Jo pitkän ajan Kemijärvellä on toiminut monipuolinen Osuuskunta Lapin Wekko. Lapin Wekko tarjoaa palveluita laidasta laitaan: kirjanpitotoimintaa, sisustustarvikemyyntiä, verhoomo- ja suutaripalvelut unohtamatta rakennus-, sähkö- ja maalaustöitä.

Vanhat valaisimet muodostivat paloturvallisuusriskin

"Kiinteistö on rakennettu 1954 ja nämä ovat koko historian aikana neljännet valaisimet. Lapin Wekko on ollut liiketiloissa 21 vuotta ja uudet LED-valaisimet ovat toiset mitä tänne on asennettu meidän aikana", kertoo remontin toteuttanut Lapin Wekon Pasi Pohjoismäki.

Ennen valaisinvaihtoa valaistuksesta pitivät huolen eri tehoiset ja ikääntyneet loisteputket - tiloista löytyi niin 18W, 36W sekä 58W tehoista valaisinta.

Kassat muuttuivat Eden LED-valopaneelien jälkeen

"Valaistusteho ei ollut enään riittävä nykypäivään. Vanhoilla valaisimilla olennaiseksi riskiksi oli alkanut muodostumaan myös paloturvallisuus - kuristimet alkoivat jo käryämään ja valaisimen sisällä näkyi jo mustia jälkiä. Kaiken lisäksi loisteputket vaativat paljon enemmän huoltamista ja vaihtamista verrattuna LED-valaisimiin", toteaa Pohjoismäki.

Tuotteet ovat paremmin esillä Lapin Wekkossa

Eden LED-valaisin - toimintavarmuutta, huoltovapautta ja säästöjä

Vanhojen valasimien vaihtaminen kesti muutaman päivän. Loisteputkivalaisimet korvattiin Eden 60x60 LED-valaisimilla, jotka ovat suosittu vaihtoehto työtiloissa ympäri Suomen. Edenin etuja ovat muun muassa häikäisemättömyys, tyylikäs ulkonäkö sekä laadukas ja tasainen valo.

Eden-paneelia on saatavilla useita eri kokoja, joista löytyy vaihtoehtonsa muun muassa moduulikattorakenteisiin upottamiseen. Mikäli upotus ei ole mahdollista, voidaan Eden asentaa joko pinta-asennuskehyksen, jousten tai magneeettikiinnityksen avulla: näistä etenkin magneettikiinnitys on noussut nopeasti suosituksi pinta-asennustavaksi helppoutensa sekä näyttävän ulkonäkönsä vuoksi.

"LED-valaisimet ovat huoltovapaita sekä toimintavarmoja ja tuotteilla on pitkä takuu. Ja tietenkin taloudellinen säästö näiden käytöllä on päivänselvää", vakuuttaa Pohjoismäki.

Valoa on nyt enemmän LED-valaisimien myötä

LED-valaisimilla tarvittava valoteho ja säästöt

Tilojen valaisimet ovat käytössä noin kahdeksan tuntia arkipäivässä, jonka lisäksi myös lauantaisin. Vuositasolla sähkönsäästöä tulee 5000-6000 kW, joka on rahallisesti 650-700e vuodessa. Tämän lisäksi valaisinten huoltokustannukset vuodessa pienenivät laskennallisesti 200 euroa.

"Ennen, jotta saatiin tarvittava valoteho, loisteputkia oli paljon rinnakkain. Esimerkiksi meillä oli 3 kappaletta 58W rinnakkain, joka vei 174W tehoja. Valaisinvaihdoin jälkeen yksi 40W LED-valaisin korvasi nämä samalla valoteholla. Nykyään myös kytkimet pääsevät paljon helpommalla", Pohjoismäki toteaa.

Värit näkyvät paremmin uusilla valaisimilla

Tuotteet paremmin esille - parempaa värintoistoa ja tasaista valoa

Osuuskunta Lapin Wekkon myymäläpäällikkö Mikko Pohjoismäki on tyytyväinen uusien valaisimien tuomaan uudistukseen:

"Saamme tuotteet paremmin esille tasaisen valon vuoksi - valaisimet eivät välky tai luo turhia varjoja. Näiden uusien LED-valaisimien värintoistokyky on aivan eri luokkaa kuin vanhoilla loisteputkilla. Nyt asiakkaan on helpompaa valita oikea väri - värit erottuvat helpommin toisestaan ja näyttävät luonnollisemmilta. Varsinkin talvella päivänvaloa ei juurikaan ole, jonka vuoksi on paljon helpompaa esitellä tuotteita näiden valaisinten alla, että miltä väri näyttäisi kevätauringon paistaessa seinillä."

Kirkasvalolamppuja ei toimistotiloissa enään tarvita

Hyvä valaistus antaa virkeyttä ja vaikuttaa työntekoon huomattavasti. Sekä työntekijät että asiakkaat ovat ottaneet valaisimet hyvin vastaan.

"Asiakkaat ovat todenneet, että valaistusuudistus olisi pitänyt tehdä paljon aikaisemmin. Uutta valaistusta on kehuttu - tiloissa on valoisampi ja raikkaampi fiilis", kertoo Pohjoismäki.

"Myös konttorityöntekijät kertovat, ettei toimistoissa tarvitse käyttää kirkasvalolamppuja entiseen malliin", Pohjoismäki jatkaa.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 28.11.2017

Lue myös