Olimme jo jonkin aikaa haaveilleet oman kodin rakentamisesta. Tontteja käytiin katselemassa jos jonkinlaisia. Mutta mikään ei tuntunut oikein miltään. Meille tärkeitä asioita olivat hyvät liikuntamahdollisuudet, vesistön ja palveluiden läheisyys. Sitten viimein tärppäsi! Löysimme meidän unelmien tontin noin 6km Jyväskylän keskustasta, tuntui että tontti oli kuin kappale kauneinta Suomea.

Lähellä oli sekä vesistöä että Laajavuoren huikeat liikuntamahdollisuudet. Myös kaupat ja muut palvelut olivat hyvän etäisyyden päässä. Tontissa ei ollut kuin yksi mutta, se oli huomattavasti arvokkaampi kuin olimme suunnitelleet. Otimme kuitenkin riskin ja lähdimme suunnittelemaan tähän omaa unelmiemme kotia.

Jo alusta lähtien oli selvää, että talosta ei tehdä mitään kovin suurta, vaan ennemminkin mietitään pohjaratkaisu meille toimivaksi ja karsitaan kaikki turhat neliöt pois. Tähän apuun tarvitsimme arkkitehtiä ja Eeva-Maria Timlin Lempäälästä napsautti kaikki toiveemme pitkän hiomisen jälkeen pakettiin.

Kuva kauniista modernista omakotitalosta ulkoa

Kun pohja oli saatu lopulliseen versioon, aloimme miettiä, että kuinka saamme taloon tilan tuntua. Päivänselvä asia oli, että kotiimme tulee paljon suuria ikkunoita. Myös normaalia korkeammalla huonekorkeudella lähdimme hakemaan avaruutta.

Asuntomessuilla tapasimme ystävällisen Winledin edustajan, joka kertoi meille kodin valaistuksen merkityksestä. Tajusimme, että valaistuksella voimme vaikuttaa paljon kotimme viihtyvyyteen. Bongasimme myös heti Kanna-valaisimen, joka jäi mieleemme. Innostuimme entistä enemmän kun saimme tietää Bloggaa ja Someta-kampanjasta. Saisimme siis ammattilaisen tekemän valaistussuunnitelman ilmaiseksi ja valaisimet puoleen hintaan. Meille tuli sellainen olo, että tähän on nyt pakko tarttua!

Avara olohuone sekä ruokailutila

Asiat rullasivat hyvällä tahdilla. Suunnittelijamme Erkka teki meidän kanssa hyvää työtä. Alussa juttelimme kauan puhelimessa toiveistamme ja Erkka nappasi heti meidän tyylistäkin kiinni, modernilla linjalla mennään. 3D-kuvista saimme hyvän käsityksen valaistuksesta ja lisäksi niistä näki myös miltä oma kotimme sitten joskus näyttää. Suunnitelmaa viilattiin monta kertaa, koska kodissamme on muutamia haastavia kohtia. Meillä on olohuoneessa korotettu katto ja tämä korkea tila toi omat haasteensa valon riittävyydelle.

Halusimme, että juuri oleskelutiloissa ja keittiössä valoa on riittävästi ja sitä voi muunnella tilanteen mukaan. Myös makuuhuoneiden ja työhuoneen laadukkaan valaistuksen koimme tärkeäksi. Erkka oli kärsivällinen ja ystävällinen, vaikka punnitsimme eri vaihtoehtoja moneen kertaan. Ajatuksia vaihdettiin niin puhelimitse kuin meileilläkin. Nyt kaikki suunnitelmat ovat valmiina. Mukava odottaa miltä ne sitten toteutettuna näyttävät.

Modernin vessan valaistus

Suosittelemme kovasti Winlediä auttamaan kodin valaistussuunnittelussa, palvelu on erinomaisen hyvää!

Kirjoittajana ovat olleet asiakkaamme Lotta ja Timo. Valaistussuunnitelman tähän kohteeseen teki Erkka Hurske.

Lue myös toinen postaus tästä projektista!


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 29.11.2017

Lue myös