Mäntän kirkon julkisivuvalaistus ledeillä


Oli sitten kyseessä parkkipaikan, kodin kulkuväylien tai kirkon julkisivun valaistus, niin Winlediltä löytyy pitkästi osaamista ulkotilojen valaistuksen luomisessa.

Mäntän kirkon julkisivu saa iltaisin ansaitsemansa loiston, kun vuonna 1928 valmistunut kirkko valaistaan Winledin Saturnus 200W LED-heittimillä.

Valaistuksen asennuksen toteutti Sähkötyö Ari Heinonen Oy.

Mäntän ulkovalaistus kirkolla

Ulkovalaistuksella kohennettu julkisivu

Ulkovalaistuksella saadaan toteutettua turvallisuutta, sillä on tärkeää että kulkureiteillä, portaissa ja sisäänkäynneillä on riittävästi valoa. Huomattavaa on myös se, että valaistuksella saadaan helposti kohennettua julkisivua, kun sen näkee pimeässäkin.

Kun puhutaan kirkon julkisivuvalaistuksesta, niin sen tulee olla kirkon historiaa kunnioittava - tasapainoinen ja hillitty.

Valaistusratkaisuksi päädyttiin Winledin Saturnus 200W 3000K. Lämmintä valoa voidaan suosia juurikin esimerkiksi oleskelualueen ympäristössä.

Valon määrään ja olemukseen vaikutti myös kirkon julkisivun väritys, jolloin 3000K lämmin värilämpötila sopii erittäin hyvin.

Saturnus 200W valaisimet voidaan asentaa ripakiinnityksellä, jolloin ne saatiin kiinnitettyä tolppiin ja suunnattua halutusti, jolloin hukkavaloa ei pääse syntymään.

Kirkon julkisivuvalaistus

Pitkäikäinen valaistusratkaisu ulkotiloihin

Pitkällä käyttöiällä ja ulkotiloihin sopivilla ominaisuuksilla varustettu Saturnus 200W valaisee tehokkaasti isompiakin alueita. Sen kestää vaihtuvia olosuhteita, jonka takaavat D-merkintä ja IP65-luokitus.

Valaisimelle luvataan viiden vuoden takuu ja ne ovat hyvin pitkäikäisiä (50 000h).

Kun valaistukseen päädyttiin laittamaan energiapihit LEDit, saavutetaan säästöä sekä energiankulutuksessa että myös huoltojen määrässä verrattuna vanhempiin valaistusratkaisuihin.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 03.12.2019

Lue myös