Fit Karhulan nykyaikainen valaistus vie treenin uudelle tasolle


Alkuvuodesta avatussa Kotkan Fit Karhulassa päästään nauttimaan uudesta raikkaasta LED-valaistuksesta - harjoittelusta tulee näin miellyttävämpää ja tehokkaampaa sekä turvallisempaa. Fit Karhula on täydenpalvelun kuntokeskus, josta saa kuntosalipalveluita, monipuoliset kuntosalilaitteet, ryhmäliikuntaa ja personal trainer-palveluita.

Leasing-rahoituksella toteutettu urakka tehtiin yhteistyössä Kotkan Sähköasennuksen lyhyellä aikataululla ja kiireellä, mutta ilman ongelmia. Alkuvalmistelut oli toteutettu niin hyvin, että valaistuksen uusimiseen meni vain neljä päivää.

Oikea valaistus vaikuttaa kuntoilun tehoon

Hyvin suunniteltu LED-valaistus tarjoaa parhaan mahdollisen ratkaisun erilaisten kuntosalien ja liikuntatilojen valaistuksiin.

"Yleinen standardi vaatii 300 luksia kaikkiin kuntoilutiloihin, jotta valon määrä on riittävä. Tämä on tärkeää, sillä kuntosaleilla käsitellään painavia painoja sekä tehdään vaativia liikkeitä. Jotta ei sattuisi mitään, on hyvä nähdä kunnolla ympärillensä", toteaa valaistussuunnittelija Lauri Laine.

Kuntosalitiloissa hyvä valinta ovat tehokkaat, energiaa säästävät, paljon valoa tuottavat ja hyvin häikäisysuojatut LED-valaisimet.

"Oikein suunniteltu valaistus vaikuttaa harjoitteluun erittäin positiivisesti. 4000 kelvinin värilämpötilalla olevalla valaisimilla on selkeästi virkistävät fysiologiset vaikutukset. Kuntoilun teho on vahvasti sidoksissa mielialan vireyteen - laadukas valaistus vaikuttaa olennaisesti Suomessa, jossa luonnonvalosta ei päästä nauttimaan tasaisesti ympäri vuoden", kertoo Laine.

"Silmien virkeyteen ja sitä kautta koko yleiseen fiilikseen vaikuttaa keskeisesti tasainen valo. Mietitään vaikka, että keskellä huonetta olisi vain yksi loisteputkivalaisin, jonka takia silmät joutuisivat reagoimaan valon määrän valtavaan vaihteluun jokaisen pään liikkeen myötä. Tämä rasittaisi silmiä hurjasti", Laine jatkaa.

Kaunis uusi LED-valaistus kuntosalilla

Hämärästä pankkisalista kirkkaaksi kuntoilukeskukseksi

"Ennen tämä tila oli vanha pankkisali, joka muutettiin kuntoilukeskukseksi. Tilan valaistus oli kaikki 70-luvulta, toteutettuna loisteputkivalaisimilla tai hehkulampuilla", kertoo uuden valaistusasennuksen toteuttanut Timo Lyijynen Kotkan Sähköasennuksesta.

"Entisissä tiloissa vanhat loisteputket roikkuivat puolessavälissä huoneistoa. Se oli aika hurjan näköistä", toteaa Fit Karhulan yrittäjä Maija Niskanen.

Pankkisalin tiloissa reunoilla kiersivät ihan peräkkäin laitetut 60 kappaletta 2x58W loisteputkia. Nämä vanhat valaisimet korvattiin 42W LED-runkovalaisimilla. Vaihdon yhteydessä myös valaisinmäärää pudotettiin, kun joka toinen valaisin jätettiin pois. Winledin tehokkaat, energiapihit ja pitkäikäiset runkovalaisimet ovat oiva korvaaja vanhoille 58W loisteputkille. Valaisin on erittäin monikäyttöinen ja niitä on asennettu muun muassa autokorjaamoihin, navettoihin sekä myymälätiloihin ympäri Suomen.

Reunoilla kiersi myös 2x58W loisteputkirungot entisten pankkitiskien päällä, jotka ovat nyt kokonaan poistettu käytöstä. Uusilla runkovalaisimilla tulee hyvin säästöä ja niillä päästään parempaan valaistustulokseen kuin entisellä valaisimilla, vaikka valaisinmäärä putosi ja osa vanhoista valaisimista poistettiin.

Kirkas ja tasainen valo auttaa positiivisesti urheilusuoritusta

Tasaisella LED-valaistuksella treeniin tehoa

Runkovalaisimien lisäksi tiloihin asennettiin tasaisen ja kirkkaan valon takaavat Eden 60x60 LED-paneelit.

"Ennen tiloissa uusien LED-paneelien tilalla oli 55 kappaletta 60W hehkulamppuvalaisimia. Nyt näillä uusilla 42W valopaneeleilla päästään moninkertaiseen valomäärään. Jos ajatellaan muutenkin valaistuksen entistä tehoa, niin se on pudonnut todella monikertaisesti alaspäin - ja näin säästyy energiaa", kertoo Lyijynen.

Eden-paneelia on ollut suosittu valaistusratkaisu ympäri Suomea - se sopii erittäin hyvin toimistoihin, kuntosaleihin, myymälöihin sekä muihin toimitiloihin. Laajan avautumiskulmansa takia Eden 60x60 LED-paneelista riittää valoa, luoden valoisat ja varjottomat tilat. Tasaisen ja kirkkaan valonsa vuoksi treenaaminen on virkistävää sekä miellyttävää.

"Nämä Edenit ovat kiinnitetty magneettikiinnityksellä. Asennustapa on helppo - magneetit kattorakenteeseen kiinni, jonka jälkeen paneeli kiinnittyy niihin", Lyijynen sanoo.

"Nyt tiloissa on kirkasta ja raikasta. Loistava valaistus, joka ei myöskään häikäise", iloitsee Niskanen.

Winledin Toni Puuska testaamassa laitteita uudessa LED-valaistuksessa

Leasing-rahoituksella helposti valaistus nykyaikaiseksi

"Tilojen valaistus on toteutettu Winledin leasing-sopimuksella. Se on mahtava juttu olla olemassa, ja sillä saatiin helposti homma toimimaan ja uusi valaistus kuntosalille", kertoo Niskanen.

Yritysasiakkaille valaisimien vaihtoon tuo joustoa Winled leasing. Valaistuksen uusiminen energiaa säästävään LED-valaistukseen on yksi loistavista sijoituksista. Parhaimmassa tapauksessa sähköä säästetään kuussa niin paljon, että säästöt ylittävät itse leasingin kuukausikustannuksen.

Tätä Leasing-palvelua tarjotaan lähes kaiken kokoisille yritysasiakkaille. Ehtona sen hyödyntämiselle on, että valaisinasennuksen hoitaa valtuutettu Winled-jälleenmyyjänä toimiva sähköurakointiliike.

Halutessaan myös asennuksen osuus on mahdollista sopia osaksi Leasingiä. Valaisinten vaihdosta syntyvä kustannus muuttuu tällöin myös kuukausittain maksettavaksi leasingiksi, jolloin edes valaisinten vaihtoa ei tarvitse maksaa kertainvestointina.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 28.11.2017

Lue myös