Hjallis Harkimo tunnetaan niin liikemiehenä, kansanedustajana kuin myös TV-esiintyjänä ja somevaikuttajana. Perhekeskeinen Hjallis haluaa yllättää Supertähtien Yllätysremontit Suomi -ohjelmassa hänen filippiiniläisen kodinhoitajan Sherylin.

Sheryl on ollut Harkimoiden perheelle korvaamaton apulainen, joka on pitänyt huolta niin Hjalliksen ja lasten kodeista, mutta ennen kaikkeaan ollut auttamassa ja juttukaverina Hjalliksen äidille - hänet lasketaankin yhdeksi perheenjäseneksi.

Sherylin koti koki melkoisen uudistuksen Olohuoneen tv-tason valaistuksen ja koko kodin valaistuksen suunnitteli Antti-Pekka Mellin, joka toimii Winledin valaistussuunnittelupäällikkönä.

Remontti muutti pienen kodin aivan uudenlaiseksi

Sherylin tulot menevät pääsäännöllisesti elämismenoihin, loput palkasta menevät hänen kahdelle lapselleen ja Sherylin vanhemmille Filippiineille. Koska perhe on tärkeä, niin se tarkoittaa, että pienen kodin remontoimiseen ei ole ollut mahdollisuutta.

Kodin kaapistot ovat aikansa jättäneitä ja väritykseltään asunto ei ole Hjalliksen mukaan sellainen, että purskahtaisi onneen, kun sisälle tulee. Ykkösjuttu tässä kodissa onkin se, että Sheryl viihtyisi siellä paremmin.

Sisustussuunnittelija Laura Elon mukaan, kun mennään uuteen kohteeseen, pitää miettiä mitä säilytetään ja mitä modernisoidaan, mitä uusitaan ja mitä tunnelmaa tuoda.

Koska kyseessä oli pieni kohde, jossa tavallaan kaikki oli hyvin, niin ennen remontin aloittamista oli tärkeää selvittää, että mikä on juuri Sherylin tyyliä ja makua. Tähän apua antoi onneksi hänen siskonsa, jolloin varmistettiin se, että lopputuloksesta saatiin tehtyä sellainen, että se varmasti miellyttää juuri Sheryliä.

Valaistussuunnittelijamme AP on ollut tuomassa sisustussuunnittelija Laura Elon luomat visiot todeksi valaistussuunnitelman muodossa.

Olohuone ennen Hjalliksen kodinhoitajan kodissa Olohuone ennen

Olohuoneesta tuli modernimpi ja valoisampi Olohuone jälkeen

Valonauhalla ja alumiiniprofiileilla saatiin luotua valaistuksesta tasainen ja miellyttävä olohuoneeseen. Nauhaa voidaan piilottaa talon rakenteisiin tai sille voidaan tehdä paikkoja esimerkiksi valolistoilla. Led-nauhalla saadaan tehtyä hienoja epäsuoran valon ratkaisuja, jotka viimeistelevät kodin visuaalisen ilmeen.

Sherylin kodin olohuone ennen remonttia Olohuone ennen

Kiskovalaisimella saadaan korostettua kodin tauluja Olohuone jälkeen

Seinälle tuli tauluja ja samalla myös väriä. Global Track-kiskoon soveltuva Tinka 7W-valaisin on erinomainen vaihtoehto kauniiksi sisustuselementeiksi, jolla valo voidaan suunnata haluttuun kohtaan.

Ennen Jälkeen
Eteinen ennen oli synkkä Pinta-asennettava LED-valaisin sopii paikkoihin, johon ei voida upottaa valaisinta

Eteiseen laitettiin Kanna 12W valopaneelin pinta-asennettava malli, joka on hyvä ratkaisu kohteisiin, joissa ei ole mahdollista upottaa valaisimia. Laaja-alaisen valokeilansa ansiosta valaisimet takaavat tasaisen valaistuksen ympäristöönsä.

Katso jakso Discovery+ -palvelusta ja näe mitä Sheryl on uudistuksesta mieltä!

Muut kohteet ja tietoa niiden valaistussuunnittelusta & -ratkaisuista löydät sivuiltamme: https://www.winled.fi/supertahtien-yllatys-remontit-suomi-discovery

Lue myös lisää valaistussuunnittelusta ja katso tästä "Valaise kotisi oikein" -oppaamme!


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 21.04.2021

Lue myös