Tässä blogitekstissä on kerrottu valojen asennuksesta ja toteutuksesta wc-tiloihin. Halusimme hyödyntää talomme valaistuksessa paljon epäsuoraa valoa.

Led-nauhojen asennus itse on helppoa näiden Winledin hyvien ohjeiden avulla. Peilien taakse on seinään asennettu lasi- ja peilitoimittajamme Lasitalo Oy:n toimesta kuvassa 1 näkyvät kiskot, joihin kiinnitimme led-nauhojen alumiiniprofiilit kaksipuoleisella teipillä.

Alumiiniprofiilit leikattiin metallisahalla sopivan mittaisiksi. Kuvassa näkyy myös peilille tuleva sähköjohto, johon led-nauha on kytketty.

kiskot led-nauhaa varten

Seuraavaksi led-nauha mitattiin oikean mittaiseksi ja liimattiin profiiliin led-nauhassa olevan teipin avulla. Nauhan päälle asennettiin lopuksi oikean mittaiseksi leikatut muovisuojat (kuva 2 ja 3).

Muovisuojan sai kätevästi lyhennettyä sopivaksi sivuleikkureilla. Muovisuojat kannattaa laittaa, koska ne hajottavat valon siten, että valo näyttää tasaiselta, ei pistemäiseltä.

ed-nauhan kiinnitys

led-nauhan asennus

Kuvassa 4 näkyy kiinnike, jolla peili on kiinnitetty seinään. Kiinnikkeen avulla peili on sen verran irti seinästä, että pelin takana oleva valo pääsee hyvin näkyviin.

seinäkiinnike

Wc-tiloissamme peilin takana oleva led-nauha (4,8 W, neutraali valo) syttyy liiketunnistimella. Kattovaloina tilassa on lisäksi Helmi-lasikuutiot (8W, neutraali valo), jotka saa lisävaloksi valokatkaisijasta.

Kuvissa 5, 6 ja 7 näkyy lopputulos kahdessa eri wc:ssä. Molemmissa wc:ssä oleva laatta on pintakuvioltaan hieman epätasainen ja valo korostaa sitä hienosti. Kun kattovalot laittaa päälle, laatan pintakuvio häviää, mutta epäsuoravalo silti näkyy mukavasti.

valo peilin takana Peilin takana oleva valo korostaa hienosti laatan kuviointia.

led-nauha päällä peilin takana Led-nauha päällä peilin takana.

Led-nauha ja kattovalaistus päällä Led-nauha ja kattovalaistus päällä.

Seuraavassa tekstissä kerromme tarkemmin muista epäsuoran valon toteutuksista talossamme, kun saamme loputkin valot paikalleen.

Tämän vieraskynäkirjoituksen on kirjoittanut asiakkaamme Sara Lax.

Jos haluat tietää lisää LED-nauhoista, niin suosittelemme tutustumaan artikkeliimme "LED-nauha - miten sitä käytetään".


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 22.04.2020

Lue myös