Elämän isoja päätöksiä, oman talon rakennuttaminen. Päädyimme tähän etsittyämme pitkään valmista kotia. Yksikään toisen tekemä ei istunut meidän tarpeisiimme. Meillä todellakin oli niin paljon vaatimuksia sekä laadun että käytettävyyden ja sijainnin kannalta että niitä oli mahdotonta täyttää. Rakastamme suunnittelua ja hyvin tehtyä jälkeä.

Etsin niin paljon tietoa kaikesta talon rakentamiseen liittyvästä maaperätutkimuksista savupiippuun asti kuin vain ehdin ja pystyin sisäistämään. Sivuhuomatuksena voisin mainita ettei kannata ajoittaa lapsen syntymää ja häitä samalle puolen vuoden ajanjaksolle kun rakentaa talon ja ison autotallin. Jotenkin tästä on järjissään selvitty ja nyt ainakin kertoa kokemuksistani suunnittelu yhteistyöstä Winledin kanssa.

Kun talon pohjat ja paketin toimittaja oli selvinnyt oli aika pohtia monenlaista mitä talon sisään tulee. Minulle lankesi mm. sisustuksen ja valaistuksen suunnittelu. Ne kulkee käsi kädessä sähkösuunnitelmankin kanssa. Tämä oli monelta osin yllättävän suuri ja haastava kokonaisuus. Pidän itse huoneiden valoisuudesta ja valaistuksen muunneltavuudesta vuorokaudenajan, tilanteen ja tunnelman mukaan. Puolisoni taas usein valittaa, että valo ottaa silmiin, on väärän väristä tai tulee väärästä suunnasta. Lähdin etsimään tietoa miten saada valaistus kaikille sopivaksi. Lueskelin hirsitalo-blogeja ja pääsin vähän jyvälle siitä, miten muut olivat asian hoitaneet. Ledit oli ehdoton juttu, koska ne ovat nykypäivää. Luin hyviä kokemuksia Winledistä ja samaan aikaan sähkömiehemme vinkkasi, että tekevät yhteistyötä kyseisen firman kanssa ja voivat suositella lämpimästi. Otin saman tien yhteyttä Winledin Toni Reinilään.

Kävimme läpi koko talon pintamateriaalit ja huonekalut, värimaailman ja omat mieltymykseni. Pian sainkin sähköpostiin upean, syvällisen valaistussuunnitelman 3D-kuvineen. Hinkkasimme suunnitelman viimeisen päälle meidän tarpeisiin sopivaksi ja voin sanoa, että minulla oli aika vahva oma visio. Kun Tonin tietämys ja minun visioni saatiin kohtaamaan, olin todella tyytyväinen lopputulokseen.

3D-mallinnus keittiö-, ruokailuhuone ja olohuone yhdistelmästä

Kuten raksamiehet totesivat valaistus ehkä hieman rönsyili hifistelyn puolelle. Halusin paljon säädettäviä kohdevaloja kaapistoihin, keittiön työvaloiksi, hirsiseiniin, tauluihin ja seinille, joihin tulee valokuvia. Halusin korostaa uuden ihanan kotiimme parhaita puolia. Lisäksi saan noiden kohdevalojen avulla säädeltyä tunnelmaa eivätkä ne häikäise.

Ohessa 3D-kuvia erityisesti kohdevaloista.

3D-mallinnus kauniisti valaistusta olohuoneesta

3d-mallinnus keittiöstä

3D-mallinnus vaatehuoneesta

Nyt en malta odottaa että saan napsauttaa kytkintä ja ihastella valoja livenä. Siitä lisää myöhemmin...

Kirjoittajana on ollut asiakkaamme Marita. Valaistussuunnitelman tähän kohteeseen teki Toni Reinilä.

Lue myös kakkososa kohteen valaistuksesta.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 29.11.2017

Lue myös