asiaa: valonmäärä ja sen tasaisuus sekä värintoisto, toteaa Winledin valaistussuunnittelija Joona Saarelainen.

Ulkovalaistuksessa on tärkeää varmistaa riittävä valomäärä kulkureiteille, portaille tai sisäänkäynneille - unohtamatta tietenkään, että hyvin toteutetulla valaistuksella voidaan kohentaa esimerkiksi julkisivua.

Katossa julkisivua valaisevat Halo 15W -alasvalot, jonka ominaisuuksia ovat sen vahva alumiinirunko, käytännöllinen koko, siro olemus ja sisälle integroitu virtalähde. 45 asteen valaisukulma luo tunnelmallisen valokeilan esimerkiksi sisäänkäyntien valaisuun.

Hydra näyttää hyvältä seinässä

Toiminnallisen valaistuksen lisäksi ulkotiloihin voidaan luoda tunnelmaa ja ilmettä erilaisilla kohdevalaistuksilla. Valaisimia voidaan kiinnittää vaikka seiniin tai suunnata maasta kohti haluttua kohdetta - mahdollisuuksia on monia. Ulkovalaistuksella voidaan valaista esimerkiksi kohteen yksityiskohtia tai julkisivun seinäpintoja.

Ulkona on käytetty myös erittäin suosittua Hydra 12W -seinävalaisinta, joka soveltuu sekä ulko- ja sisäkäyttöön. Tämä seinävalaisin antaa käyttäjälleen mahdollisuuden säätää valokeilaa joko yhteen tai kahteen suuntaan. Kaiken lisäksi valoikeilaa voidaan itse säätää valaisimen sisällä olevia heijastuspintoja kääntämällä. Hydrasta lähtevä valo näyttää erittäin hyvältä pimeinä iltoina, luoden elegantin ilmeen julkisivuun.

Kyrö Distilleryn anniskelualue

Profiileiden käytössä vain mielikuvitus rajana

Kyrö Distillery Companyn tislaamon yhteydessä toimii myös anniskeluravintola nimeltään Kyrönmaan Matkailun Edistämiskeskus. Anniskeluravintolan aukioloaikoina vierailijoilla on mahdollisuus osallistua tislaamokierrokselle tai tastingiin sekä tietenkin päästä nauttimaan uniikeista cocktaileista.

Vela-valaisin korostaa seiniä

Käytävillä on käytetty Vela-kiskovalaisimia. Nämä galleriamaiset kiskovalaisimet tuovat tilojen arkkitehtuurin tai vaikka taideteosten kauneimmat yksityiskohdat esiin tehokkaan kohdentavan valokeilansa ansiosta. Tehokkaat kiskovalaisimemme ovat erinomainen vaihtoehto myös esimerkiksi myymälöiden sekä julkisten tilojen valaisuun. Helppoasenteisia kiskovalaisimia on saatavissa myös himmennettävinä versioina.

Alumiiniprofiili on tyylikäs valaistusratkaisu

Alumiiniprofiilien ja valolistojen avulla on mahdollisuus loihtia upeita ratkaisuja kattoon, seinille, porraskäytäviin, keittiöihin ja julkisivuihin - ainoa käyttöä rajoittava tekijä on lähinnä mielikuvitus.

Toimistotiloissa on käytetty leveää miniprofiilia katossa. Valonauhat suositellaan aina asennettavaksi alumiiniprofiilin sisään siistin ja kestävän lopputuloksen saavuttamiseksi. Profiileita on useita erilaisia ja ne toimitetaan aina toivottuine suojuksineen ja asennustarvikkeineen. Valittavissa on joko kirkas suojus tai valonauhan pistemäisyyden poistava mattasuojus. Suosituimmat mallit niin profiileista kuin valolistoistakin löytyvät meiltä varastotuotteina.

Vain mielikuvitus on rajana profiileiden käytöllä.

Tytäryhtiömme Epäsuoravalo Oy on nimensä mukaan erikoistunut tuottamaan visuaalisesti upeita valaistusratkaisuja, joissa valonlähde jää kokonaan silmältä piiloon. Epäsuoravalo Oy:n kautta on saatavissa myös kokoonpanopalvelu, jossa LED-profiilit ovat mahdollista tilata asennusvalmiina pakettina. Kokoonpanotyö sisältää profiilin ja suojuksen leikkaamisen haluttuun mittaan, LED-nauhan asennuksen valmiiksi profiiliin ja johdon juottamisen valmiiksi led-nauhaan. Mittatilaus onnistuu kaikista profiilesta, jonka jälkeen asentaminen on jo lähes liian helppoa ja mukavaa.

Valaisimet Kyrö Distillery Companyn tiloihin asensi LS Sähkötekniikka Oy.

Lue myös Kyrö Distillery ja Winled ovat tehneet aikaisemminkin yhteistyötä ja Winled-valaisimia on käytetty myös Kyrö Distilleryn tynnyrihallin valaistuksesta.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 28.03.2018

Lue myös