Luonnonmaankalliolla talonrakennusprojekti ja valaistussuunnittelu


Meidän talonrakennusprojekti pyörähti konkreettisesti käyntiin syksyllä 2018, kun maatyöt alkoivat. Sitä ennen olimme jo yli vuoden ajan suunnitelleet tulevaa kotia.

Valaistus oli meille sellainen osa-alue, johon tiesimme tarvitsevamme ulkopuolista apua. Esimerkiksi miten saada riittävästi valoa olohuoneeseen, jossa on vino sisäkatto ja korkeimmillaan 3,6m huonekorkeus. Joskaan emme olleet osanneet valaistussuunnitteluun erikseen budjetoida valaisimien lisäksi.

Valaistussuunnittelulla varmistetaan lukuisia tärkeitä asioita kotiin.

Kesällä 2018 suuntasimme Porin asuntomessuille suurin odotuksin kaiken rakentamisen osalta. Vastaan tuli Winledin standi, jossa mainostettiin Bloggaa ja someta –kampanjaa, jossa tarjottiin kahta blogikirjoitusta vastaan veloitukseton valaistussuunnittelu ja valaisimet kilpailukykyiseen hintaan.

Innostuimme tarjouksesta kovasti, vaikka koimme että tämän myötä valaistusasiat tulevat ihan liian aikaisin päätettäväksi. Myös koko Winled oli meille uusi tuttavuus.

Kodin valaistussuunnitelma - kauniilta näyttää!

Pikaisesti otimme firmasta selvää netissä, ja heidän kotisivuiltaan löytyikin erinomaisia kirjoituksia kodin valaistuksesta, esimerkiksi erilaisten valaistusratkaisujen tasoista ja konkreettisista hintaesimerkeistä. Uskaltauduimme hakea kampanjaan ja iloksemme pääsimmekin mukaan.

Lähetimme Winledille pohjakuvan tulevasta talosta ja kerroimme toiveistamme valaistuksen suhteen, eli hyvin peruslinjoja, jokunen led-nauha ja mm. wc kalusteiden alle liiketunnistimella syttyvät led-nauhat.

LED-nauhaa on suunniteltu kotiin

Melko nopeasti saimmekin Winledin tekemän valaistussuunnitelman ja upeat 3D-kuvat tulevasta talosta. Mm. korkean olohuoneen katossa spottivaloja oli vähemmän kuin mitä olimme itse ajatelleet, toki emme olleet osanneet ajatella spottien kokoa, tehoa ym.

Toiveiden mukaan tehty valaistussuunnitelma

Kuviin ei tarvinnutkaan paljoa muutoksia enää tehdä. Oli positiivista, että suunnitelma oli toiveidemme mukaan hyvin tavallinen, eikä edes yritetty myydä kalliita tai erikoisempia ratkaisuja, joita niitäkin on Winledin toteuttamana nähty esimerkiksi vuosittain asuntomessuilla.

Winledin valikoimasta löytyi sopivasti meille selkeälinjaiset valaisimet. Suunnitteluvaiheen loppumetreillä olemme olleet Winledin tarjoukseen oikein tyytyväisiä.

Nyt laitamme valaisimet tilaukseen ja pääsemme vihdoin toteutusvaiheeseen, siitä lisää piakkoin!

Saunaan ja pesuhuoneeseen on suunniteltu seuraavanlainen valaistus

Ja tuleville rakentajille vinkiksi, valaistussuunnitelma ei tullut meille ajankohtaiseksi yhtään liian aikaisin, koska pian suunnitelman valmistumisen jälkeen pitikin jo lyödä lukkoon koko sähkösuunnitelma valaistuksineen.

Projektistamme löydätte lisää Instagramista @luonnomaankalliolla.

Vieraskynä-artikkelin on kirjoittanut asiakkaamme Joonas Vasama.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 26.10.2020

Lue myös