Elämää hyvin suunnitellussa valaistuksessa


Edellisen blogikirjoituksen kirjoitin syksyllä 2016 rakennusprojektin varmasti kiireisimmässä vaiheessa, kun seiniä nostettiin vasta pystyyn. Talosta ja sen valaistuksestakin oli vain haaveita 3D-kuvien muodossa ja moni asia muutenkin haki vielä paikkaansa ja oikeaa muotoaan. Olimme kuitenkin kaukaa viisaina käyttäneet monessa asiassa ammattisuunnittelijoiden apua, joten toteutusvaihe oli loppujen lopuksi melko helppoa. Mitään isompia ongelmia ei koko projektin aikana tullut vastaan ja koko hommasta jäi hyvä maku suuhun.

Saimme muuttoluvan uuteen taloomme helmikuussa 2017 ja 10 kuukauden kokemuksella nyt onkin hyvä katsella vähän menneeseen ja siihen, miltä elämä hyvin suunnitellussa valaistuksessa tuntuu!

Uudet LED-valaisimet katossa

Ensimmäinen tunne kun valot saatiin kytkettyä, oli aito yllätys siitä, kuinka paljon valoa muutamasta pienestä alasvalosta tulee. Väkisin jäi miettimään, että tulikohan valoa kuitenkin liikaa ja miten kaiken tämän valon kanssa oppii elämään. Aika äkkiä silmä kuitenkin tottui valoisuuden tasoon ja himmentimiä tulee aika harvoin käytettyä. On tosi mukavaa, kun valoissa riittää tehoa ja himmentimillä saa haettua tunnelmaa tarpeen mukaan.

Kaunis keittiön valaistus

Olemme tähän mennessä olleet erittäin tyytyväisiä valaistukseen. Kertaakaan ei ole tullut ikävä perinteisiä lamppuja ja vähän hämärämpää huonetilaa. Meidän talossamme kaikki seinät ovat hirsipinnalla ja perinteistä valkoiseksi maalattua seinää tummempi puun sävy tarvitsee jonkin verran valotehoja. Lamput ovat toimineet ongelmitta yhtä hajonnutta alasavaloa lukuun ottamatta ja senkin takuuvaihdon Winledin loistava asiakaspalvelu hoiti sukkelasti. Isot pisteet Eemelille hyvästä palveluasenteesta. Minulle erityisesti sydäntä lähellä on autotalli, jossa valoa on riittävästi ja hyvässä valaistuksessa on mukava touhuta.

Valonauha on tyylikäs ratkaisu kylpyhuoneeseen

Ainoa asia johon voisimme tehdä vielä muutoksia, on pihan valaistus. Siihen ei tuossa valaistuksen suunnitteluvaiheessa osattu panostaa tarpeeksi. Winledin tekemässä suunnitelmassa valoja oli hyvin etu- ja takapihalla, mutta näin jälkiviisaana varmaan olisi kannattanut valaista myös talon sivuja. Lisäksi Winledin valikoimassa ei ollut mieleisiämme pylväsvaloja, joten ne luonnollisesti jäivät pois toteutuksesta. Kun lisäksi ulkovalot vaihtuivat matkan varrella muutaman sattuman summana heikkotehoisempiin, pihan valaistus jäi vähän turhan vaisuksi. Tulevaisuudessa kun saamme pihan rakennettua mieleiseksemme, tulemme lisäämään pylväsvaloja ulkotiloihin ja muutenkin varmaan pihan valaistussuunnittelu pitäisi tehdä yhtä laadukkaasti kuin sisätilojenkin.

Loppujen lopuksi voidaan todeta, että valaistuksen suunnittelu kokonaisuutena onnistui hyvin ja yhteistyö Winledin kanssa oli mahtava juttu. Rakennusprojekti on muutenkin täynnä valintoja ja päätöksiä, joten oli mahtavaa että ammattisuunnittelija auttoi meitä saamaan valaistusasiat kohdalleen. Meidän puolestamme iso kiitos koko Winledin porukalle!

Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Ossi ja valaistuksen suunnitteli A-P.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 21.03.2018

Lue myös