IKH Keuruun myymälävalaistus ledeillä


Keuruun Saha ja Erä aloitti toimintansa jo vuonna 1979. Nykyisiä tiloja on laajennettu, mutta vielä vasta myymälävalaistukseen ei oltu koskettu.

"Meillä oli ennen loisteputkivalaistus, josta suurin osa valaisimista oli jo pimeänä. Iältään vanhat valaisimet alkoivat olla jo sen ikäisiä, että vaihdon aika alkoi olla ajankohtainen", yrityksen perustaja Leo Houhala kertoo.

LED sopii myymäliin

Runkovalaisimilla tehokas ja kirkas yleisvalaistus myymälään

Keuruun Saha ja Erä kuuluu valtakunnalliseen IKH työkalu- ja varaosamyymäläketjuun sekä Husqvarna Metsä- ja Puutarha-ketjuun. Myymälätilojen valaistuksesta pitivät huolta ennen LED-valaistukseen siirtymistä 230 kappaletta 2x58W loisteputkivalaisimia.

"Valaisimeksi myymälään valikoitui Winledin Runkovalaisin 60W, joka on hyvä yleisvalaisin ja helppo asentaa", kertoo valaisinvaihdon toteuttaneen Keuruun Sähkö Oy:n projektinjohtaja Pasi Kinnunen.

Tehokkaat, energiapihit sekä pitkäikäiset Runkovalaisimet ovat oiva korvaaja vanhoille loisteputkille. Niitä voidaan asentaa moniin eri tiloihin kuten myymälöihin, teollisuushalleihin ja myöskin navettoihin teknisten ominaisuuksien vuoksi.

IKH Keuruun myymälävalaistus

Nopea ja helppo valaisimien asennus

Yleisvalaistus olisi hyvä toteuttaa leveä keilaisilla ja tehokkailla valaisimilla kuten valaisinkiskoon kiinnitettävä vanhojen loisteputkien korvaamiseen sopiva Runkovalaisin.

"Varsinaista valaistussuunnittelua ei tiloihin tehty. Olemme ennenkin käyttäneet kyseistä valaisinta, joten tiesimme minkälainen valonlähde oli kyseessä ja arviot kuinka paljon Runkovalaisimella tulisi valoa tiloihin oli helppo tehdä", toteaa Kinnunen.

Liiketiloissa asennettiin suurin piirtein yks yhteen vanhojen valaisimien paikalle uusia LED-valaisimia, samalla myöskään ei tarvinnut muuttaa olemassa olevia johdotuksia.

Helppo LEDien asennettavuus

Muutamien valaisimien paikkoja jouduttiin kuitenkin hieman miettimään ja siirtämään uusien hyllypaikkojen tieltä.

"Meidän asentajammekin tykkäsivät tämän valaisimen asentamisesta, koska tässä uudessa Runkovalaisin-versiossa nämä liittimet ovat todella kätevät", kertoo Kinnunen Keuruun Sähkö Oy:sta.

Valoteho nousi huomattavasti myymälässä

Valotehon huomattava kasvu ledien myötä

"Valaistusvaihto oli kyllä helppo - tarvitsi vain antaa lupa, koska valot sai tulla vaihtamaan ja nopeasti ne olivatkin sitten paikallaan.", naurahtaa Houhala.

Koko projekti sujui kuten suunniteltiin ja valonmäärä nousi reilusti - nyt tiloissa on tasainen valo ja tilat ovat puolta kirkkaammat kuin ennen. Samalla myös huoltokustannukset ja sähkönkulutus putoavat.

Keskimäärin myymälässä on 600lx ja kassoilla jopa 1000lx valaistustaso.

"Meillä on oltu tyytyväisiä, liikkeessä on valoisaa ja tuntuu, että olisi kuin kesä kauneimmillaan. Lisäksi asiakkaat huomannut, että täällä on valoisaa", sanoo Leo Houhala.

IKH Keuruun valaisinvaihto lukuina

7,1kW

Energiankulutus putosi vanhaan vrt.

Yli 600lx

Valaistustaso myymälässä nyt

1600€

Energiansäästö vuodessa

Säästölaskelmassa on huomioitu ainoastaan valaisimien sähkönkulutus.

ei esimerkiksi huoltotöistä syntyviä kuluja.

50 000h käyttöikä
5v takuu
IP65, IK10 & D-MERKINTÄ

Runkovalaisin 60W


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 23.08.2019

Lue myös