Rauhallisella alueella ja vain vähän matkan päässä Raahen keskustasta sijaitsevassa omakotitalossa on otettu huomioon design sekä riittävä ja tyylikäs yleisvalaistus.

Olohuone on sisustettu käyttäen valkoista ja tummia värejä luomaan kontrastia. Keittiö sijaitsee huoneen perällä, jolloin ruuanlaiton aikana voi keskustella vieraiden kanssa tai katsoa televisiota. Suuri valkoinen nahka kulmadivaanisohva jakaa tilaa.

Olohuoneessa riittää LED-valaistusta

Himmennettävä Lilja tuo valon pimeyteen

Kauniissa ja tilavassa olohuoneessa on suuret ikkunat, joista päivänvaloa tulvii reilusti sisälle. Pimeän tullen valonlähteenä toimivat korkealla katossa olevat Rannikon Sähköpiste Oy:n asentamat Lilja 12W-valaisimet. Lilja-valaisimen valkoinen kehys, pyöreä muoto sekä pieni upotussyvyys tekevät siitä täydellisen yleisvalaisimen tilaan kuin tilaan.

Liljaa on saatavilla 6, 12 ja 18 watin tehoisena. Tässä 12-wattisessa valaisimesssa valoa lähtee reippaasti laajassa 120 asteen kulmassa. Täydellä teholla valaisinta ei tarvitse kokoajan käyttää, sillä Lilja on himmennettävissä, jolloin pystytään luomaan tiloihin haluttu tunnelma.

Olohuoneen seinille on asennettu siroja Hydra 2W-seinävalaisimia. Valaisin soveltuu ulko- ja sisäkäyttöön. Hydran valokeilaa voidaan itse säätää valaisimen sisällä olevia heijastuspintoja kääntämällä. Tällä tavalla on mahdollista mukauttaa valokeila joko yhteen tai kahteen suuntaan, jolloin voidaan korostaa esimerkiksi haluttuja pintoja tai yksityiskohtia. 2-wattinen Hydra on värilämpötilaltaan 3000 Kelviniä.

Ruokapöytä sijaitsee ison ikkunan edessä.

Modernissa keittiössä on paljon valkoista kiiltävää pintaa, johon kontrastia luo tummat työtasot. Saareke, joka toimii niin keittiön työtilana kuin myös ruokapöytänä, erottaa varsinaisen ruokatilan. Tässä keittiössä riittää tilaa kokkaamiseen. Keittiön yleisvalaistukseen on myös käytetty Lilja 12W-valaisimia, jotka tekevät tilasta valoisan ja ruuanlaitosta miellyttävää.

Hyllyihin on asennettu valonauhaa, jolla on luotu tilaan lisää valoa ja tyyliä.

Makuuhuoneessa on käytetty Lilja LED-alasvalaisimia.

Päämakuuhuoneeseen tulee isoista ikkunoista myös päivänvaloa ja niistä on suora näkymä rantaan päin. Myös muissa makuuhuoneissa on käytetty Lilja-valaisimia.

Suihkutiloissa kosteus ei haittaa valaisimia

Suihkutilat ovat nykyaikaiset ja valoisat. Pesuhuoneessa on kaunis puunvärinen katto ja siinä on käytetty Lilja 6W LED-valaisimia. Liljat ovat IP44-luokiteltuja, jonka vuoksi niitä voidaan käyttää esimerkiksi pesuhuoneissa.

Sauna on tilava ja valoisa

Saunatilat sopivat isommallekin porukan saunomiseen. Suuret tummennetut ikkunat päästävät suihkuhuoneessa sijaitsevien Liljojen tarjoamaa valotehoa hieman saunaankin, mutta ei kuitenkaan niin paljoa, että saunatunnelma katoaisi. Saunassa on käytetty myös pieniä ledejä tunnelmavalaistuksena.

Ulkovalaistuksessa käytetyt Hydra LED-valaisimet näyttävät hienoilta pimeällä.

Hydran kaunis valojako kruunaa ulkovalaistuksen

Päärakennuksen ulkovalaistuksessa on käytetty sisätilojen pikkuveljeä tehokkaampaa Hydra 12-wattista. Se soveltuu yhtälailla niin sisä- että ulkotiloihin. Varsinkin iltaisin pimeällä Hydrat valaisevat talon julkisivua kauniisti. 12 watin mallista on saatavissa myös himmennettävä sekä mustarunkoinen versio.

Portaat alasmennessä eteen avautuu saunatupa, joka sijaitsee veden läheisyydessä. Saunatuvankin ulkovalaistus on toteutettu Hydrilla.

Saunarakennuksessa riittää luonnonvaloa ja yleisvalaistuksessa iltaisin huolenpitävät Liljat.

Saunarakennus toimii kesäisin erinomaisena ajanviettopaikkana. Saunan jälkeen voi mennä nauttimaan kesäsäästä, miksei myös talvipakkasista. Saunarakennukseen tulee valoa ikkunoista, mutta pimetessä Lilja-valaisimet pitävät huolen siitä, että tiloissa on tunnelmallista ja valoisaa viettää aikaa.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 28.11.2017

Lue myös