Olemme "mökki ja järvi ihmisiä" ja haaveilimme omasta mökistä isolla järvellä. Viime vuonna (2019) aloimme aktiivisesti etsiä sopivaa mökkitonttia Saimaalta, sillä alusta alkaen oli selvää, että haluamme itse rakentaa sen sijaan että ostaisimme valmiin mökin. Sopiva tontti löytyi yllättävän nopeasti ja alkoi suunnitteluvaihe.

Suunnittelujen edetessä mökin neliöt kasvoivat (kun kerran oli rakennusoikeutta) ja kuivakäymälä vaihtui vesivessaan jne. ja nyt ei enää voida puhua mökistä vaan pikemminkin vapaa-ajan asunnosta.

Ja jotta rakennusneliöt tulisi tehokkaasti käytettyä, tulee tontille myös tilava vaja/aitta ja erillinen saunarakennus tuvalla mahdollisimman lähelle järveä.

talon valaistus ulkoa mökillä

Kuten varmasti moni muukin rakentaja, menimme asuntomessuille saamaan ideoita. Yhdessä messukohteessa oli Winledin valoja ja ihastuimme erityisesti sisäkatossa oleviin tuplaspotteihin.

Olemme rakentamassa hyvin modernia vapaa-ajanasuntoa ja olimme etsineet tuplaspotteja, joiden raami on suorakaiteen muotoinen perinteisen pyöreän sijaan. Winledin tupla-Spectri oli juuri sitä mitä olimme etsineet. Kun vielä messuilla kuulimme, että Winled voi tehdä valaistussuunnitelman, päätimme tehdä yhteistyötä heidän kanssaan.

keittiön valosuunnitelma

Meillä oli jo itsellä aika selkeä valosuunnitelma, mutta Winled auttoi valojen valinnassa ja kuinka monta valoa tarvitaan erilaisiin tiloihin. Selkeät havainnekuvat olivat hyvä apu valoja valitessa.

Avoimessa olohuoneessa, ruokailutilassa ja keittiössä on korkea viistokatto, johon tupla spectrit sopivat täydellisesti. Samaa linjaa jatkettiin muissakin huoneissa ja ollaan yhdistelty tupla– ja yksittäisiä spottivaloja. Lisäksi laitamme muutamia omia riippuvalaisimia tuomaan lisätunnelmaa.

vaatekaappiin suunniteltu LED-valaistus

Ulkovaloja emme olleet ehtineet miettiä ollenkaan, Winled ehdotti Hydra -valoja, joista tulee valoa ylös- ja alaspäin ja valonmäärää voi säädellä. Vapaa-ajanasuntomme on musta/tummanharmaa, joten mustat ulkovalot sopivat siihen todella hyvin.

Tätä kirjoittaessa sähkömiehemme on asentamassa valoja ja odotamme innolla, että näemme valot paikalleen asennettuina.

Tämän vieraskynäkirjoituksen on kirjoittanut asiakkaamme Anne Maupin.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 17.03.2020

Lue myös