Inspiraatiota hirsitalon rakentajille


Kun talonrakennus nousi ajankohtaiseksi aiheeksi Jyrkin perheessä, ajatus talon rakenteesta oli hatara, vaikka hirsitaloista oltiin puhuttu jo muutamaan otteeseen. Rakkaus hirsitaloja kohtaan varmistui kuitenkin mökkireissulla Pohjos-Karjalaan vuonna 2012, ja omaan hirsitaloon päästiinkin muuttamaan jo seuraavan vuoden jouluksi.

Hirsitalon ulkovalaistus

Tontti, jolle asunto on rakennettu, on suvun peruja.

Vanhempi likka asuu tuolla tien toisella puolella mun lapsuudenkodissani. Asunnossa, jossa asuttiin myös ennen kun tämä rakennettiin, hirsitalossa asustava Jyrki tarkentaa.

Hirsitalon puoliympyrän mallista erkkeriä koristavat pienet Iirikset. Killtävät mustat kivilattiat luovat komean kontrastin väriltään lämpimälle hirsirakenteelle. Hirsitalon puoliympyrän mallista erkkeriä koristavat pienet Iirikset.

Parvi on valaistu ledeillä. Parvelta avautuu tyylikäs näkymä alakertaan.

Valonauha on helppo ja tyylikkään moderni ratkaisu keittiön valaisuun ja pieni Iiris tuo riittävän määrän lisävaloa Keittiössä hirsiseinän pintaa ja lämmintä kodikkuutta korostavat epäsuoran valon luovat valonauhat. Valonauha on helppo ja tyylikkään moderni ratkaisu keittiön valaisuun ja pieni Iiris tuo riittävän määrän lisävaloa.

Makuuhuoneen sisustusväriksi on valittu rohkea violetti. Makuuhuoneen ikkunasta avautuu rauhallinen maalaismaisema. Led-valaisimet ovat hyvä ja varma ratkaisu myös makuuhuoneisiin, ja oikein lasketuilla etäisyyksillä ne toimivat mainiosti myös kaltevassa katossa. Huoneissa on käytetty Iiris-valaisinta.

Kuten monessa muussakin perheessä, tässäkin sisustuksen takana on nainen.

Rouva saa itse päättää sisustuksesta, Jyrki tokaisee ja hetken hiljaisuuden jälkeen jatkaa luoden katseensa lattiaa kohden: Ai niin, valkkasinhan mää noi kivilaatat.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 21.03.2018

Lue myös