KJH Comp Oy vaihtoi huippuluokan LED valaistukseen


KJH-Comp Oy on ohutlevymekaniikan sopimusvalmistaja, joka valmistaa asiakkailleen sekä yksittäisiä levyosia että valmiita kokonaisuuksia. Alahärmässä sijaitsevan toimipisteen hallia laajennettiin, jolloin myös uusi valaistus nousi esille.

Kohti valaisinvaihtoa - suurempi valoteho samalla valaisinmäärällä

"Syy LED-valaistukseen tähän laajennusosaan oli se, että haluttiin samalla valaisinmäärällä suurempi valoteho hallin puolelle", kertoo Hannu Lahtinen, KJH-Compy Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja.

"Lisäksi muita syitä valaistuksen valinnalle LEDiin oli niiden energiankulutus ja huoltovälin putoaminen", Lahtinen jatkaa.

Ufo LED-valaisin on tehokas valaistusratkaisu halleihin ja varastoihin

Ufot tarjoavat korkeimman tasaisuuden ja valaistuksen jota tarvitaan

"Kyseessähän oli KVR-urakka, joka tuli meille pyyntönä pääurakoitsijalta. Tiedettiin, että tällainen kohde oli olemassa ja tarjosimme kaikkine suunnittelmiin", kertoo Alahärmän Sähkö Oy:n perustaja Lasse Penninkangas.

Valaistuksen suunnittelussa lähdettiin liikkeelle siitä, että tiloissa tuli olla vähintään sama määrä valoa samalla valaisinmäärällä. Tiloihin laskettiin, että riittääkö valo uusilla Ufo 180W -LED-valaisimilla korvaamaan 400W monimetallivalaisimet.

"Huomattiin, että Ufo LED-valaisimet sopivat hyvin ja niiden valonjako oli todella hyvä. Työpisteille tarvittiin hieman varjojen poistamiseen työpistevaloa, mutta yleisvalaistus riittää hyvin ja ylittää reippaasti vanhojen hallien tason", Penninkangas kuvailee.

Tehokkaiden Ufo-valaisimien laaja valokeila takaa tasaisen ja tehokkaan valon, joka toimii hyvin juuri esimerkiksi teollisuushallin tai varaston kaltaisessa tilassa. Erittäin tehokkaan optiikan avulla valaisin minimoi varjot, häikäisyn sekä heijastumat, joita perinteisemmät valonlähteet aiheuttavat. Valaisimet ovat luotettavia ja niiden valoteho riittää korvaamaan 400W monimetallivalaisimet ja huomattavasti ylikin.

"Asennusystävällisiä valaisimia, ei tarvitse taikatemppuja vaan nopeasti saa valaisimet paikalleen", toteaa sähköalan ammattilainen.

Ufosta on tullut uudet korvaavat versiot, jota on saatavilla 100W, 150W ja 200W -tehoisena. Ufot ovat IP65- & IK10 -luokiteltuja sekä omaavat D-merkinnän. D-merkintä myönnetään nimittäin valaisimille, joiden pintalämpötila nousee maksimissaan 90 asteeseen näin minimoiden pölyhiukkasten syttymisriskin.

Ufon uudet versiot ovat tehokkaita ja luotettavia

Huippuluokan LED-tekniikkaa ja luotettava takuu

"Valaistuksessa käytettiin aikasempien kokemuksien mukaan Winledin-valaisimia. Meillä oli ennen käytetty jonkin verran muiden LED-valaisinvalmistajien tuotteita, joissa ollut jonkin verran ongelmia - varsinkin takuiden kanssa tai sitten ne ovat rikkoutuneet hyvinkin nopeasti. Tällöin onkin pitänyt alkaa tarkkaan miettimään minkälainen valaisin valitaan, koska nykyajan takuut on pitkiä ja luvataan paljon, mutta käytännössä voi olla ettei välttämättä löydy enää samanlaista valaisinta tai firma on kadonnut", Penninkangas kertoo kokemuksistaan.

