Rakensimme kodin nelihenkiselle lapsiperheelle 627m2 tontille, Tampereen Vuorekseen. Uusi kotimme on pihatöitä vaille valmis.

Halusimme, että koko talon valaistus toteutetaan LED-valaisimilla ja että käyttöön tulee mahdollisimman paljon himmentimiä. Halusimme kotiimme valaistuksella sisustuksellisia elementtejä, pehmeyttä ja ajatonta tunnelmaa, toimivuudesta ja käytännöllisyydestä tinkimättä.

LED-valaistus koko taloon

Emme myöskään ole pihaihmisiä, joten suurin osa piha-alueestamme halusimme terassia, joten ulkovalaistuksella oli iso merkitys. Talomme ei myöskään ole perinteinen laatikko, joita pienille tonteille yleensä tehdään. Valaistuksen tulisi korostaa talon muotoja. Meillä ei ollut kokemusta valaistussuunnittelusta, eikä lisäksi oikein mielenkiintoa eikä aikaa paneutua asiaan. Tämä olikin lähtökohtamme valaistussuunnitteluprojektillemme.

Omakotitalon ulkovalaistus

Ulkokatoksen valaistus

Kuva omakotitalon valaistuksesta oven edustalta

Otin yhteyttä kaveriini Panu Rekilään Winledillä. Toimitimme talon sisustussuunnitelman, piirustukset ja pohjakuvat suunnittelija Lauri Laineelle. Saimme nopeasti ehdotuksen ja tarjouksen talon valaisusta. Ensimmäinen suunnitelma oli oikeastaan jo aika hyvä, eikä siihen paljon muutoksia tarvinnut tehdä.

Asiointi Laurin kanssa oli helppoa ja se tapahtui pääsääntöisesti sähköpostin välityksellä. Hankalin tilanne tuli, kun valaistussuunnitelmaa synkronoitiin sähkösuunnitelmaan, mutta siitäkin selvittiin hyvin. Asuimme rakentamisen ajan vuokralla lähistöllä ja pääsimme joka päivä käymään talolla. Tätä suosittelen kaikille, vaikka suunnitelmat sekä kuvat olivat tekijöillä käytössä, meinasi monta valaisinta ja himmennintä jäädä pois ;)

Kuva led-valonauhalla valaistusta kylpyhuoneesta

Kuva led-valonauhalla valaistusta saunasta

Asiointi Winledin kanssa oli kaiken kaikkiaan erittäin sujuvaa, saimme vaihtaa valaisimia ja palauttaa ylimääräiset, joita ei tarvittu. Ainoa miinus oli, että tiettyjä valaisimia ei saanut kuin valkoisena. Siksi ne paistavat silmään muutamassa kohdassa taloa. Olemme kuitenkin kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväisiä lopputulokseen sekä palveluun, mitä saimme.

Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Eero ja valaistuksen suunnitteli Lauri.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 28.05.2018

Lue myös