Kuntokeskus Pyramidilla treenataan LED valaistuksessa


Säännöllisen kuntoilun avulla ihminen kokee olonsa hyvinvoivaksi, terveeksi ja energiseksi koko päivän ajan. Kuntokeskus Pyramidi tarjoaa laadukkaat tilat kuntoiluun Kuopiossa.

Pyramidilta käyttäjät löytävät mm. Ryhmäliikuntaa kuten Les Mills Bodypump ja Bodycombat, Syvävenyttely- ja FasciaMethod -tunteja sekä monipuoliset Circuit-kiertoharjoittelutunnit - kuntosalia, saunoja ja Personal Trainer -palveluita unohtamatta.

Vuonna 2019 molemmat Kuntokeskus Pyramidin tilat, Pyramidi 24/7 Keskusta ja Kuntokeskus Pyramidi Levänen, saivat kokea melkoisen muutoksen, kun valaistus uusittiin LED-valoihin ja myös pintamateriaalit saivat kosketusta. Valaistuksen vaihdolla haluttiin saada tiloista modernimmat, ekologisemmat ja valoisammat samalla rahaa säästäen.

Kuntokeskus Pyramidi tarjoaa laadukkaat palvelut urheiluun

Tehokkaat LED-valaisimet hyvä valinta kuntokeskuksiin

Laadukas ja tasainen valaistus on tärkeää kuntosaleilla jo turvallisuuden vuoksi, jonka lisäksi kirkas valaistus edesauttaa treeneissä jaksamista - 4000K valonsävyllä ja valaistusvoimakkuudella on vaikutusta vireystilaan.

"Kuntosalivalaistuksessa on meidän mielestämme tärkeää, että valo on tasaista ja häikäisemätöntä, jotta turvallisuus olisi taattua. On tärkeää, että käyttäjät voivat keskittyä vaativiinkin liikkeisiin isoilla painoilla hyvin", kertoo Kuntokeskus Pyramidin keskusvastaava Tero Puustinen.

Vanha valaistus oli toteutettu ikääntyneillä 2x58W loisteputkilla, joka teki tiloihin hyvin varastotyylisen tunnelman.

"Värilämpötila oli ennen hyvin keltainen ja valaistus muutenkin vanhanaikainen", kertoo valaistusprojektin toteuttanut EMC-Energy Oy:n Arto Järvenpää.

Kirkas ja tasainen kuntosalivalaistus

Treeniin tehoa Runkovalaisimilla

Winledin suosittuja Runkovalaisimia on asennettu ympäri Suomen niin kuntosaleille, autokorjaamoihin kuin myös navettoihinkin. Runkovalaisin on monipuolinen korvaaja vanhoille loisteputkille.

Runkovalaisinta on mahdollista käyttää sekä sisä- että ulkotiloissa sen monipuolisten luokitusten vuoksi. Valaisin omaa D-merkintänsä lisäksi myös IP65- sekä IK10-luokitukset, jotka takaavat että ne kestävätkin hyvin esimerkiksi pölyä, kosteutta ja likaa

LED-Runkovalaisimet takaavat huolettoman ja pitkäikäisen valaistusratkaisun - niille luvataan 50 000h käyttöikä ja pitkä viiden vuoden takuu.

"Asennus tapahtui vikkelästi, kun pystyimme tekemään myös iltaisinkin. Asentaminen oli tosi iisiä ja valaisimet oli helppo ketjuttaa sekä kytkeä", kertoo Järvenpää.

Eteistilan paneelivalaistus *Aada 30x120 LED-paneeli valikoitu eteis/odotustilaan. Aada tarjoaa kauniin ja kirkkaan valon - samalla näyttäen erittäin hyvältä.

Kuntokeskus Pyramidi Levänen - LED-valaistus

VALAISTUS VANHA UUSI
Yhteisteho 5032W 1764W
Sähkönkulutus 34 419kWh 12 066kWh
Sähkön hinta 3200,96€/v 1122,11€/v


Energiansäästö 2078,84€ vuodessa. Säästölaskelmassa on huomioitu ainoastaan valaisimien sähkönkulutus, ei esimerkiksi huoltotöistä syntyviä kuluja.

Pukuhuoneen valaistus Kuntokeskus Pyramidi Leväsen pukuhuoneissa on käytetty Runkovalaisin 42W, joka on erittäin tehokas valaistusratkaisu.

Kuntosali Pyramidilla on kirkasta. Kuntosalitiloissa hyvä valinta ovat tehokkaat, energiaa säästävät ja hyvin häikäisysuojatut LED-valaisimet.

Laaja valonjako Runkovalaisimella. *Runkovalaisin 42W jakaa valoa laajalle, jonka vuoksi muita spotti- tai valaisimia ei tarvita.

Ryhmäliikuntasalin valoisa valaistusratkaisu *Ryhmäliikuntatiloissa löytyy Eden 30x120 -paneelia, jota voidaan himmentää halutun tunnelman luomiseksi.

Pyramidi 24/7 Keskusta - LED-valaistus

VALAISTUS VANHA UUSI
Yhteisteho 6726W 2136W
Sähkönkulutus 46 007kWh 14 610kWh
Sähkön hinta 4278,50,€/v 1358,76€/v


Energiansäästö 2919,74€ vuodessa. Säästölaskelmassa on huomioitu ainoastaan valaisimien sähkönkulutus, ei esimerkiksi huoltotöistä syntyviä kuluja.

Runkovalaisin 60W kirkas valo salilla Pyramidi 24/7 Keskustan päävalaistusratkaisuksi tuli myös Runkovalaisin, tällä kertaa tosin 60W -versio.

Kirkas ja tasainen valaistus auttaa jaksamaan. Yleinen standardi vaatii 300 luksia kaikkiin kuntoilutiloihin, joka saavutetaan molemmilla saleilla.

Uusi LED-valaistus kuntosalilla Uusi valaistus tuo vireyttä ja treenaaminen on mukavampaa.

Pitkäikäinen ja energiaa säästävä valaistus ledeillä. Uusilla Runkovalaisin 60W:lla saavutetaan säästöä ja niillä päästään parempaan valaistustulokseen kuin entisellä valaisimilla.

Pyramidilla ollaan tyytyväisiä uuteen valaistukseen

Nyt tiloissa on uusi näyttävä ja moderni valaistus.

"Ero on kuin yöllä ja päivällä. Aivan kuin uuteen paikkaan olisi tullut", Järvenpää toteaa.

Myös Kuntokeskus Pyramidilla ollaan oltu tyytyväisiä uuteen valaistukseen.

"Nyt tilat ovat entistä viihtyisämmät ja kirkkaammat - eron huomaa todella merkittävästi", toteaa Puustinen


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 26.07.2019

Lue myös