Taloprojektimme pyörähti kunnolla käyntiin loppuvuodesta 2015 saatuamme Oulun kaupungilta takapihaltaan metsään rajoittuvan vuokratontin. Yksikerroksinen pulpettikattoinen talo päätettiin rakennuttaa paikallisella rakennusfirmalla kappaletavarasta arkkitehtisuunnitelmien pohjalta.

3d-mallinnus omakotitalon pohjaratakaisusta

Alusta lähtien oli selvää että haluamme panostaa valaistukseen, koska mielestämme hyvin toteutetulla valaistuksella on suuri merkitys tilan/tilojen esilletuomiseen ja tunnelmaan. Valaistuksen ideointi ja valaistussuunnitelman toteuttajan hakeminen alkoikin nettiä selaamalla ja juurikin sieltä saimme ensikosketuksen Winlediin. Useammassa raksablogissa törmäsimme Winledin toteuttamiin hienoihin 3D-luonnossuunnitelmiin. Asia jäi hautumaan muutamaksi kuukaudeksi kaiken muun suunnittelutyön viedessä aikaa. Vihdoin Seinäjoen asuntomessuilla pääsimme jututtamaan kunnolla Winledin edustajaa ja pääsimme toki myös livenä näkemään heidän toteuttamiaan valaistuksia sekä valaisimia. Sopivasti sattui vielä olemaan Bloggaa ja Someta-kampanja menossa, niin päätimme tarttua tarjoukseen.

Omakotitalon ulkovalaistus

Vaalean sekä avaran ruokailu- ja keittötilan valaistus

Kesän jälkeen olimme sitten ensimmäisen kerran yhteydessä Winlediin ja sovimme puhelinpalaverin Erkka Hurskeen kanssa. Hänen kanssaan ideoimme valaistusta ja esitimme omat toiveemme. Eikä mennyt kauankaan kun saimme ihastella ensimmäistä versiota suunnitelmista ja ekstrana saimme valaistuksen ohessa ensivaikutelmaa siitä miltä tulevassa kodissamme oikeasti tulee näyttämään. Ja hienoltahan ne kuvat näyttivät! Kommentoimme ja ehdottelimme muutoksia ja mahdollisia vaihtoehtoja eri valaistuksille. Kärsivällisesti Erkka teki luonnoksiin muutoksia ja saimme hiottua lopulliset suunnitelmat meitä miellyttäviksi. Päädyimme ottamaan peruskattovalaisimien lisäksi epäsuoraa valaistusta ledinauhoilla toteutettuna. Lisäksi tulevaan TV-huoneeseen päätimme asuntomessuilta saadun idean pohjalta ottaa huoneen kattoon alaslaskun ja korostaa tätä sisäkattoratkaisua valaistuksella.

Televisiohuoneen valaistusratkaisu

Epäsuoravalaistus saunatiloissa

Projektimme on nyt siinä vaiheessa, että ensimmäisiä lamppuja on kattoon asennettu ja reilun kuukauden päästä pitäisi olla valmista - katso miltä kohteessa näyttää!

Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Sari ja valaistuksen kohteeseen on suunnittelut Erkka Hurske.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 29.11.2017

Lue myös