Alkuvuodesta 2018 aloimme pohtia oman talon rakentamista. Tontti löytyi nopeasti ja kesällä pääsimme jo aloittamaan rakennuspuuhat. Nykyisessä kodissamme on huono ja epäselvä valaistus. Kotimme on avointa tilaa keittiön, olohuoneen ja eteisen osalta. Hyvin valaisevia ledejä on vain eteisessä ja vessoissa. Mutta nekin ovat lämpimän sävyisiä ja riitelevät keittiössä olevaa led valonauhaa vastaan, joka on väriltään sinertävää. Muissa tiloissa on vain hajanaisesti kattovaloille paikkoja, joten valo on hyvin epätasaista eikä tarpeeksi kirkasta.

Huono valaistus vaikuttaa varsinkin pimeinä vuodenaikoina kaikkeen tekemiseen. Sen takia jo ennen kuin tonttia oli ostettu, olimme päättäneet, että haluamme ammattilaisen tekemän valaistussuunnitelman sekä kunnon led valot, jolla pystytään takaamaan riittävä, tasainen ja saman sävyinen valaistus.

Laadukas koko talon valaistus

Halusimme, että koti olisi tarpeeksi valoisa kaikkina vuodenaikoina, mutta tarpeen vaatiessa valot olisivat myös himmennettävissä. Uudessa kodissamme on isot ikkunat olohuoneessa ja ruokailutilassa, joten luonnonvaloakin pääsee sisälle paljon. Otin jo hyvissä ajoin yhteyttä Tuukka Hietamäkeen, joka sitten ohjasi minut Ap Mellinin puheille.

Lähetin Aplle kalustekuvia ja pohjakuvat sekä kerroin minkälaisista valoista tykätään. Annettiin aika vapaat kädet valojen suhteen. Ainoat toiveet olivat led nauhat keittiöön sekä kylpyhuoneeseen sekä se, että kaikkiin makuuhuoneisiin ja olohuone+ruokailutilaan jätettäisiin paikat myös meidän itse valitsemille kattovalaisimille. Halusimme myös, että valaistus olisi kunnossa myöskin talon ulkopuolella.

Ruokailutilan valaistus

Meille tärkeintä oli, että valot ovat tarpeeksi kirkkaat (4000k) mutta myös himmennettävissä, sekä valojen selkeä muoto ja yhtenäisyys. Ruokailutilan ja olohuoneen korkeaan tilaan valikoitui Liljan 18W. Makuuhuoneisiin ja vessoihin valittiin Lilja 6W ja muihin tiloihin kuten keittiöön, kodinhoitohuoneeseen, vaatehuoneeseen ja auloihin Lilja 12W. Pesuhuoneeseen otettiin 8W Helmi lasikuutio sekä valonauhaa. Valonauhaa tulee myös keittiön välitilaan. Porrasaukkoon Hydran 2W ja ulos valaisemaan Verde 9W. Autokatokseen pinta-asennettavat Lilja 12W.

Lilja kattovalaisin

Jonkun ajan kuluttua saimme Ap:lta ensimmäiset 3D kuvat valaistuksesta ja hyvältähän se näytti. Tehtiin kuitenkin vielä pieniä muutoksia ennen lopullisia kuvia. Alun perin meillä oli pesuhuoneessa pelkästään Helmi lasikuutioita. Otettiin niistä osa pois ja laitettiin tilalle led valonauhaa. Näin saatiin pesuhuoneeseen vieläkin näyttävämpi ilme. Olohuoneessa vaihdettiin ledien paikkoja. Myös porrasvalot sekä ulkovalot vaihdettiin.

Pesuhuone

3D kuvia katsoessa talo näyttää hyvin valaistulta sekä sisältä, että ulkoa ja olemme tyytyväisiä valaistussuunnitelmaan sekä itse valoihin. Nyt vain odotellaan, että talo valmistuu ja päästään näkemään valaistus!

Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Emilia ja valaistuksen suunnitteli AP-Mellin.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 27.11.2018

Lue myös