Kyrö Distilleryn tynnyrihallin LED valot


"Kaikki lähti siitä, kun viisi rohkeaa kaveria saunassa mietti ja päätti ruisviskiä maistellessaan, että miksei tätä valmisteta Suomessa. Siitä on tultu tähän päivään asti ja tavoite olla 2022 maailman tunnetuin ruistislaamo", toteaa Robert Sivula, Kyrö Distillery Oy:n projektipäällikkö.

Uusi tynnyrihalli rakennettiin ja sen tarkoituksena on, että yritys tähtää 3-5v päähän.

"Nykyistä tuotantoa laajennetaan kevään ja kesän 2019 mittaan, jolloin alamme täyttämään tätä uutta varastoa", sanoo Sivula.

LED-valoihin päätyminen oli helppoa aikaisempienkin kokemuksien vuoksi

Kyrö Distillery ja Winled ovat tehneet aikaisemminkin yhteistyötä ja Winled-valaisimia on käytetty myös yrityksen muissakin tiloissa.

"Meillä oli toisen yrityksen laatima valaistussuunnitelma, mutta olin tehnyt jo aikaisemmin yhteistyötä Winledin aluepäällikön Toni Reinilän kanssa. Alettiin sitten katsomaan hänen ja suunnittelijoiden kanssa, että mitä jos laitettaisiin valaisimet Winlediltä", Sivula kertoo.

LED-valoihin päätyminen oli helppoa jo aikaisempienkin kokemuksien vuoksi.

"Kun saatiin suunnitelmat, niin päädyttiin sitten vaihtamaan alkuperäisen suunnitelman valaisimet Winledin tuotteisiin", projektipäällikkö toteaa.

Energiatehokkaat valaisimet varastoihin ja halleihin

Energiatehokkuus, valaistusteho ja huoltovarmuus puhuivat ledien puolesta

Pääsyyt ledin päätymisessä oli energiatehokkuus, valaistusteho ja huoltovarmuus.

Tällä hetkellä ei ole oikeastaan oikein muuta järkevää vaihtoehtoa valaistukseen kuin ledit. Niillä saamme pitkällä aikavälillä isojakin kustannussäästöjäkin, koska valaistavia neliöitä on niin paljon. Tämän lisäksi säästetään myös huoltokustannuksissa, Sivula toteaa.

Valaistusuunnitelmassa tehtiin tarkat laskelmat, jolla saatiin tiloihin riittävä määrä valoa. Valaisimeksi tynnyrihallin suunnitelmiin valikoitui Winledin Titan Linear 100W, joka on tehokas ja suorituskykyinen valaisin teollisuuskäyttöön, halleihin sekä varastoihin.

Himmennettävät LED-valaisimet

Paikalliset yritykset toteuttamassa valaistusta

Tynnyrihallin valaistusta olivat toteuttamassa paikalliset yritykset Sähkötyö Haapala Oy ja LS Sähkötekniikka Oy.

"Tynnyrivaraston valaistusprojekti oli mielenkiintoinen toteuttaa aika tiukalla aikataululla. ", kertoo Pasi Haapala, Sähkötyö Haapala Oy:sta.

"Kun puhutaan halli- tai varastotilasta, niin kyllä sinne ledit kannattaa valita. Niitä poltetaan vuorokauden mittaan aika paljon ja ne ovat turvallisia, kun eivät lämpiä kuten vanhat valaisimet", Haapala kertoo.

Titan Linear omaa IP66- ja IK10-luokitukset sekä D-merkinnän, minkä vuoksi ne ovat erittäin hyvä valaistusratkaisu sekä sisä- että ulkotiloihin - ei olekaan ihme, että valaisinta on myös käytetty esimerkiksi jäähallissa ja muissa teollisuuskohteissa.

"Asennettavuuskin valaisimella on helppoa ja asentajilta tulikin vain positiivisia kokemuksia", Haapala kertoo

Kyrö Distilleryn LED-valaistus

Himmennyksellä tunnelmaa tislaamokierroksille

"Ollaan kyllä tyytyväisiä lopputulokseen niin urakan toteutumisen, että valaistuksen osalta - hallissa näkee ja valaisimet toimivat. Myös yhteistyö Winledin kanssa toimi", Haapala toteaa.

"Projekti eteni hyvin, kun yhteistyö niin Winledin, sähkösuunnittelijoiden & urakoitsijoiden kanssa toimi hyvin. Nyt päästään myös testaamaan valaisimia enemmän kun tislaamokierroksia aletaan viemään tällekin varastolle ja päästään testaamaan toden teolla, minkälainen tunnelma himmennyksellä saadaan luotua", sanoo Sivula.

"Ollaan oltu todella tyytyväisiä ja voin suositella ledeihin siirtymistä myös muillekin - pitkällä aika välillä erittäin kannattava ratkaisu", hän jatkaa.

2019 Kyrö Distilleryn Kyrö Single Malt Rye Whisky voitti kultaa kansainvälisessä International Wine and Spirit Competition -kilpailussa (IWSC), joten tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta - niin tynnyrihallissa kuin yrityksen toiminnassa!


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 08.11.2019

Lue myös