Tämän vuoden Kouvolan Asuntomessuilla 2019 me Winledillä olemme toteuttaneet neljän kohteen valaistussuunnittelun ja kokonaisvalaistusratkaisut.

Kouvolan Asuntomessukohde nro 3: Talo Aito on Honkatalojen yksinkertainen ja selkeä kaksikerroksinen ekopuutalo, joka sopii ympäristöönsä. Talon pinta-ala on 170m² ja piha-alueelta löytyy myös erillinen 27m² saunarakennus.Talon suuret ikkunat ovat sijoitettu Kymijoen suuntaan ja niistä näkyykin hyvin Rantakorttelin kaunis luonto.

Instagramissa löydätte kohteen nimellä @taloaito.

Valaistussuunnitelmalla näyttävä valaistus

Valaistussuunnitelman Talo Aito -kohteeseen toteutti valaistussuunnittelijamme A-P Mellin.

Valaistuksen suhteen päästään parhaaseen lopputulokseen, kun talon asukkailla on ideoita valaistuksesta, joita valaistussuunnittelija pääsee ammattitaidollaan hyödyntämään. Koko talon valaistus toteutettiin LED-valoilla. Valaistuksessa käytettiin paljon epäsuoraa valoa ja LED-nauhoja, jotka antavat viimeisen silauksen talon modernille tyylisuunnalle. Yleisvalaistuksessa on käytetty neliskanttisia valaisimia, jotka sopivat talon selkeään muotokieleen.

Valaisimien värilämpötilaksi valittiin 4000K, joka sopii erinomaisesti skandinaavisen sisustuksen värimaailmaan.

Korkean aulan valaistus

Heti sisään tullessa katse kiinnittyy talon korkeaan aulaan. Aulaan päätettiinkin tehdä näyttävä valaistus LED-nauhoilla ja tämä sama valaistustyyli jatkuu läpi koko asunnon. Valonauha 12W:lla tehtiin kattoon nelikulmainen kuvio ja lisäksi kattoon asennettiin neliskanttiset Spectri 8W LED-valaisimet, jotta valoa saadaan riittävästi alas asti korkealla olevasta katosta. Näiden lisäksi LED-nauhaa asennettiin seinän ja katon rajaan tuomaan tilaan epäsuoraa valaistusta. Tähän valaistukseen valittiin hieman pienempi tehoinen Valonauha 9,6W.

Korkean aulan led-valot

Olohuoneen ja keittiön valaistus

Keittiön valaistus on toteutettu pääosin LED-nauhalla. Ruokailun ja keittiön yleisvalaistus toteutettiin aulan tapaan LED-nauhasta tehdyillä nelikulmioilla. Nauhaksi valittiin Valonauha 12W, joka asennettiin kattoon Uppoprofiililla. Epäsuora valaistus tilaan saatiin asentamalla Valonauha 9,6W keittiön kaapiston päälle sekä olohuoneen katon alaslaskun reunaan. Tilaan laitettiin myös paikat riippuvalaisimille keittiön saarekkeen ja ruokapöydän päälle.

Keittiön ja ruokatilan valaistus

Olohuoneen yleisvalaistus toteutettiin neliskanttisella Kanna 12W LED-valaisimella. Epäsuoraan valaistukseen katon ja seinän rajassa valittiin Valonauha 9,6W. Olohuoneen päädyssä on myös syvennys seinässä, jota korostamalla kahdella Spectri 8W valaisimella, saatiin tilaan lisää kontrastia.

Olohuoneen valaistus

Makuuhuoneen valaistus

Vanhempien makuuhuoneessa on erilainen katto kuin muissa tiloissa. Huoneen harjakatto nousee korkeammalle kuin muissa tiloissa ja tätä kattoa päätettiin korostaa LED-nauhoilla. Katon harjaan tehtiin paikat LED-nauhalle. Epäsuora valaistukseen valittiin Valonauha 12W tilan korkeuden takia. Huoneen yleisvalaistus toteutettiin neljällä Kanna 6W valaisimella.

master bedroom valaistus

Lasten makuuhuoneiden yleisvalaistus toteutettiin myös Kanna 6W valaisimilla. Näiden lisäksi huoneisiin haluttiin epäsuoraa valaistusta, joka toteutettiin asentamalla Valonauha 9,6W katon ja seinän rajaan.

lasten makuuhuoneen valaistus

Pesuhuoneen valaistus

Pesuhuoneen valaistus toteutettiin käyttämällä ainostaan LED-nauhaa. Kattoon asennettiin alumiiniprofiiliin Valonauha 9,6W tuomaan tilaan tasainen yleisvalaistus. Samaa nauhaa käytettiin valaisemaan suihkuseinä epäsuorasti, jolloin kylpyammeessa voidaan rentoutua tunnelmallisessa valaistuksessa.

