Finnmarin sisustusmyymälän onnistunut LED valaistus


Winled on toteuttanut erilaisia valaisturatkaisuja lukuisiin kohteisiin, aina Jounin Kaupasta Levin rinteisiin. Joukkoon mahtuu myös monenlaisia ravintoloita, huoltoasemia, kampaamoita, lääkärikeskuksia, vaatekauppoja ja toimitiloja.

Hartolan Jari-Pekassa sijaitsevassa Finnmari-myymälässä on onnistuttu luomaan erittäin kodikas ja valoisa tunnelma. Kaupan hyllyillä oleilee toinen toistaan kiehtovampia sisustusesineitä aina rustiikista romanttiseen.

Finnmari-myymälän edustalla olevat tuotteet ovat hyvin esillä oikeassa myymälävalaistuksessa.

Oikea valaistus taikoo tilan parhaat puolet esiin

"Valaistuksella on tärkeä rooli, jotta asiakkaalle saadaan luotua mieleinen ja luottavainen olotila kaupantekotilanteessa. Oikein suunnatulla valolla pyritään korostamaan hyllyillä olevia tuotteita mahdollisimman hyvin ja taikomaan niiden parhaat puolet esille", kertoo kohteen valaistussuunnittelija Toni Reinilä.

Liiketiloja valaistessa Reinilä kehottaisi käyttämään asiantuntijan tekemää valaistussuunnitelmaa, jotta tiloissa olisi valoa oikea määrä oikeissa paikoissa. Valaistussuunnittelija osaa huomioida valaisimien värintoistoindeksit sekä häikäisyarvot, jolloin värit näyttävät siltä miltä niiden kuuluukin, eivätkä valaisimet tuota tarpeettomia häikäisyjä tai varjoja.

Sisätiloissa riittää raikasta valoa

Laaja tuoteskaala mahdollistaa eri valaistusratkaisuja

Valaisinten asennuksen Finnmari-myymälässä toteutti Ansioniemen Sähkö Oy. Myymälävalaistuksessa on käytetty matalanhäikäsyarvon omaavia Eden 30x120-valopaneeleita. LED-paneelit omaavat laajan avautumiskulman, jolloin varjoja ei synny ja tiloissa riittää tasaista ja häikäisemätöntä valoa.

Kohdevalaistukseen valikoitui Tinka 26W -kiskovalaisimet. Nämä kohdevalaisimet omaavat kapean, kiilamaisen valonjaon ja korkean värintoistoindeksin, joilla korostetaan myymälän yksittäisiä osa-alueita ja tuotteita.

Muunneltavuuden takia kohdevalaisimiksi on hyvä valita kiskoilla kulkevat mallit, jotka ovat helposti liikuteltavissa – näin korostettuja alueita voidaan vaihdella niin usein kuin halutaan.

"Winledin tuotteilla voidaan suunnitella laadukas yleisvalaistus monella eri tapaa. Kohdevalaistukseen löytyy eri vaihtoehtoja aina kiskovalaisimista pinta-asennettaviin suunnattaviin kohdevalaisimiin. Kaiken lisäksi Winledin valaisimet ovat todettu luotettaviksi ja pitkäikäisiksi kovassakin käytössä. LED-valaisimet takaavat säästöä sähkölaskuun sekä ne eivät myöskään nosta liiketilojen lämpötilaa", Reinilä toteaa.

Eden- ja Tinka-valaisimet pitävät huolen, että valo on tasaista ja kohdistettavissa

"Hirmu tyytyväisiä meillä on oltu. Asiakkailtakin satelee kehuja, kun on niin mukavasti valaistu myymälä", kertoo Finnmarin myyjä kokemuksistaan.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 27.11.2017

Lue myös