"Meillä onkin tosi tarkkaan alettu katsomaan mitä myymme. Halpaketjut saavat myydä halpatuotteita, mutta ammattiliikkeen ei kannata siihen touhuun lähteä mukaan. Tämä oli yksi kriteeri miksi valitsimme Winledin. Tyytyväisiä ollaan oltu, ei ole ollut mitään ongelmia takuuasioiden kanssa", Penninkangas jatkaa valaisinvalinnasta.

Huippuluokan LED-tekniikkaa ja luotettava takuu takaavat toimivuuden

Pitemmät huoltovälit ja valaisimien pitkäikäisyys tuovat säästöjä

Ufo-valaisimet ovat pitkäikäisiä, niihin luvataan 50 000h käyttöikä ja 5 vuoden takuu.

"Hyvin huoltovapaasta valaisimista puhutaan. Siinä vaiheessa, kun 50 000h käyttöikä saavutetaan, on järkevää vaihtaa koko valaisin uuteen", kertoo Winledin myyntijohtaja Sami Salonsaari.

Vaikka rikkinäisen valaisimen saakin takuuseen, niin jonkun täytyy tehdä työ ja vaihtaa se kattoon - joka ei ole halpaa tai nopeaa touhua.

"Meille on hirveän tärkeää, että valaisimet on laadukkaita ja luotettavia, jottei niitä tarvitse olla takuuaikana vaihtamassa. Yhdenkin valaisimen vuoksi voidaan joutua ajamaan pitkiä matkoja ja tuomaan nostokalusto paikalle, jolloin valaisinvaihdolle tulee hintaa. Tämän vuoksi LED-valaisimet ovat loistava vaihtoehto korvaamaan vanhat ja ikääntyneet valaisimet", kertoo Penninkangas.

Vanhojen valaisimien valaisinvaihto voi tulla kalliiksi, jonka vuoksi LED-valaisimet ovat hyvä ratkaisu

Tyytyväinen asiakas onnistuneella valaistuksella

Aikasempiin monimetallivalaisimiin verrattuna LEDit syttyvät heti, jos sattuu esimerkiksi jokin sähkökatkos. Tiloissa on paljon vaarallisia esineitä, joten jos valot katoaa, niin turvavalot tulee olla kunnossa.

"Jos vaikka joku vahingossa painaisi valot pois päältä, niin monimetallit kestää 10min, että ne käynnistyvät. LEDit käynnistyvät heti, joten ei menetetä tärkeää työaikaa tällaisissa tapauksissa", Penninkangas kertoo.

Winled-tuotteet ovat laadultaan ja kestävyydeltään markkinoiden kärkeä. Tuotteidemme erinomaisuus on varmistettu sillä, että tuotetiimimme on ajan hermoilla käytettävien komponenttien laatuun ja ominaisuuksiin liittyvistä seikoista. Kaikki Winled-valaisimet on mitattu Suomessa, testattu kolmannen osapuolen toimesta ja sertifioitu täyttämään tiukimmatkin laatu- ja turvallisuusvaatimukset, jolloin asiakkaamme voivat luottaa siihen, että saavat aina parasta mahdollista laatua kohteisiinsa.

Tyytyväinen asiakas onnistuneella LED-valaistuksella

Säästöä syntyy tietenkin myös siitä, että jos 400W monimetallivalaisimen tilalle laitetaan 180W LED-valaisin niin aika nopeasti isossa hallissa, jossa valot palavat 20h/vrk, valaisinvaihto maksaa itsensä nopeasti takaisin. Kaiken lisäksi säästöä syntyy huoltovälien pitenemisellä.

"Me ollaan oltu todella tyytyväisiä tähän valaistuksen valintaan. Vanhalla puolella hallia käydessä, huomaa että valaistus tuntuu todella pimeältä. Lisäksi valaistuksen värisävy vaikuttaa siihen, että se tuntuu että se on kirkkaampi - se myös on sitä, siinä on iso ero. Työntekijät hallin puolella tykkää tästä valaistuksesta, se on todella kirkas muttei häikäse", toteaa Lahtinen.

"Asiakas vaikuttaa olevan tyytyväinen, niin mekin olemme", tuumii Penninkangas.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 27.07.2018

Lue myös