Fit Kuopion leasingilla toteutettu kuntosalin valaistus tuo tehoja treeniin


Oikein suunniteltu valaistus on tärkeä kuntosaleihin ja liikuntatiloihin, jotta treenaaminen olisi miellyttävää ja vaativammatkin liikkeet voidaan suorittaa ilman pelkoa, ettei ympärillensä näkisi. Kuntosalitiloissa hyväksi valaistusratkaisuksi sopivat kirkkaat, sähköä säästävät ja hyvän häikäisysuojan omaavat LED-valaisimet.

Ole Fit Kuopio on toiminut koko kansan salina jo yli vuoden, jonka aikana kuntoilijat ovat päässeet pitämään kuntoaan yllä sekä treenaamaan kirkkaan ja tehokkaan LED-valaistuksen alla.

Energiansäästö ja tilojen yleisilme valaisinvaihdon syinä

Kuopiossa sijaitseva kuntosali kuuluu Ole Fit -kuntokeskusketjuun, jossa tarjotaan asiakkaille kuntosalipalveluita, monipuoliset kuntosalilaitteet ja personal trainer-palvelut.

Valaistuksella on suuri merkitys, kun tullaan tuolta ulkoa pimeästä treenipaikalle. On tärkeää, että valaistus on tarpeeksi kirkas ja siistinnäköinen kokonaisuus, ettei jouduta kuntoilemaan hämärässä, kertoo Ole Fit Kuopion yrittäjä Anssi Rönkä.

Yli 300m²:n tiloissa oleva kuntosali on täysin remontoitu uusine ilmastointikoneineen ja suihku- ja pukuhuonetiloineen. Vanhat loisteputkivalaisimet eivät olleet enää linjassa yrityksen ilmeeseen, jolloin nähtiin järkeväksi tehdä vaihto LED-valoihin.

Aloimme miettimään, että olemme muuten linjassa yrityksen nykyaikaisiin ajatuksiin, mutta vanha valaistus ei täydentänyt tätä kokonaisuutta. Tämän ja sähkön säästön vuoksi päädyimme vaihtamaan LED-valaistukseen, toteaa Rönkä.

Hämärässä ei ole mukavaa tai turvallista treenata kuntosalilla

Valaistussuunnittelu varmistaa oikean valonmäärän tiloihin

Yleisessä valaistusstandardissa vaaditaan 300 luksia kuntoilutiloihin, jotta valon määrä olisi riittävä. Valaistussuunnittelulla varmistetaan tiloihin tehokas ja energiasäästävä valaistus, jolla on myös positiivisia vaikutuksia harjoitteluun. Neutraalilla värilämpötilalla olevilla valaisimilla on virkistävät fysiologiset vaikutukset - laadukas valaistus vaikuttaa olennaisesti Suomessa, jossa tuntuu olevan pimeää enemmän kuin valoisaa.

Valaisimiksi tiloihin valikoitui 42W LED-runkovalaisimet. Winledin tehokkaat, energiaa säästävät ja pitkäikäiset Runkovalaisimet ovat oiva korvaaja vanhoille loisteputkille. Valaisin on erittäin monikäyttöinen ja niitä on asennettu muun muassa myymälöihin, autoliikkeisiin ja liikuntatiloihin.

Kaikki meni tosi hyvin. Sähkö-Sormunen Oy:n toteuttama asennus oli nopea ja siisti, sanoo Rönkä valaistusprojektista.

Vaihdon yhteydessä myös valaisinmäärää pudotettiin, kun joka toinen valaisin jätettiin pois – tällöin säästetään lisää sähköä ja samalla valoteho silti nousi.

LED-Runkovalaisimet ovat pitkäikäinen valaistusratkaisu

Valaisimet päällä lähes 24/7 - pitkäikäiset LED-valot loistava valinta

Runkovalaisimista lankeava valo on tasaista ja leviää laajemmalle alueelle, jolloin treenaaminen on mukavampaa sekä tietenkin turvallisempaa. Kuntosalitiloissa valaisimet ovat päällä lähes yötä päivää, jolloin LED-valojen tarjoama pitkäikäisyys voidaan katsoa melkoiseksi eduksi valaistusratkaisuja mietittäessä.

Valaisimet ovat erittäin pitkäikäisiä, niihin luvataan pitkä 5 vuoden takuu ja 50 000h (L70/B20) käyttöikä. Valovirran alenema ilmoitetaan L- ja B-arvolla sekä eliniällä. Tässä tapauksessa käyttötuntien määrän jälkeen 80 prosenttia valaisimista tuottaa vähintään 70% uuden tuotteen valovirrasta.

Tilojen ilmanlaatukin on nyt parempi, kun vanhat loisteputket eivät tuota lämpöä katon rajassa. Monet asiakkaat ovat kehuneet, että ilma on tosi raikas. Kyllä tämä uusi valaistus on satanolla parempi kuin entinen, toteaa Rönkä vertaillessaan valaistusta vanhaan. 

Sähkönsäästö ylittää itse leasingin kuukausikustannuksen

Leasingilla toteutettu uusi kuntosalin valaistus

Leasing-rahoituksella tiloihin saatiin helposti valaistus nykyaikaiseksi.

Tilojen valaistus on toteutettu Winledin leasingsopimuksella, joka oli erittäin nopea prosessi. Tosi helppo ja hyvä ratkaisu valaistuksen uusimiseen. Meidän sähkölasku on nyt tosi pieni, jolloin sähkössä säästetään ainakin sen verran mitä itse leasingkustannus on", Rönkä kertoo leasingista.

Laskettu sähkönkulutus entisillä Loisteputki 58W -valaisimilla oli 6556,72€ vuodessa. Valaisinvaihdon myötä uusi arvioitu kulutus on 4531,82€, jolloin säästöä LED-valaisimilla syntyy 2024,9€ vuodessa! Säästölaskelmassa on huomioitu ainoastaan valaisimien sähkönkulutus, ei esimerkiksi huoltotöistä syntyviä kuluja.

LED-valaisimilla kuukautinen laskettu säästö sähkössä on 377,65€. Leasingin kuukausimaksun ollessa 344,48€, säästö sähkössä ylittää itse leasingin kuukausikustannuksen!

Alusta lähtien olemme saaneet positiivista palautetta uudesta valaistuksesta, joka antaa myös lisää virtaa treeniin, kun näkee kunnolla. Olemme olleet kyllä tyytyväisiä valaistusratkaisuun – se on siistinnäköinen, säästää energiaa ja valaisimien kanssa ei ole ollut mitään ongelmia, Rönkä iloitsee.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 07.09.2018

Lue myös