Tämän vuoden Kouvolan Asuntomessuilla 2019 me Winledillä olemme toteuttaneet neljän kohteen valaistussuunnittelun ja kokonaisvalaistusratkaisut.

Virkkulankylä tulee koostumaan kahdeksasta modernin senioriasumisen talosta, joissa on jokaisessa neljä huoneistoa ja tämän lisäksi on yhteiskäyttöön rakennettu korttelitalo. Asuntomessuilla pääsette tutustumaan näistä kolmeen kohteeseen: Esikko ja Rentukka ja korttelitalo Kaislikko.

Virkkulankylän ideana on tarjota virikkeellinen ja yhteisöllinen asumismuoto seniori-ikäisille asukkaille. Asunnot tarkoitus on olla loppuiän turvallinen asumisratkaisu ja tämä onkin huomioitu asuntojen suunnittelussa tekemällä asunnoista muunneltavia eri elämäntilanteiden vaatimien tarpeiden mukaan.

Suunnittelutoimisto Pilke Oy on vastannut kohteen sisustussuunnittelusta ja toteutuksesta

Kohdetta voitte seuraavissa palveluissa:

Instagram

Blogi

Facebook

Virkkulankylä led-valot ulkona

Valaistussuunnitelmalla parempaa arkea

Virkkulankylän suunnittelua on toteutettu yhteistyössä tulevien asukkaiden ja toimijoiden kanssa. Kohteen valaistussuunnittelussa on otettu huomioon kohteen tuomat erityiset vaatimukset. Hyvin suunniteltu valaistus lisää turvallisuuden tuntua ja vähentää huolta esimerkiksi kaatumisesta.

Vanhemmiten ihmisen valon määrän tarve lisääntyy ja yli 50-vuotiailla tämä tarve voi olla jopa kaksinkertainen verrattuna alle 20-vuotiaaseen. Näöntarkkuutta saadaan parannettua myös käyttämällä valaisimia, joissa on korkea värintoistokyky.

Ulkovalot messuilla

Epäsuorat valaistusratkaisut ovat pehmeitä ja eivät rasita silmiä tai aiheuta kiusallista häikäisyä, joten niitä kannattaa suosia yleisvalaistuksessa. Ne toimivat myös tarvittaessa hyvänä yövalaistuksena, jolloin tiloissa liikkuminen on öisin turvallisempaa. Työvalaistus esimerkiksi lukemista varten kannattaa taas toteuttaa suoralla valaistuksella.

Valaistussuunnittelijana kohteessa toimi A-P Mellin.

Virkkulankylän ledvalaistus

Virkkulankylän valaistusratkaisut

Messuilla on esillä asuintaloista Esikko ja Rentukka, joista molemmista löytyy neljä huoneistoa asukkaille sekä yhteiset tilat. Yhteisistä tiloista löytyy oleskelutila, terassi ja saunatilat. Messuilla pääsee myös tutustumaan Virkkulankylän kyläyhteisön yhteiskäyttöön tarkoitettuun korttelitalo Kaislikkoon. Kaislikosta löytyy iso oleskelutila ja suuri terassi, johon tulee kesäkeittiö.

Kohteissa on käytetty runsaasti LED-nauhalla tehtyjä epäsuoria valaistusratkaisuja, joiden avulla on tehty yleisvalaistus yhteis- ja pesutiloihin. Suora valaistus huoneistoihin on tehty upotettavilla neliskanttisilla LED-valoilla, joilla saadaan asukkaiden huoneisiin standardin mukainen valaistustaso.

Asuntojen valaistus

Kaikki Virkkulankylän asunnot ovat valaistu samalla tyylillä. Asuntojen yleisvalaistus on toteutettu Kanna 12W LED-valaisimilla. Näillä saadaan luotua tilaan tasainen ja sopiva valaistustaso, jossa pystytään suorittamaan tarvittavia päivittäisiä askareita. Kanna valaisimen valonjako on erittäin leveä, jolloin se ei pääse aiheuttamaan kiusallista häikäisyä.

Asuntojen led-valot

Asunnoista löytyvät myös omat keittiöt. Keittiön valaistus on toteutettu täysin LED-nauhojen avulla. Työtasojen tehokas valaistus on tehty asentamalla Valonauha 12W yläkaappien alapintaan. Myös keittiön kaapiston päälle on asennettu LED-nauhaa. Tällä Valonauha 9,6W saadaan luotua tilaan epäsuora valaistus, joka tuo niin tunnelmaa kuin kontrastiakin asuntoon.

LED-nauhat keittiössä

Asunnoista löytyy toki myös omat pesuhuoneet, joiden valaistus on toteutettu epäsuorasti LED-nauhalla. Katon syvennykseen on asennettu Valonauha 12W, jolla saadaan valaistua koko tila tasaisesti ja miellyttävän pehmeästi. Epäsuora valaistus pesuhuoneessa on mukava myös öisin, jolloin häikäisemätön valo ei häiritse väsyneitä silmiä.

