Korkeaa tilaa ja moderneja valaistusratkaisuja


Pirkkalassa asuvien Huhtasten nelihenkisen perheen koti on hengeltään moderni. Kodin sisustuksessa on huomioitu niin lasten sana kuin naisen kosketus. Unohtamatta tietenkään perheen isän mielipidettä.

Korkeassa tilassa keittiötaso jakaa huonetta.

Korkea huonekorkeus ei ole valaisun esteenä

Huonekorkeus on tämän talon asukkaille tärkeä ominaisuus. Olohuone ja keittiö on jaettu keittiösaarekkeella. Suuret ikkunat päästävät sisälle runsaasti luonnonvaloa, ja syksyn hämärtyessä valoa tuovat tarkasti sijoitetut valaisimet.

Katon korkeimpaan kohtaan on sijoitettu pinta-asennetut Edenit, joiden valoteho on erittäin tasainen ja tehokas. Edeneissä on laaja avautumiskulma, jonka myötä valoa riittää katosta seinille asti luoden valoisuuden ja varjottomuuden tunnetta.

Olohuoneen seinille on asennettu myös Hydra-seinävalaisimia. Valaisimen valaisukulmaa on mahdollista muuttaa tunnelman luomiseksi sen sisällä olevia heijastuspintoja kääntämällä.

Keittiössä ja olohuone on jaettu saarekkeella.

Keittiö on kalustettu modernisti, ja ruuanlaittoon tilaa on runsaasti. Katossa olevat Iiris-valaisimet ovat tyylikkäitä ja tuovat riittävästi valoa käytävään sekä keittiöön. Ruuanlaiton aikana on mahdollista seurustella vieraiden kanssa tai vaikka samalla katsoa televisiota.

Iiris-sarja on yksi Winledin suosituimpia tuoteperheitä, joka kruunaa huoneen kuin huoneen ja tuo yksityiskohdat kauniisti esiin. Se on ominaisuuksiltaan tehokas, omaa hyvän valojaon ja se on huomaamaton katossa.

Tunnelmaa keittiöön luo myös epäsuora valo, jota on sijoitettu kaappien päälle sekä niiden alapuolelle. Keittiön valoa voidaan haluttaessa käyttää myös olohuoneen tunnelmavalaisuna.

Keittiössä on käytetty epäsuoraavaloa tuomaan tunnelmaa

Luonnollista ja tehokasta valoa peseytymistiloissa

Pesuhuoneessa sijaitsee tunnelmallinen sauna sekä tyylikkäät suihkutilat. Pesuhuoneen neutraalin sävyiset Iiris-valaisimet pitävät kaakelit valkoisina, ja niiden valaistus on miellyttävä.

Saunan valonauhat on sijoitettu lauteiden yläpuolelle siten, että näkyvyys olisi mahdollisimman riittävä, vähentämättä kuitenkaan saunan tunnelmallisuutta. Valaistusratkaisu tuo saunan tilohin idyllisyyttä ja tulee valaisemaan vielä monet saunahetket.

Pesuhuoneessa sijaitsee tunnelmallinen sauna

Kiuas on sijoitettu keskelle saunaa ja sauna on erittäin tunnelmallinen

Molemmat vessat ovat valoisia ja ajanmukaisia kiiltävine, valkoisine pintoineen. Iiris-valaisimien hyvä värintoisto tuo kontrastit selkeästi esiin. Ja koska valo on hyvin luonnollista ja tehokasta, tilat ovat erinomaiset meikkaukseen sekä muuhun kauneudenhoitoon.

Vessa on suunniteltu moderniksi

Valaistus tuo kontrastit esille

Design edellä yläkertaan

Yläkertaan johtavissa portaissa on otettu huomioon design. LED-valonauha, joka on asennettu kaiteen alle, johdattaa pimeälläkin tien ylös. Valaistus on tasaista ja riittävää, koska valonauhan pistemäisyyttä ei ole havaittavissa. Kaiken lisäksi valo näyttää tyylikkäältä lasisen kaiteen kanssa.

Portaiden alle mahtuu tekemään vaikka majan

Lasten huoneissa on kuunneltu sisustuksessa ja väreissä itse huoneiden käyttäjiä - lapsia. Tilaa huoneissa on leikkeihin runsaasti. Yläkerrassa aikuisille on omat huoneet, makuuhuone ja pieni oleskeluhuone. Vaikka isot ikkunat tuovat valoa huoneisiin, antavat kattoon upotetut Iiris-valaisimet lisäpotkua tilojen valaistukseen.

Oranssi seinä ja Mikki Hiiri tuovat huoneeseen iloa.

Huone on hyvin valoisa.

Makuuhuone on iso ja valoisa.

Jos olet rakentamassa tai kotisi valaistus kaipaa uudistusta niin lisätietoja valaistussuunnittelusta löydät sivuiltamme.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 27.11.2017

Lue myös