Huippuluokan LED tekniikkaa Lasisiipi Oyn teollisuushallissa


Oli sitten kyseessä lasiliukuovi tai lasikaide portaisiin, niin Lasisiipi Oy:n ammattilaisilta löytyy sopivat ratkaisut. Lasisiipi Oy toimii pääasiassa Keski-Suomen alueella ja yritys valmistaa, toimittaa sekä asentaa lasi- ja alumiinirakenteisia tuotteita sekä sisä- että ulkotiloihin.

Suunnittelu ja tuotteiden valmistus toteutetaan yrityksen tuotantotiloissa Keuruulla, jonne päädyttiin laittamaan nykyaikaiset LED-valot. LED-valaistukseen ei tosin päädytty ihan heti vaan kyseessä oli hieman pitempi prosessi:

"Rakennusurakoitsija otti meihin yhteyttä, jonka jälkeen kartoitettiin minkälainen kohde on kyseessä. Kohteeseen tehtiin ensimmäiset suunnitelmat jo vuonna 2013, jolloin tilat suunniteltiin loisteputkivalaisimilla. Vähän aikaa siinä meni ennen kuin otettiin projekti uudestaan työn alle viime vuonna, jolloin myös LED-tekniikka oli parantunut niin paljon että tiloihin päädyttiin ottamaan LED-valot", kertoo Keuruun Sähkön projektinjohtaja Pasi Kinnunen.

"Tiloihin tehtiin Winledin toimesta valaistussuunnitelma ja valaisimet saatiin sopivaan hintaan, jolloin päästiin urakoitsijan kanssa sopimukseen", Kinnunen jatkaa.

Valaistussuunnitelma takaa oikean valon loistavilla tuotteilla

"Meille valaistuksen valinnassa kriteereinä olivat energiansäästö ja tehokkuus nykyaikaisilla valaisimilla", toteaa Lasisiipi Oy:n Tommi Träff.

Kohteeseen tehtiin valaistussuunnitelma. Hyvä ja tarkkaan laskettu valaistus yrityksen tiloissa parantaa muun muassa energiatehokkuutta ja tuottavuutta.

Erittäin tärkeää energiatehokkuuden lisäksi on myös työntekijöiden virkeys ja työolosuhteet - monissa tiloissa työskentely muuttuu turvallisemmaksi ja virhemarginaali pienenee.

Valaistussuunnitelmalla haettiin 600lx valaistustasoa halliin

Valaistussuunnittelussa lähdettiin hakemaan 600lx valaistustasoa, johon myös luxmittarin mukaan päästään.

"Valaistussuunnitelmaan vaikuttivat myös nosturin paikka ja nosto-ovet, jonka vuoksi jouduimme hieman soveltamaan valaisimien paikkoja", kertoo Kinnunen.

Energiatehokkuutta teollisuushalliin LED-valaisimilla

Titan Linear LED-valaisin - suorituskykyä teollisuushalleihin

Halli päädyttiin valaisemaan Titan Linear 100W LED-valaisimilla. Titan-sarja, jossa on virtaviivainen ja visuaalisesti houkutteleva ulkonäkö, on täydellinen ratkaisu sisä- ja ulkotilojen valaistukselle. Yhdessä huippuluokan LED-tekniikan ja suorituskykyisten ominaisuuksien kanssa, Titan Linear on monipuolinen valaistusratkaisu.

"Kun tätä vertaa aikaisempaan loisteputkihalliimme, niin kyllähän nämä ovat paljon paremmat ja tiloissa on miellyttävämpi valo", toteaa Träff.

Erittäin tehokkaan optiikan avulla Titan tarjoaa korkeimman tasaisuuden ja valaistuksen, jota tiloihin voidaan tarvita. Valaisin minimoi varjot, häikäisyn sekä heijastumat, joita perinteisemmät valonlähteet aiheuttavat.

D-merkityistä Titan Linear -teollisuusvalaisimista löytyy eri teholuokkia, jotka ovat sekä IP66- että IK10-luokiteltuja.

Titan Linear on tehokas teollisuusvalaisin

"Titan Lineareilla saadaan tiloihin hyvä valaistusvoimakkuus pienemmällä energiansäästöllä. Valaisimilla on laadukas värintoisto, joka on tällaisessa kohteessa tärkeää", Kinnunen kertoo.

Valaisimille on myös pitkä takuu ja pitkäikäisyytensä (LED-elinikä: 50 000h (L70/B20) & virtalähteen elinikä: 100 000h/10%) vuoksi valaisin tuo säästöjä myös huoltotöihin.

Titan Linear on mahdollista asentaa joko pinta- tai vaijeriripustuksella, kuten Lasisiipi Oy:n tiloissa.

Lasisiipi Oy:n kirkas ja tehokas valaistus

Liiketunnistimilla tehokkuutta ja työturvallisuutta tuotantotiloihin

Osa Lasisiipi Oy:n tiloihin asennetuista valaisimista on liiketunnistimella, jolloin valaistusta ohjataan kätevästi automaattisesti. Valot syttyvät, kun tunnistin havaitsee liikettä.

LED-valot myös käynnistyvät heti, jolloin niiden ei tarvitse lämmetä saavuttaakseen täyttä valotehoaan.

"Kulkuvalot syttyvät heti kun ovesta tullaan sisään, mikä nostaa myös työturvallisuutta", Träff kertoo liiketunnistimista.

Liiketunnistimella tehokkuutta ja työturvallisuutta

"Työntekijätkin ovat olleet tyytyväisiä uuteen valaistukseen", toteaa Träff.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 10.08.2018

Lue myös