Olemme eläneet unelmakodissamme kohta vuoden ja voin nyt kertoa käyttökokemuksia Winledin valaistuksesta. Viime postauksessa kävin läpi suunnitteluvaihetta ja 3D mallinnuksia.

Asennusvaiheessa teetti hieman enemmän työtä katon panelointia tehtäessä se, että valaisimia oli huoneessa esim 4kpl yhden sijaan. Winledin suunnittelutyö oli kuitenkin osoittanut, että valaisimia tarvitaan enemmän kuin yksi, jotta joka nurkassa on riittävä valoteho. Esim jos työpöytä on yhdellä seinällä, niin silloinkin valo tulee suoraan ylhäältä ja on riittävän tehokas.

Kuva hirsitalon upotetusta kattovalaistuksesta

Hyvin valaistu portaikko

Isoihin tiloihin laitoimme katkaisimiin himmentimet, mutta säästimme väärässä paikassa kun ei laitettu niitä makuuhuoneisiin. Onneksi ne saa vielä jälkeenpäin. Käyttömukavuus kyllä lisääntyy selvästi kun ne on. Etenkin iltaisin lapsilla on tarve räpsyttää valoja päälle ja pois saaden äidin silmät sokaistuneiksi ja hermot tiukille. On totta, että valaistus vaikuttaa paljon virkeystasoomme ja iltaisin olisikin mukavaa rauhoittua vähäisessä lempeässä valossa. Vastakohtana esimerkki kirkkaudesta se tunne kun saa vääntää valaisimien nupit kaakkoon ja tuumata: Nyt siivotaan! Ja valoa on kuin kirkkaana kesäpäivänä. Yksikään villakoira ei jää huomaamatta siinä loisteessa. Talvipäivinäkin kun aurinko laskee jo klo 16 niin halutessani sisällä päivä jatkuu ledien loisteessa.

Kuva kattoon upotetuista valaisimista

Kuva kattovalaisimilla tehostetusta taulusta

Lenkkeillessäni jo pimeän tullen lastenvaunuja työntäen katse harhailee ja osuu vanhemman omakotitalon ikkunanäkymään. Yksinäinen ja pölyinen riippuvalaisin ruokapöydän yllä luo kellertävää valoaan. Joka seinä täynnä unohdettua tavaraa, jota ei kukaan edes muista katsoa siellä varjoissa. Muistan taas kuinka hienosti valaistus korostaakaan uusia pintoja, sävyjä, esineitä. Olen todella tyytyväinen kun kävelen oman kotini ohi hidastellen, ihaillen. Se näyttää upealta ulkoa ja sisältä. Valon väri on yhtenäinen kaikkialla, valaisimet ovat eleettömiä, moderneja. Antavat tilaa rakennuksen muodoille ja yksityiskohdille korostaen niitä.

Hirsitalon valaistus ulkoa

Vielä loppuun haluan erityismaininta myös sen että reklamaatiot hoitui Winledin kanssa moitteetta. Meille sattui jostain syystä erä Kanna valaisimia, jotka paloi vain muutaman päivän. Ledeillä on kuulemma tapana, että viat ilmenee heti ensimmäisien päivien aikana jos niitä on. Saimme uudet valaisimet postissa nopeasti. Nekin osoittautuivat olevan samaa rikkinäistä erää. Useiden käänteiden jälkeen lopputulos oli kuitenkin se, että meillä on nyt ehjät valaisimet ja homma hoitui hyvin ja reilusti loppuun saakka.

Kiitos Winled loistavasta valaistuksestamme. Olemme tyytyväisiä!

Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Marita ja valaistuksen suunnitteli A-P.

Lue myös ykkösosa kohteen valaistuksesta.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 21.03.2018

Lue myös