Pesuhuoneen LED-nauhat

Saunarakennuksen valaistus

Asuinrakennuksen viereen rakennettiin erillinen saunarakennus. Saunarakennuksen oleskelutilan yleisvalaistus hoidettiin Kanna 6W valaisimella, jonka lisäksi tilaan haluttiin epäsuoraa valaistusta. Epäsuora valaistus on suositeltavaa tällaisissa tiloissa, jossa on tarkoituksena lähinnä rentoutua ja viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Epäsuora valaistus toteutettiin asentamalla Valonauha 9,6W katon ja seinän rajaan sekä kaapiston päälle.

Saunan oleskelutilan valaistus

WC:n valaistus tehtiin hyvin samalla tavalla. Valonauha 9,6W asennettiin katon ja seinän rajaan ja lisävalaistusta saatiin asentamalla peilin päälle pelivalaisin Penelope 17W.

Vessan led-valot

Pesutilan valaistuksessa käytettiin pelkästään LED-nauhaa. Valonauha 9,6W asennettiin kattoon Uppoprofiiliin, josta saadaan tilan yleisvalo. Tunnelmallisempi valaistus tilaan saadaan lyhyiden seinien epäsuorasta valaistuksesta, joka tehtiin samalla LED-nauhalla.

Suihkun led-nauha valaistus

Saunaan haluttiin tunnelmallinen valaistus, joka antaa tarvittaessa myös riittävän valon saunan siivoukseen. Tämä tehtiin asentamalla Valonauha 4,8W saunan ylälauteiden alle.

LED-nauhat saunaan

Ulkovalaistus

Talon pihaan on panostettu reilusti erilaisin istusaltain ja lähes koko taloa ja saunarakennusta kiertävällä puisella terassilla, jonka kokonaisala on lähes 200m². Ulkovalaistuksen suunnittelussa huomioitiin pihan kulkureitit ja istustusaltaat sekä talon korkeat seinäpinnat.

Terassialueen reunustat ovat valaistu Lacuna Plaza 12W -pollarivalaisimilla. Nämä LED-valaisimet antavat valoa neljään suuntaan, joten ne valaisevat ympäristönsä tehokkaasti ja ovat näyttäviä esimerkiksi istutusaltaiden kasvien seassa.

LED-valot terassilla

Talossa on korkeat seinät, joihin on asennettu Hydra 12W -seinävalaisimet. Nämä seinävalaisimet antavat tehokkaasti valoa ylös- sekä alaspäin, jolloin niillä saadaan korostettua korkeimpiakin seiniä ja tuotua valoa talon ympärille kulkureiteille.

Pihan ulkovalaistus ledeillä

Autotallin valaistus

Myöskään autotallin valaistuksessa ei tingitty taloon valitusta valaistuksen tyylisuunnasta. Autotalli valaistiin myös epäsuorasti LED-nauhoilla. Valonauha 9,6W:lla kierrettiin koko autotalli ympäri, jolloin valo saadaan keskitettyä enemmän tilan reunoille, jossa valontarve autotalleissa on suurin.

LED-nauhat autotalliin

Toteutunut valaistus kohteessa Talo Aito

Asuntomessut alkoivat 12.7. ja vierailijat pääsevät nyt tutustumaan kohteiisin. Jos et pääse käymään itse messuilla, niin pääset tutustumaan alta, minkälainen Talo Aidon valmis valaistus on!

Aulan valaistus Korkea aulatila on valaistus Spectri 8W -alasvaloilla.

Keittiön valonauhavalaistus Keittiössä on käytetty valonauhaa, jolla voidaan luoda upeita valaistuksia.

Makuuhuoneen valaistus asuntomessuilla Kaunis makuuhuone, jossa Kanna-valaisimet pitävät huolen tarvittavasta yleisvalaistuksesta epäsuoran valon kanssa.

Päämakuuhuone Talo Aidossa Kyseisen makuuhuoneen harjakatto nousee korkeammalle kuin muissa tiloissa ja sitä korostettiinkin LED-valonauhoilla.

Kodinhoitohuoneen valaistus asuntomessuilla Kodinhoitohuoneessa on käytetty 30x120 -paneelia, joka tuo tasaista, kirkasta ja häikäisemätöntä valoa tilaan.

Pesuhuoneen led-nauhavalaistus Valonauha luo upeasti modernin valaistuksen tähän spa-henkiseen pesuhuoneeseen.

Talo Aito muualla verkossa

Talo Aito on noussut asuntomessukävijöiden keskuudessa erittäin suosituksi kohteeksi ja siitä onkin kirjoitettu myös muidenkin toimesta:

Ja hei, muista myös katsoa meidän toinen blogiartikkelimme Kouvolan Asuntomessuilta, johon olemme toteuttaneet kokonaisvaltaiset valaistusratkaisut:

Kouvolan Asuntomessut 2019: Kohde Virkkulankylä

Aiempien messukohteidemme valaistuksiin pääsette tutustumaan Asuntomessut-sivullamme.


Julkasija: Winled Oy, Joona Saarelainen
Julkaistu : 03.12.2019

Lue myös