Leuhunkosken voimalaitoksen tehokas valaistus ledeillä


Leuhunkoski on koski ja voimala Leuhunjoessa Summasjärven ja Saarijärven välillä Saarijärvellä. Leuhunkosken voimalaitos on otettu käyttöön vuonna 1961, ja se on peruskunnostettu vuosina 1990 ja 2017. Nykyään voimalaitos on Vattenfall Sähköntuotanto Oy:n omistuksessa.

Vesivoimalaitoksella koettiin uudistuksia, kun vanha kulahtanut valaistus sai väistyä uuden LED-valaistuksen tieltä.

"Vanhat valaisimet olivat himmeitä ja vanhanaikaisia, jotka kuluttivat selvästi sähköä enemmän sekä syttyivät hitaasti", kertoo Empower Oy:n Mikko Tuomi.

Tiloissa on nyt tehokasta ja kirkasta valoa ledeillä

Eri värilämpötilojen luoma sekasotku

Tällä sähköntuotantolaitoksella oli ennen monenlaisia valaistusratkaisuita - tiloista löytyi niin 2x58W loisteputkivalaisimia, hehkulamppuja, halogeeni- ja monimetallivalaisimia.

"Täällä oli melkoinen valojen sekasotku, koska oli erilaisia valaisimia aivan eri värilämpötiloilla. Usein mietittiin, että mistä vedetään ja kuinka paljon roikkaa, että saataisiin lisää valoa", Tuomi naurahtaa.

Hyvä näkyvyys on ensisijaisen tärkeää huolto- ja tuotantotiloissa. Laadukkaat LED-valaistusratkaisut varmistavat tiloihin sopivan ja häikäisemättömän valaistuksen, mikä edesauttaa tilojen turvallisuutta, viihtyvyyttä ja työtehokkuutta.

"Yksi pääsyy ledeihin siirtymisessä oli energiansäästö ja asentajien kannalta valoteho", kertoo Tuomi.

LED-valoihin siirtymistä puoltaa myös monet muutkin seikat: valoteho, energiassa ja huoltotöissä saavutettava rahallinen säästö, valaisimien pitkäikäisyys ja pitkät takuut.

Runkovalaisimet ovat sopiva valaistusratkaisu teollisuuteen

Aivan uuden näköiset tilat LED-valaistuksella

"Yhteistyö Winledin ja Tuukka Hietamäen kanssa toimi hyvin. Hinta oli järkevä ja laadukkaat valaisimet saapuivat nopeasti", Tuomi kertoo.

Tiloihin valikoitui:

Valaisin Tila Lux-määrä
Aada 60x60 Käytävät & toimistot 700lx
Runkovalaisin 42W Tuotantotilat yli 500lx
Titan Linear 200W Tuotantotilan käytävä yli 500lx


Uudet LED-valaisimet ovat tehneet myös tiloista kirkkaammat ja modernimmat.

"Tilat ovat muuttuneet ihan erilaisiksi uuden valaistuksen myötä - valaisimet antavat paljon valoa ja ovat ulkonäöltään nykyaikaisia.", Mikko Tuomi sanoo.

"Olemme olleet tyytyväisiä uuteen valaistukseen ledeillä. Nyt valaisimet syttyvätki heti töihin tullessa. Myöhemmin myös ulkovalaistus tulee ledeillä", Tuomi jatkaa.

Aada 60x60 LED-paneeli Käytäville ja toimistoihin asennettiin Aada 60x60 LED-paneeleita.

Aada tarjoaa häikäisemätöntä valoa Valkokehyksinen Aada-sarjan LED-valopaneelit ovat loistava valaisinratkaisu sekä toimistoon että kotiin.

Titan Linear on loistava valaistusratkaisu käytäville Titan Linear 200W -valaisin minimoi varjot, häikäisyn sekä heijastumat, joita perinteisemmät valonlähteet aiheuttavat.

Runkovalaisin on suosittus valaistusratkaisu Winledin tehokkaat, energiapihit sekä pitkäikäiset Runkovalaisimet ovat oiva korvaaja vanhoille loisteputkille.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 05.07.2019

Lue myös