Olen Harri, 29-vuotias finanssialan työntekijä. Toimin työssäni konttorinjohtajana ja nautin työstäni suuresti. Työni on myös opettanut minua paljon muun muassa talouteen liittyvissä asioissa. Yksi asia on sijoittaminen, mikä on minua aina kiinnostanut mutta nykyisessä työssäni olen päässyt harjaannuttamaan taitojani siihen liittyen varsin hyvissä olosuhteissa ja näköalapaikalta. Yksi asia mihin tulee sijoitettua, ovat asunnot, niissä nyt lähtökohtaiset nyrkkisäännöt ovat itsellä että kohteen pitää tuottaa ennen veroja vähintään 7 % ja että kohteen tulee sijaita voimakkaasti nettomuuttovoittoisella alueella ja tietysti sielläkin järkevällä sijainnilla.

Asunnoissa silti toinen hyvä tapa saada järkevää tuottoa on ostaa oma asunto järkevästi, mahdollisesti vähän laittaa sitä ja myydä se sitten verovapaasti luovutusvoiton veron osalta yli kahden vuoden asumisen jälkeen. Yksi asia, millä arvelin että on helppo tehdä kasvojenkohotus omaan asuntoon, joka on rakennettu 2008, on valaistus.

Nykyaikainen valaistus lisää paitsi asumismukavuutta myös asunnon arvoa

Päätinpä sitten tilata nykyaikaiset LED-valaisimet ja totesin että investointi oli varsin järkevä, asunto ja fiilis muuttuivat totaalisesti pelkillä valaisimilla ja lampuilla. Eli tuli sijoitettua kahteen asiaan samaan aikaan, omaan elämänlaatuun ja oman asunnon arvonnousuun.

Muutama käytännön juttu, minkä olen todennut jo nyt plussana nykyisissä valoissa, versus edeltäviin halogeeni-roskiin ovat seuraavat:

  • Nyt kun valoa on riittävästi ja värisävyt sopivat, talo näyttää avarammalta ja kaikki huonekalut hienommilta.

Tyylikäs tasainen valo saa myös huonekalut ja pintamateriaalit oikeuksiinsa.

  • Aamulla kun ajaa partaa tarkasti muotoon, kerran kokeiltuaan sitä led-valaistuksessa ei enää ikinä aja sitä keltahämärässä halogeenivalaistuksessa.

Parranajo laadukkaiden ledien valossa on silkkaa juhlaa

  • Vaatteiden, etenkin sukkalaatikoista parillisten tummien sukkien etsiminen on nykyään jopa helppoa ja voi lähteä hyvillä mielin töihin joka aamu (johtaa välittömään palkankorotukseen).

  • Vähän pienempää sähkölaskua katsoessa voi miettiä myös että on osallistunut ympäristötalkoisiin ja tämän jälkeen voi sallia itselle seuraavan auton pitävän sisällään vähintään 6 sylinteriä.

Puhdas neutraali valo sopii hyvin wc-tiloihin

  • Upotettavien valaisimien ulkonäkö on nykyaikainen.

  • Se perinteinen viive ja räppiminen valojen päällekytkennässä on historiaa.

Kodinhoitotiloissa miellyttävä valaistus on kaiken a ja o.

Näillä sanoilla en voi muuta kuin suositella ottamaan laadukkaat valaisimet, jos rakennatte uutta taloa tai olette remppaamassa vanhaa.

Ohessa muutama kuva asunnosta, tosin keittiöön tulevan pöydän toimitus ei kerinnyt kuviin. (Eli on saanut luvan kanssa syödä televisiohuoneessa.)

T: Tyytyväinen Winledin asiakas


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 29.11.2017

Lue myös