Pesuhuoneen led-nauhat

Yhteisten tilojen valaistus

Yhteisissä tiloissa valaistus on pääasiallisesti toteutettu epäsuorasti LED-nauhoilla. Varsinkin vanhempien ihmisten asunnoissa olisi hyvä suosia epäsuoria valaistusratkaisuja, Ihmisen näkö heikkenee iän myötä, jolloin häikäisevät valaisimet koetaan yhä kiusallisempina.

Yleisvalaistukseen valittiin Valonauha 12W, joka asennettiin katon upotukseen ympäri huonetta. Asuntojen ovien päälle asennettiin katon ja seinän rajaan Valonauha 9,6W, jonka lisäksi kattoon asennettiin muutama Kanna 12W LED-valaisin.

Yleisvalaistus led-nauhalla

Yhteisiin tiloihin kuuluu myös pesutilat, joista löytyy kodinhoitohuone, pesuhuone ja sauna. Pesuhuoneen valaistus toteutettiin myös täysin epäsuoralla valaistuksella. LED-nauhaksi tilaan valittiin Valonauha 9,6W, joka asennettiin suihkujen päälle katon rajaan.

Pesuhuoneen led valot

Saunan valaistuksessa jatkettiin samaa tyyliä kuin muuallakin rakennuksessa. Saunan tunnelmallinen valaistus tehtiin asentamalla LED-nauha lauteiden alle. Kosteaan tilaan sopiva Valonauha 4,8W IP65 asennettiin ylälauteiden etureunaan, josta ne antavat hyvin valoa lauteiden askelmille luoden saunasta turvallisen.

Saunan LED-nauhat

Ulkovalaistus

Ulkovalaistus toteuttiin myös LED-valoilla. Talon ympäri asennettiin Hydra 12W seinävalaisimia, joilla saadaan korostettua talon seiniä sekä valaistua kulkureitti talon ympäri. Hydra-seinävalaisin antaa valoa ylös- ja alaspäin ja tätä valon suhdetta on mahdollista säätää valaisimen sisällä olevilla siivekkeillä.

Seinävalaisimet led

Korttelitalo Kaislikon valaistus

Korttelitalon yleisvalaistus toteutettiin Kanna 12W LED-valaisimilla. Tilassa on tarkoitus tehdä kaikkien asukkaiden yhteisiä aktiviteettejä, jolloin on tärkeää että tilassa on riittävä ja tasainen valaistus. Korttelitalosta löytyy myös iso keittiö, jonka valaistus toteutettiin LED-nauhoilla samalla tavalla kuin asuntojenkin keittiöt.

Korttelitalon led-valot

Talosta löytyy myös varasto, jossa voidaan säilyttää polkupyöriä tai vaikka ladata sähkömopoja. Tämän tilan valaistus toteutettiin asentamalla kolme kappaletta Runkovalaisin 42W kattoon.

Polkupyörävaraston valaistus ledeillä

Korttelitalosta löytyy myös suuri terassi, jossa on mukava viettää yhteisiä hetkiä. Terasilta löytyy myös kesäkeittiö. Terassin valaistus toteutettiin Hydra 12W seinävalaisimilla ja kattopalkkeihin asennettavilla LED-nauhoilla.

LED-valot terassille

Miltä Virkkulankylässä näyttää sen valmistuttua?

Vuoden 2019 Asuntomessut ovat käynnissä ja tältä näyttää Virkkulankylän valmistuneet valaistukset!

Keittiön valaistus Virkkulankylässä Tämä valaistus on toteutettu monipuolisella Kanna-valaisimilla.

Makuuhuone Virkkulankylässä Makuuhuoneeseen saadaan runsaasti valoa Kanna-alasvalolla. Kanna on yksi Winledin suosituimmista valaisimista ja sitä on käytetty useiden vuosien ajan eri Asuntomessukohteissa.

WC Ja paneelivalaistus WC:n paneelivalaistus takaa tasaisen ja laajasti leviävän valon tilaan.

Kanna yleisvalaistus Asuntomessuilla Keittiössä on käytetty sekä tyylikkäitä riippuvalaisimia kuin myös Kanna-valaisinta.

LED-nauha ja tyylikäs tila Asuntomessuilla Keltaiset penkit ja moderni valaistus tekevät tästä paikasta mukavan paikan viettää aikaa.

Pesuhuoneen epäsuora valo Pesuhuoneessa on käytetty epäsuorasti valonauhaa, jolla saadaan luotua komea valaistus.

Tämän Asuntomessukohteen saunassa on käytetty valonauhaa LED-nauha on erittäin toimiva valaistusratkaisu saunoihin.

Kanna & olohuone. Valonauha näyttää tyylikkäältä Virkkulankylän asuntojen katossa.

Asuntomessujen LED-valaistukset Kouvolassa

Ja hei, muista myös katsoa meidän toinen blogiartikkelimme Kouvolan Asuntomessuilta, johon olemme toteuttaneet kokonaisvaltaiset valaistusratkaisut:

Kouvolan Asuntomessut 2019: Kohde nro. 3: Talo Aito

Aiempien messukohteidemme valaistuksiin pääsette tutustumaan Asuntomessut-sivullamme.


Julkasija: Winled Oy, Joona Saarelainen
Julkaistu : 03.12.2019

Lue myös